Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 12. 2022,
21.00

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Ibrahima Konate SP 2022 v nogometu Katar 2022 angleška nogometna reprezentanca Francoska nogometna reprezentanca Kyle Walker Kylian Mbappe Kylian Mbappe

Četrtek, 8. 12. 2022, 21.00

1 leto, 4 mesece

Anglija proti Franciji, dvoboj ekip in ne zvezdnikov

Mbappeju ne bodo razvili rdeče preproge

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
SP Francija Kylian Mbappe | Kylian Mbappe je dobro razpoložen na zadnjem treningu Francije. | Foto Reuters

Kylian Mbappe je dobro razpoložen na zadnjem treningu Francije.

Foto: Reuters

Anglija v Katarju igra za prvi naslov prvaka po letu 1966, Francija brani naslov izpred štirih let. V soboto se bosta medsebojno udarili v četrtfinalu FIFA svetovnega prvenstva 2022. To bo dvoboj dveh odličnih ekip in ne zvezdnikov, zatrjujejo v obeh taborih. Rivalstvo med njima je eno največjih v reprezentančnem nogometu.

SP Francija Olivier Giroud
Sportal Z rekordom je vzor mladim. "Vredno je verjeti v sanje."

Četrtfinalne tekme svetovnega prvenstva v Katarju so vse bliže. V petek igrata Hrvaška proti Braziliji in Nizozemska proti Argentini, v soboto pa Maroko proti Portugalski in Anglija proti Franciji. Največ zanimanja svetovne javnosti je za slednji dvoboj. Anglija in Francija sta dolgoletna nogometna rivala. Samo rivalstvo je tako močno, da so pravzaprav v njegovi senci celo zvezdniki, ki igrajo za ti dve moštvi. Na velikem tekmovanju so se nazadnje pomerili pred desetimi leti, ko se je tekma skupinskega dela evropskega prvenstva končala z delitvijo točk (1:1). Tokrat pa bo nekdo moral zmagati. 

Vsi pari četrtfinala SP 2022:

Petek, 9. 12., ob 16.00: 

Brazilija - Hrvaška

Petek, 9. 12., ob 20.00: 
Nizozemska - Argentina

Sobota, 10. 12., ob 16.00: 
Maroko - Portugalska

Sobota, 10. 12., ob 20.00:
Anglija - Francija
SP Hrvaška Zlatko Dalić
Sportal Hrvate čaka nekaj strašljivega #video

Walker: Ta tekma ne bo tekma Anglije proti Mbappeju

Kyle Walker | Foto: Reuters Kyle Walker Foto: Reuters "Ta tekma ne bo tekma Anglije proti Mbappeju. To bo tekma Anglije proti Franciji. Spoštujemo ga, saj je vrhunski nogometaš in trenutno v odlični formi, ampak ne bomo pa mu razvili rdeče preproge in ga povabili, naj nam zabije gol." To so besede angleškega branilca Kyla Walkerja o najboljšem strelcu prvenstva Kylianu Mbappeju, ki je na prvih štirih tekmah v Katarju dal pet golov.

Nogometaš Manchestra Cityja Mbappeja dobro pozna, saj je proti njemu v klubskem dresu v ligi prvakov igral že štirikrat. "Ko smo igrali proti PSG, nismo razmišljali samo o Mbappeju. In enako bo to soboto. Ne bomo razmišljali samo o Mbappeju. Je vrhunski nogometaš, vendar imajo še veliko drugih odličnih nogometašev, ki jih ne smemo podcenjevati."

Youssouf Fofana je komentiral Walkerjevo izjavo o Mbappeju, češ da mu ne bodo razgrnili rdeče preproge. "Če on ve, kako ustaviti Kyliana, dobro zanj. Ampak 19 ekip v francoski ligi tega odgovora še nima," je v smehu povedal Fofana. "In številne v ligi prvakov. Resnico bo pokazal teren. Ampak osebno kot Francoz imam popolno zaupanje v Kyliana."

Konate: Naša tarča ne bo en sam igralec

Ibrahima Konate | Foto: Reuters Ibrahima Konate Foto: Reuters Podobno razmišljajo tudi Francozi. Branilci se pripravljajo na Anglijo kot celoto in ne na Harryja Kana ali katerega od preostalih zvezdnikov. "Jasno je, da je Harry Kane odličen nogometašev. To vemo vsi. Že nekajkrat sem igral proti njemu. Kako ga braniti? Mislim, da on ne predstavlja vse nevarnosti v njegovi ekipi. Gledati moramo na celotno ekipo, ne le na enega igralca. Če bomo igrali moštveno, čvrsto, nam lahko uspe. Naša tarča pa ne bo en sam igralec," je na novinarski konferenci razlagal branilec Ibrahima Konate. "Nogomet se ne igra z enim, dvema ali štirimi nogometaši. Gre za celotno ekipo."

Konate je v dresu Liverpoola soigralec in obenem tudi dober prijatelj angleškega reprezentanta Trenta Alexandra-Arnolda. "Res mi je poslal sporočilo in zapisal: 'Se vidiva v soboto, brat.' Dobro se razumeva. Vesel sem, da bom igral proti Angliji, ampak samo eden se lahko uvrsti naprej, drugi pa bo žalosten."

Kdo bo osvojil SP 2022 v Katarju?

  • Anglija
    4,52 %
    147 glasov
  • Argentina
    13,82 %
    449 glasov
  • Brazilija
    24,62 %
    800 glasov
  • Francija
    21,11 %
    686 glasov
  • Hrvaška
    17,08 %
    555 glasov
  • Maroko
    3,72 %
    121 glasov
  • Nizozemska
    3,57 %
    116 glasov
  • Portugalska
    11,57 %
    376 glasov
Oddanih 3250 glasov
SP navijači Maroko
Sportal Totalna norija maroških navijačev, Španke pa objokane #video
Goncalo Ramos
Sportal Senzacionalni junak SP 2022, o katerem danes govori ves svet
brazilski frizer zastave
Sportal Pričesko v barvah brazilske zastave, prosim! #video
Ne spreglejte