Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 9. 2024,
12.17

Osveženo pred

38 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07
hrvaška nogometna reprezentanca Portugalska nogometna reprezentanca liga narodov Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Natisni članek

Torek, 3. 9. 2024, 12.17

38 minut

Cristiano Ronaldo lovi nove rekorde

Cristiano Ronaldo kljub kritikam ne zapušča reprezentance: Še na kraj pameti mi ni prišlo ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07
Euro 2024 Slovenija Portugalska Cristiano Ronaldo | Cristiano Ronaldo se letos na Euru v Nemčiji ni uvrstil med strelce, v izločilnem delu pa navijači niso bili najbolj navdušeni nad njegovimi predstavami. Tudi proti Sloveniji. | Foto Reuters

Cristiano Ronaldo se letos na Euru v Nemčiji ni uvrstil med strelce, v izločilnem delu pa navijači niso bili najbolj navdušeni nad njegovimi predstavami. Tudi proti Sloveniji.

Foto: Reuters

Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo je prvič spregovoril o morebitnem odhodu iz reprezentance. "Če ne bom več dodana vrednost, bom prvi odšel," je dejal 39-letnik na novinarski konferenci pred tekmo lige narodov s Hrvaško. V isti sapi je dodal, da še ni tako daleč.

Matjaž Kek
Sportal Udarec za Slovenijo, Kek je bil prisiljen ukrepati

Cristiano Ronaldo, sicer tudi petkratni dobitnik zlate žoge za najboljšega, je s 130 goli na 212 mednarodnih tekmah rekorder svoje države.

Na letošnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji je bil CR7 deležen množičnih glasnih kritik za svoje predstave. Tudi pri 39 letih je še vedno igral kot kapetan in stalni igralec ekipe, ne da bi v športnem smislu na igrišču vidnejše prispeval k reprezentanci, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Jan Oblak je v 105. minuti dvoboja osmine finala Eura 2024 ubranil 11-metrovko Cristianu Ronaldu.  | Foto: Reuters Jan Oblak je v 105. minuti dvoboja osmine finala Eura 2024 ubranil 11-metrovko Cristianu Ronaldu. Foto: Reuters

"Ne, po Euru mi še na kraj pameti ni prišlo, da je moj reprezentančni cikel že končan. Nasprotno, to me je še bolj motiviralo, da nadaljujem," je dejal Ronaldo, ki mu je na preteklem Euru slovenski vratar Jan Oblak v 105. minuti spektakularno ubranil enajstmetrovko.

Portugalska je nato vseeno izločila Slovenijo po 11-metrovkah, potem ko je Benjamin Šeško v 115. minuti zapravil veliko priložnost za zmago in v medijih postal tragični junak zgodovinske tekme osmine finala v Nemčiji. Portugalska je nato v četrtfinalu izpadla proti Franciji.

Razmišlja le kratkoročno

Ronaldo je prejšnji teden iz rok Aleksandra Čeferina prejel predsedniško nagrado Uefe. | Foto: Reuters Ronaldo je prejšnji teden iz rok Aleksandra Čeferina prejel predsedniško nagrado Uefe. Foto: Reuters "Kar čutim v tem trenutku, in to kažejo tudi trenerjeve besede, je, da bom še naprej vodja reprezentance in bom prvi prevzel poveljevanje," je dejal Ronaldo.

Vendar je odločitev o tem, kako dolgo bo še igral za portugalsko reprezentanco in svoj savdski klub Al Nasr, pustil odprto. "Ne razmišljam dolgoročno. Vedno razmišljam kratkoročno," Ronalda še navaja dpa. 

Če bo tako Ronaldo zaigral v četrtek s Hrvaško, bo to že njegov 213. nastop v državnem dresu. Na drugi strani bi lahko kapetan Hrvaške Luka Modrić, ki je pred leti v madridskem Realu še kako uspešno sodeloval s portugalskim superzvednikom, zbral 179. nastop za ognjene.

Čeferin Ronaldo
Sportal Zgodovinski žreb v Monaku, Čeferin se je poklonil Ronaldu
Benjamin Šeško
Sportal Slovenija od blamaže do mojstrovine Šeška, ki je obnorela svet
Steven Bergwijn
Sportal Bergwijn s selitvijo v Savdsko Arabijo tako razočaral selektorja Koemana, da ga ne bo več nikoli vpoklical
Ne spreglejte