Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 9. 2024,
11.43

Osveženo pred

26 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,26
Deni Jurić Tomi Jurić Edin Julardžija Mohamed Simakan Victor Osimhen Danilo nogometna tržnica poletni prestopni rok Steven Bergwijn

Natisni članek

Torek, 3. 9. 2024, 11.43

26 minut

Nogometna tržnica, 3. september

Koper in Mura se krepita, bogati arabski klubi kopičijo zvezdnike, Osimhen že v Istanbulu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,26
Leipzig Šeško Simakan | Tako so se veselili (od leve proti desni) Mohamed Simakan, Benjamin Šeško in Kevin Kampl 17. avgusta po pokalni zmagi v Essnu. Francoz je dva tedna pozneje zapustil Nemčijo in se odpravil v Savdsko Arabijo. | Foto Guliverimage

Tako so se veselili (od leve proti desni) Mohamed Simakan, Benjamin Šeško in Kevin Kampl 17. avgusta po pokalni zmagi v Essnu. Francoz je dva tedna pozneje zapustil Nemčijo in se odpravil v Savdsko Arabijo.

Foto: Guliverimage

Savdski nogometni prvoligaši še naprej kupujejo številne evropske igralce. Al Ittihad je k sodelovanju privabil nizozemskega reprezentanta Stevena Bergwijna iz Ajaxa in portugalskega reprezentanta Danila Pereiro iz PSG. Podprvak Al Nasr je v klub pripeljal nekdanjega člana RB Leipzig, Francoza Mohameda Simakana. Nigerijski zvezdnik Victor Osimhen se pripravlja na presenetljivo selitev iz Napolija v turški Galatasaray. Novi okrepitvi sta predstavila tudi Koper in Mura.

Luis Suarez
Sportal Luis Suarez bo še zadnjič oblekel dres Urugvaja

Al Itihad je za 26-letnega Stevena Bergwijna plačal odškodnino v višini približno 21 milijonov evrov, poroča spletna stran nltimes.nl.

Vrednost prestopa 33-letnega Danila, ki je štiri sezone nosil dres pariškega kluba, je približno pet milijonov evrov. Portugalski vezist je z novim klubom, v katerem igrajo tudi Karim Benzema, N'Golo Kante in Moussa Diaby, podpisal dveletno pogodbo. Novi trener je julija postal nekdanji francoski selektor Laurent Blanc.

Zapustil Leipzig, nadaljeval bo pri Al Nassru

Medtem je Al Nasr za 24-letnega Mohameda Simakana, zdaj že nekdanjega soigralca Slovencev Kevina Kampla in Benjamina Šeška, odštel 45 milijonov evrov, sta potrdila vpletena kluba.

Francoski branilec je podpisal petletno pogodbo s klubom Cristiana Ronalda, po novem bo zaslužil več kot dvakratni znesek od tega, ki ga je imel v Leipzigu.

Muro okrepil Hrvat, ki je zrasel v šoli Dinama

Pri slovenskem nogometnem prvoligašu Muri so sporočili, da jih je okrepil hrvaški nogometaš Edin Julardžija. Julardžija, član vseh mlajših selekcij hrvaške reprezentance, je 11. novinec v poletnem prestopnem roku, so zapisali pri črno-belih. Novi vezist je zrasel v nogometni šoli Dinama iz Zagreba.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NŠ Mura (@ns_mura)

Pred prihodom v Fazanerijo je igral za Dinamo Zagreb II, Slaven Belupo, Šibenik in hrvaško Gorico. Kratek čas je bil v Sloveniji član Domžal, od koder se je preselil v Sarajevo.

"Veseli smo, da smo dobili profil igralca, kakršen je Edin. Verjamem, da nam bo z njim uspelo okrepiti vezno linijo, ki je izjemno pomembna za vsako ekipo. Že v preteklosti je kazal velik potencial in želim si, da bo to znal pokazati tudi v našem dresu," je dejal direktor Mure Agron Šalja.

Avstralska brata hrvaških korenin v Kopru

Pri koprskem prvoligašu so se okrepili v napadu. Deni Jurić, ki je že v prejšnji sezoni v Kopru nastopal kot posojeni igralec zagrebškega Dinama, je zdaj polnopravni član kluba. Z obalnim klubom je namreč podpisal dveletno pogodbo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Koper (@fckoper)

Njegov starejši brat Tomi Jurić, nekdanji avstralski reprezentant, je prav tako napadalec. Nazadnje je bil član ekipe Northeast United na indijskem prvenstvu in bo v Kopru ostal najmanj do konca letošnje sezone, so še zapisali Koprčani, ki so po sedmih tekmah državnega prvenstva na tretjem mestu.

Osimhen v turškem velikanu namesto Icardija

Bo Victor Osimhen kariero nadaljeval v Turčiji? | Foto: Reuters Bo Victor Osimhen kariero nadaljeval v Turčiji? Foto: Reuters Nogometni zvezdnik Victor Osimhen se pripravlja na presenetljivo selitev iz Napolija v turški Galatasaray. Klub iz Istanbula je potrdil pogajanja o posoji 25-letnega nigerijskega reprezentanta. Tudi športni direktor neapeljskega kluba Giovanni Manna je dejal, da so blizu dogovora, poroča Tutto Napoli.

Skladno s tem bi moral turški prvak Galatasaray pokriti celotno Osimhenovo plačo v višini deset milijonov evrov. Posel je mogoč, ker se prestopni rok v Turčiji konča šele 13. septembra.

V preteklih dneh in tednih je bilo veliko hrupa o Osimhenu. Potem ko je propadlo več možnosti za njegov prestop, vključno s prihodom k Chelseaju, trener Antonio Conte napadalca ni več uvrščal v ekipo Napolija. Klub mu je celo odvzel številko dresa. V Istanbulu bo afriški nogometaš leta 2023 sprva zamenjal Argentinca Maura Icardija, ki bo zaradi poškodbe odsoten dlje časa.

Marcos Leonardo
Sportal Marcos Leonardo se seli v Savdsko Arabijo
Fenerbahče Miha Zajc
Sportal Vroče na tržnici, Zajc odhaja v Francijo, Stojanović v drugo italijansko ligo
Arnel Jakupović
Sportal Arnel Jakupović se poslavlja od Maribora, Alex Blanco je novi član Olimpije
Federico Chiesa
Sportal Uradno: Federico Chiesa je novi član Liverpoola, Romelu Lukaku pa Napolija
Ne spreglejte