Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 4. 2017,
15.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Rodrigo Defendi Prva liga Telekom Slovenije naj gol

Četrtek, 27. 4. 2017, 15.59

6 let, 6 mesecev

Pred derbijem v taboru Maribora

Brazilski jasnovidec želi Olimpiji vrniti za lansko sezono #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Rodrigo Defendi NK Maribor | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Tako kot si v taboru Olimpije želijo premagati Maribor in mu preprečiti slavje že v Stožicah, so Štajerci trdno odločeni, da vse dvome o prvaku končajo že v soboto. Večni derbi se bo začel ob 20.30.

Olimpija je Maribor kar malce presenetljivo izločila v polfinalu pokala v državnem prvenstvu, v državnem prvenstvu pa lahko vijolicam nov naslov prepreči le še čudež. Ali pa niti ta ne, saj bi si s sobotno zmago na derbiju pet krogov do konca že zagotovili 14. zvezdico.

Mariborčani odhajajo v slovensko prestolnico sproščeni in polni samozavesti. Kako tudi ne, saj imajo pred Ljubljančani kar 15 točk prednosti. ''Prednost nam bolj omogoča samozavest kot sproščenost. Lahko uživamo na igrišču, a z resnim pristopom. Odigrati moramo še šest tekem. Garali smo, da smo prišli do te prednosti, in v tem slogu moramo nadaljevati. Naše delo še ni opravljeno,'' je za uradno spletno Maribora dejal brazilski branilec Rodrigo Defendi.

Kako se je uresničila Defendijeva napoved

Ta se je pretekli konec tedna proti Domžalam izkazal v dvojni vlogi. Pred tekmo je namreč napovedal, da bo podal Marcosu Tavaresu za zadetek, in to se je v osmi sekundi tekme tudi uresničilo.

''S Tavo sva se šalila, kako sta morala dva Brazilca v slovenski ligi poskrbeti za rekord. Čestitam mu, res je tako hiter gol nekaj posebnega. Ob naslednji priložnosti pa bi lahko zamenjala vlogi. Upam, da bo Marcos kdaj podal meni,''
se spominja svojih jasnovidnih spodobnosti odlični branilec, ki z Markom Šulerjem sestavlja res odličen branilski par.

Kdo bo zmagal v soboto?

  • Olimpija
    46,19 %
    394 glasov
  • Maribor
    53,81 %
    459 glasov
Oddanih 853 glasov

Veliko bi jim pomenilo

V Ljubljani motivacije ne bo manjkalo, saj lahko Štajerci potrdijo naslov državnega prvaka kar na Olimpijnem dvorišču. To daje sobotnemu derbiju še dodaten čar in priložnost za sladko maščevanje za lani, ko so zmaji prekinili petletno vladavino Mariborčanov. 

''Z vsem spoštovanjem do nasprotnika si želimo zmagati, da bi postali prvaki. Motiv je izjemen, saj smo lani ostali brez naslova. Veliko bi pomenilo, če bi si zagotovili lovoriko že pet tekem pred koncem prvenstva. Nedvomno pa bi bil poseben občutek, če bi slavili na njihovem štadionu,'' je še sklenil Defendi.

Šesti derbi v tej sezoni

Olimpija in Maribor se bosta v soboto udarila že šestič v tej sezoni. Medtem ko so v prvenstvu Štajerci dvakrat zmagali in enkrat remizirali, je za presenečenje v polfinalu pokala Slovenije, če seveda upoštevamo burno sezono zmajev, in za majhno senzacijo poskrbela Olimpija.

Ta je po preobratu v Stožicah zmagala z 2:1, prednost pa je zadržala tudi na povratni tekmi v Ljudskem vrtu (1:1) in se uvrstila v veliki finale.

Izkupiček z derbijev v tej sezoni:

Maribor: 2 zmagi, 2 remija, 1 poraz
Olimpija: 1 zmaga, 2 remija, 2 poraza

Ne spreglejte