Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 10. 2020,
9.54

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Liga narodov Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Eduardo Camavinga

Sreda, 14. 10. 2020, 9.54

3 leta, 6 mesecev

Tudi to je šport

Napovedal, da ne bo nikoli umil Ronaldovega dresa, a ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Eduardo Camavinga | Eduardo Camavinga je po nedeljski tekmi s Portugalsko prejel dres Cristiana Ronalda. | Foto Reuters

Eduardo Camavinga je po nedeljski tekmi s Portugalsko prejel dres Cristiana Ronalda.

Foto: Reuters

Francoski čudežni nogometni deček Eduardo Camavinga je bil v nedeljo, ko mu je portugalski velezvezdnik Cristiano Ronaldo podaril dres, v sedmih nebesih. Prek socialnih omrežij je napovedal, da ga sploh ne bo opral. Dva dni pozneje je izvedel, da je njegov 35-letni vzornik okužen z novim koronavirusom. Bo zdaj vendarle spremenil odločitev?

Moldavija : Slovenija, liga narodov, slovenska nogometna reprezentanca
Sportal Slovenci zablesteli v Moldaviji, kjer je padel nov rekord

Ko sta se Francija in Portugalska v nedeljski poslastici lige narodov razšli brez zadetkov (0:0), so bile številne oči uprte v kapetana in najboljšega strelca portugalske reprezentance Cristiana Ronalda. Zvezdnik Juventusa se je odločil, da bo po srečanju v Parizu podaril dres francoskemu rezervistu Eduardu Camavingi.

Ronaldo "dobre volje" v samoizolaciji

Tako se je Eduardo Camavinga pohvalil, da ne bo opral dresa Cristiana Ronalda. | Foto: Snapchat Tako se je Eduardo Camavinga pohvalil, da ne bo opral dresa Cristiana Ronalda. Foto: Snapchat 17-letni up Rennesa, ki spada med najbolj obetavne mlade nogometaše na svetu, je bil navdušen nad njegovo potezo. Ronalda doživlja kot vzornika, v nadaljevanju kariere pa želi iti po njegovih stopinjah in obleči dres madridskega Reala.

Beli baletniki tudi ne skrivajo želje, da bi v Španijo pripeljali vročega najstnika, ki je prejšnji teden navdušil s strelskim prvencem v dresu galskih petelinov (zmaga 7:1 proti Ukrajini, Camavinga pa je zatresel mrežo z atraktivnimi škarjicami). Francoski najstnik je del načrta Reala, kako v svoje vrste pripeljati tri mlade ase, ki bi lahko španskemu velikanu omogočili svetlo prihodnost. Poleg Camavinge sta na seznamu želja kraljevega kluba še Francoz Kylian Mbappe in Norvežan Erling Braut Haaland.

Ko je Camavinga prejel dres velikega vzornika, ni skrival sreče. Prek socialnih omrežij je napovedal, da ga sploh ne bo opral. Dva dni pozneje je izvedel, da je Ronaldo okužen z novim koronavirusom.

Cristiano Ronaldo
Sportal Ušel mu ni niti Ronaldo: portugalski zvezdnik pozitiven

Portugalec je odšel v samoizolacijo in ne kaže simptomov bolezni, na fotografijah iz reprezentančnega kampa, na katerih je z balkona spremljal priprave soigralcev v Oeirasu, pa izžareva "dobro voljo". Ko je Camavinga izvedel za okužbo Ronalda, je zagotovo dvakrat premislil o tem, ali bo še vztrajal pri svoji napovedi ali bo vseeno raje opral dres slovitega vzornika.

Francoski najstnik bo sicer danes s svetovnimi prvaki gostoval v neposredni bližini Slovenije. Na stadionu Maksimir, kjer bo ponovitev zadnjega finala svetovnega prvenstva spremljalo 7 tisoč gledalcev (toliko vstopnic je šlo v prodajo), se bo pomeril s Hrvaško in kandidiral za nov nastop v državnem dresu. Portugalci bodo brez pomoči okuženega Ronalda gostili Švedsko …  

Kosovo : Slovenija, slovenska nogometna reprezentanca
Sportal Slovenci premagali Kosovo, Ronaldo neporažen v Franciji, preobrat Angležev
Francija Ukrajina
Sportal Čudežni deček iz Francije pisal zgodovino s škarjicami #video
Ne spreglejte