Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 9. 2024,
11.30

Osveženo pred

3 ure, 41 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,63
nizozemska nogometna reprezentanca Ronald Koeman Steven Bergwijn Al Ittihad Ajax poletni prestopni rok

Natisni članek

Torek, 3. 9. 2024, 11.30

3 ure, 41 minut

Ronald Koeman o prestopu Stevena Bergwijna

Bergwijn s selitvijo v Savdsko Arabijo tako razočaral selektorja Koemana, da ga ne bo več nikoli vpoklical

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,63
Steven Bergwijn | Steven Bergwijn, ki je na letošnjem Euru 2024 branil barve tulipanov, si bo resda v Savdski Arabiji napolnil žepe, a bo tudi izgubil stik z nizozemsko reprezentanco. | Foto Guliverimage

Steven Bergwijn, ki je na letošnjem Euru 2024 branil barve tulipanov, si bo resda v Savdski Arabiji napolnil žepe, a bo tudi izgubil stik z nizozemsko reprezentanco.

Foto: Guliverimage

Ni vse zlato, kar se sveti. Selektor nizozemske reprezentance Ronald Koeman ima o tistih nogometaših, ki po starosti še ne spadajo med starejše, a se vseeno odločajo za selitev v bogate arabske klube, jasno mnenje. Ko se je tako 26-letni Steven Bergwijn odločil, da bo zapustil Ajax in okrepil Al Ittihad, mu je dal Koeman jasno vedeti, kako si je s tem zaprl vrata reprezentance.

Leipzig Šeško Simakan
Sportal Koper in Mura se krepita, bogati arabski klubi kopičijo zvezdnike, Osimhen že v Istanbulu

Od leta 2018 nosi nizozemski dres. S tulipani je nastopil na največjih tekmovanjih, zbral 35 nastopov in prispeval osem zadetkov. Njegove reprezentančne kariere pa je, vsaj do takrat, ko bo selektor Ronald Koeman, nepreklicno konec. Takšna je usoda Stevena Bergwijna, krilnega napadalca, ki se je pri 26 letih odločil za selitev v Savdsko Arabijo.

Ronald Koeman ne bo več v reprezentanco klical 26-letnega Stevena Bergwijna. | Foto: Guliverimage Ronald Koeman ne bo več v reprezentanco klical 26-letnega Stevena Bergwijna. Foto: Guliverimage

Zapustil je Ajax, ki je z njegovo prodajo zaslužil 21 milijonov evrov, in sklenil pogodbo z Al Ittihadom, kjer ga čaka bajna plača. Zadovoljstvo pa ne bo popolno, saj si je Nizozemec s tem zaprl reprezentančna vrata. "Če se odločiš za takšen korak pri 26 letih, tega ne počneš zaradi športnih ambicij. S tem je pri meni končal reprezentančno poglavje," je Koeman potrdil, da v izbrano vrsto ne bo več vpoklical Bergwijna.

Nekdanji zvezdnik Ajaxa, Tottenhama in PSV se sicer v prestopnem roku ni posvetoval s selektorjem. "Ljudje razmišljamo drugače. Ko si star 26 let, bi te morala naprej gnati športna, ne pa finančna ambicija. Sam se nisem nikoli znašel v tem položaju. Lahko sem namreč zaigral za Barcelono. Če bi imel tudi Steven takšno možnost, bi se verjetno odločil za Barcelono, ne pa Savdsko Arabijo," je dodal 61-letni Nizozemec, ki je pred 32 leti s prekrasnim zadetkom odločil veliki evropski finale, ko je Barcelona na Wembleyju po podaljšku z 1:0 premagala Katančevo Sampdorio.

Luis Suarez
Sportal Luis Suarez bo še zadnjič oblekel dres Urugvaja
Ne spreglejte