Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
10. 10. 2016,
16.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

Natisni članek

anketa nogomet kvalifikacije za SP 2018 Branko Oblak Rudi Zavrl Bojan Prašnikar Srečko Katanec

Ponedeljek, 10. 10. 2016, 16.00

6 let, 6 mesecev

Anketa

Branko Oblak: Fantastično, to je bila najboljša Slovenija do zdaj

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

Z nekdanjima selektorjema slovenske nogometne reprezentance in nekdanjim predsednikom Nogometne zveze Slovenije, ki smo jih pocukali za rokav pred tekmo, Brankom Oblakom, Bojanom Prašnikarjem in Rudijem Zavrlom, smo se pogovarjali tudi po sobotni zmagi Slovenije nad Slovaško (1:0) v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018.

Slovenija – Anglija, Stožice, torek, 11. oktober, 20.45

Branko Oblak, nekdanji selektor Slovenije:

Branko Oblak je zelo zadovoljen. | Foto: Sportida Branko Oblak je zelo zadovoljen. Foto: Sportida "Zmago so nam prinesle tri stvari. Prva sta dve dobri obrambi Jana Oblaka, ki je vnesel mir v ekipo, potem nekaj izjemnih potez Josipa Iličića in dobre menjave selektorja Srečka Katanca, ki je tudi dobro vodil tekmo in pametno izvajal pritisk na sodnika.

Tekma je bila borbena, fantje so igrali na visoki ravni. Slovenija je igrala fantastično. To je bila njena najboljša tekma od vseh, ki sem jih v Katančevem obdobju videl do zdaj.

Katanec je ob vsem pritisku, ki ga je obdajal, očitno rekel, da gre na vse ali nič. Mislim, da je bil po tekmi, če bi izgubil, pripravljen tudi oditi. A zdaj je zmagal in je spet varen. Ekipa je dobila samozavest, on prav tako, kar je pred nadaljevanjem kvalifikacij vsekakor dobrodošlo."

Bojan Prašnikar, nekdanji selektor:

Bojan Prašnikar hvali Josipa Iličića. | Foto: Vid Ponikvar Bojan Prašnikar hvali Josipa Iličića. Foto: Vid Ponikvar "Ni dvoma o tem, da je Slovenija zasluženo zmagala. Boljša je bila od Slovakov in igrala veliko bolje, kot je na prvi tekmi v Litvi. Čeprav je imela morda celo manj priložnosti za gol, kot jih je imela v Vilni, je pomembno predvsem to, da je igrala veliko bolj odgovorno. Z manj napakami, ki jih tokrat praktično ni bilo.

Dejstvo je tudi, da so si Slovenci bolj želeli zmagati od nasprotnika, kar je bilo na koncu odločilno. Blestel je Iličić, ki v zadnjem času v reprezentančnem dresu kaže res veliko. Že nekaj časa traja polemika o njem, a v zadnjem času se zdi, da smo ga le dočakali. Prihaja v najboljša leta, zato smo lahko optimisti. Takega Iličića res potrebujemo.

Zdaj se je izkazalo, da so nam vse polemike okoli Kevina Kampla morda celo koristile. Očitno se mora v naši ekipi kaj zgoditi, mora biti v stresnem položaju, da se zbudi in zaigra bolje. Tokrat je Slovenija pokazala povsem drugačen obraz. To je to, kar smo si želeli. Dobili smo dokaz, da je ta reprezentanca sposobna veliko več, kot je kazala v zadnjem času."

Rudi Zavrl, nekdanji predsednik NZS:

Rudiju Zavrlu je odleglo. | Foto: Vid Ponikvar Rudiju Zavrlu je odleglo. Foto: Vid Ponikvar

"Fantje so odigrali zelo kakovostno. Hkrati smo dobili potrditev, da posamezniki v nogometu niso najpomembnejši. Najpomembnejša je ekipa in to, kako se ujame. Tokrat je vse funkcioniralo in vesel sem, da je tako.

Katanec je ob pravem času opravljal menjave. Vsak od fantov, ki so prišli na igrišče, je dal svoj delež na čelu s strelcem Rokom Kronavetrom, ki je z izjemno odmerjenim strelom zadel za zmago. Vsi so pustili dober vtis.

Pomembno je, da smo zmagali, saj smo med 'živimi' in nismo odvisni od razpleta z Anglijo. Bolj ali manj je namreč jasno, da bodo Angleži prvi v skupini, medtem ko nas čaka boj za drugo mesto s Škoti in Slovaško. Ob neugodnem razpletu sobotne tekme pa bi bili praktično že pokopani. Verjamem, da bi se vsa negativna energija, ki smo jo čutili v dneh pred tekmo, le še poglobila."


O tej temi preberite še:

Ne spreglejte