Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 5. 2024,
15.45

Osveženo pred

3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Prva liga Telemach 1. SNL Matej Podlogar Dušan Kosić Erik Merdanović NK Domžale

Torek, 28. 5. 2024, 15.45

3 tedne

Erik Merdanović

Domžale novega trenerja našle v mladinskih vrstah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Erik Merdanović NK Domžale | Erik Merdanović bo sploh prvič delal v članskem nogometu. | Foto NK Domžale

Erik Merdanović bo sploh prvič delal v članskem nogometu.

Foto: NK Domžale

Sedmouvrščeno ekipo minule prve slovenske nogometne lige Domžale bo v novo sezono popeljal nov trener. To odgovorno nalogo je prevzel Erik Merdanović, ki je delal v domžalski mladinski šoli.

NK Domžale je ob koncu minule sezone vodil Matej Podlogar, ki je lani poleti šele sklenil svojo nogometno pot. Nasledil je Dušana Kosića, ki ni dosegel želenih ciljev. Domžale so se celo borile za obstanek v prvi ligi. Na koncu so vendarle končale na sedmem mestu, 10 točk pred devetimi Radomljami.

Za novo sezono so vodilni možje NK Domžale rešitev na položju glavnega trenerja našli v lastnih vrstah. Člane bo prevzel dosedanji trener v mladinski akademiji Erik Merdanović. Ta ima vsega 34 let. Pred prihodom v Domžale je delal kot trener ekipe Radomelj do 19 let. V članskem nogometu še ni delal. "Imenovanje za glavnega trenerja NK Domžale si štejem v veliko čast in privilegij. Ta funkcija s seboj prinaša tudi ogromno odgovornosti, vendar verjamem, da bomo z vsemi sodelavci v klubu spisali lepo zgodbo. Prepričan sem, da nas čaka lepa prihodnost," je v prvi izjavi povedal Merdanović. Njegov strokovni štab bodo sestavljali Matej Podlogar, Amir Botonjić in Slobodan Vuk, trener vratarjev pa bo Dejan Milić.

Z novim trenerjem bodo Domžale ponudile še več priložnosti mladim doma vzgojenim nogometašem. "Kar nekaj mladih nogometašev se je že uveljavilo v članski zasedbi in imajo pomembne vloge v ekipi. Tudi v prihodnosti bomo nadaljevali s tem trendom. Časa za spoznavanje ne bo veliko, saj bodo priprave na novo sezono trajale le dobrih pet tednov, zato sem bil z večino fantov že v stiku."

"Najbolje funkcioniramo, ko ekipo vodi domači trener"

To sezono so bile Domžale samo sedme. | Foto: www.alesfevzer.com To sezono so bile Domžale samo sedme. Foto: www.alesfevzer.com Izvršni direktor kluba Matej Oražem je poudaril, da v Domžalah zaupajo slovenski stroki: "Erik se nam je lansko leto pridružil prav z namenom, da nekoč prevzame člansko ekipo. To se je zgodilo nekoliko hitreje, kot smo vsi pričakovali, vendar smo veseli, da je tako. Po opravljeni analizi zadnjih 15 let, smo ugotovili, da nogometni klub Domžale najbolje funkcionira, ko ekipo vodi domači trener, tako da je bila naša odločitev relativno lahka. Verjamem, da lahko novo sezono začnemo z boljšimi rezultati in končamo z višjo uvrstitvijo."

Goran Boromisa
Sportal Bravo šokiral Olimpijo, Koper po drami na Bonifiki ostal brez Evrope
Ne spreglejte