Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
11. 5. 2020,
19.59

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,71

3

Natisni članek

Danijel Pranjić Diletta Leotta Hiannick Kamba Zlatan Ibrahimović Helena Seger izbor z družabnih omrežij Darko Churlinov

Ponedeljek, 11. 5. 2020, 19.59

3 leta, 11 mesecev

Izbor z družabnih omrežij (11. maj)

Čudež v Nemčiji, hekerji (spet) grenijo življenje nepazljivi Italijanki ... In Ibrahimovićeva žena.

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,71

3

Teden je znova naokoli, tukaj je ponedeljek in Sportalov izbor z družabnih omrežij. Tudi tokrat ne manjka zanimivih zgodbic iz sveta nogometa, ki so odmevale v preteklem tednu.

Kralj Eric pokazal, da še ni pozabil brcati

Začnimo z nogometno legendo, ki jo je vedno lepo videti. Nekdanji zvezdnik Manchester Uniteda Eric Cantona ostaja povezan z nogometom. Želite dokaz? Preverite v spodnjem videu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Still practicing wth my best friend.

A post shared by Eric Cantona (@ericcantona) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Make Love, not war! Happy New year!

A post shared by Eric Cantona (@ericcantona) on

Ne pozabimo pa niti na njegov govor, ko ga je svetlo gledal tudi Aleksander Čeferin:

Eric Cantona
Sportal Bizaren govor Francoza, ki je dobil nagrado iz rok Čeferina

Trening Manuela Neuerja navdušil ljubitelje nogometa

Vratar Bayerna Manuel Neuer bo, sodeč po videu, ki ga je delil s preostalim svetom, vnovično odprtje bundeslige pričakal v izjemni formi. Na treningu na domačem dvorišču pred jezerom Tegernsee, kjer mu je pomagal tudi eden od trenerjev bavarskega velikana, je v nekaj minutah pokazal, kako trenirajo najboljši in zakaj še zdaj velja za enega od najboljših na svetu. Nemec je letel in lovil žoge kot za šalo.

Nemško prvenstvo se je zaradi pandemije koronavirusa ustavilo 22. marca, nadaljevalo pa se bo že ta konec tedna. Če se ne bo zgodilo kaj nepredvidljivega. Bayern bo v nedeljo gostoval v Berlinu. 

Videl je le nos in zlato uro

O Zlatanu Ibrahimoviću se ve veliko, zelo malo pa o njegovi več kot deset let starejši ženi Heleni Seger, ki bo poleti dopolnila že okroglih 50 let. Ni značilna nogometna barbika, ki se oglašuje na vsakem koraku, temveč gre za inteligentno žensko, ki je bila uspešna, še preden sta se spoznala. V zadnjem tednu so po medijih krožile zgodbe o njunem prvem snidenju.

"Bil je še mulc, imel je 21 let, jaz 32. Imela sem že kariero, denarja mi ni manjkalo, zato nisem potrebovala nogometaša, da me financira. Bila sem samostojna, on pa daleč od tega, da bi bil moški, kot so mi bili všeč. Spoznala sem ga, ko mi je s ferrarijem zaparkiral mojega mercedesa, takrat sem videla le njegov velik nos in zlato uro na roki. Bila sem slabe volje, zato sem vpila nanj, a ob tem vseeno dobila občutek, da mu to godi," je priznala Segerjeva.

Pozneje je preskočila iskrica. Zlatan in Helena imata skupaj dva sinova, Maximiliana (2006) in Vincenta (2008).

Bi ga prepoznali?

Nekdanji hrvaški reprezentant Danijel Pranjić, ki danes šteje 38 pomladi, je svoj vrhunec doživel leta 2010, ko je z Bayernom zaigral v finalu lige prvakov. V sezoni 2016/17 je, zanimivo, nosil tudi dres Kopra, ki se je po odločitvi NZS ravno danes vrnil med najboljše.

Hrvat še ni rekel zadnje, še danes denarce služi z nogometom, in sicer na Cipru, kjer je povsem spremenil svoj videz. Ima dolge lase in dolgo brado, le malokdo bi ga prepoznal, še vedno pa ima izjemno natančno levico.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I learned the VALUE of hard work by WORKING HARD ☝️

A post shared by dp32 (@danijelpranjic32dp) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"To be the best, you have to learn from the best" #tbt #bayern #vangaal #louisvangaal #coach #coaching #elcomandante

A post shared by dp32 (@danijelpranjic32dp) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Talent without working hard is NOTHING

A post shared by dp32 (@danijelpranjic32dp) on

Tekmo nižjeligaša si je ogledalo rekordnih 182.612 navijačev

Nemški nižjeligaš Lokomotiva Leipzig je pretekli teden organiziral tekmo, ki si jo je ogledalo rekordnih 182.612 navijačev. Vstopnice so prodajali po en evro in si dodobra napolnili blagajno. Šlo je za virtualno tekmo na virtualnem štadionu, ki jo je Lokomotiva proti ''nevidnemu nasprotniku" dobila s 5:0. Tekma je imela tudi dobrodelno noto, saj bodo del zaslužka namenili blaženju krize zaradi pandemije koronavirusa. 

 

"V imenu ekipe se zahvaljujem vsem podpornikom, ki so nam poslali donacije z vsega sveta," je izjavil predsednik Lokomotive Thomas Löwe. "Super je videti, kako se modro-rumena družina drži v teh težkih časih."

Pri nemški ekipi so v šali zapisali, da so z obiskom podrli evropski rekord, a ga še vedno drži obisk tekme med Škotsko in Anglijo leta 1937 na Hampden parku v Glasgowu, ogledalo si jo je kar 149.547 gledalcev.

182.612 ZUSCHAUER WAREN BEIM REKORDSPIEL 😍 +++ Spektakulärer 5:0-Sieg zum Nachschauen verfügbar +++ Der 8. Mai 2020...

Objavil/a 1. FC Lokomotive Leipzig dne Sobota, 09. maj 2020

Za psa plačal 17 tisoč evrov

Vratar Tottenhama Hugo Lloris je za psa plačal neverjetnih 17 tisoč evrov. A ne gre za navadnega psa, temveč za psa čuvaja v pravem pomenu besede. Gre za belgijskega ovčarja, ki naj bi imel po mnenju podjetja, ki uri in prodaja take pse, najvišji inteligenčni kvocient, kar zadeva varovanje.

"Ta pes se spremeni v tvoj ščit ne glede na nevarnost, ki preti," imajo zapisano v svoji predstavitvi. Nemški in belgijski ovčarji so najpogostejša izbira tudi v vojski in policiji.

Nogometaš iz Konga vstal od mrtvih

Iz Nemčije prihaja neverjetna vest. Nogometaša iz Konga Hiannicka Kambo so štiri leta po njegovi smrti našli živega in zdravega v Gelsenkirchnu. Nekdanji član mladinskega pogona Schalkeja naj bi leta 2016 umrl v prometni nesreči.

Novico o njegovi smrti je nemškim oblastem sporočila nogometaševa žena. Priložila jim je vse dokumente, zdaj pa se je znašla v velikih težavah. Po njegovi smrti je dobila visoko zavarovalnino, znašala naj bi celo milijon evrov. Vse skupaj smrdi po veliki prevari.

Kamba po prijetju sicer trdi, da ni vedel za ženino polico, a vprašanje je, ali je res tako. ''Preiskava še traja, ona vse skupaj zanika. Kamba pa trdi, da so mu na potovanju v Kongu neznanci pobrali vse dokumente, denar in telefon,'' je za Bild povedal državni preiskovalec tega primera.

Makedonec v slogu Ibrahimovića

Nogometaš Stuttgarta Darko Churlinov je na enem izmed treningov pred nadaljevanjem bundeslige dosegel izjemen zadetek. V slogu Zlatana Ibrahimovića je s peto matiral svojega vratarja in si prislužil aplavz najprej na treningu, pozneje pa so mu zaploskali še preostali ljubitelji nogometa.

Hudomušen odziv na neslavno obletnico

Pretekli je teden je minilo pet let, odkar je Lionel Messi v polfinalu lige prvakov osramotil Jeroma Boatenga. Zvezdnik Barcelone je s preigravanjem tako zmedel branilca Bayerna, da je ta padel na zadnjico in postal spletna senzacija. Še danes ga številni spominjajo na neslavno obletnico, zdaj pa se je Boateng bolje pripravil in 6. maja na svojem Twitterju zapisal naslednje.

''Tako, tukaj imate nekaj, da se nasmejete v teh težkih časih. Medtem si bom vzel pokovko in ogledal finale SP iz leta 2014,'' je zapisal in nasmejal splet. ''Ni me treba spominjati, dobro vem, da je danes natanko pet let od tega,'' je še dodal.

Da vam ne bo treba guglati. Leta 2014 je Nemčija v finalu po podaljšku ugnala ravno Messijevo Argentino. Odločilni zadetek je v 113. minuti dosegel Mario Götze.

Ukradene fotografije so nazaj

Italijanska športna novinarka Diletta Leotta znova zardeva od sramu. Ukradene zasebne fotografije iz leta 2017 so se spet pojavile na spletu. ''To je izjemno resno,'' so zapisali pri italijanskem Sky Sportu, delodajalcu prikupne Italijanke. ''V javnosti se pojavljajo zasebne fotografije, ki so bile pred leti ukradene po vdoru v njen telefon,'' so še zapisali.

Fotografij vam ne bomo pokazali, lahko le dodamo, da so res žgečkljive in da je na njih, če smo zelo mili, pomanjkljivo oblečena. Ukraden je bil tudi posnetek, ki so ga hitro pograbile celo strani z vsebino za odrasle. Lahko si predstavljate, zakaj.

Novinarka se na novo pojavljanje golih fotografij ni odzvala, je pa vse skupaj že prijavila policiji. Vprašanje je, ali bo pri tem uspešna.

Ne spreglejte