Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 12. 2015,
14.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Michel Platini Sepp Blatter FIFA afera

Nedelja, 6. 12. 2015, 14.38

8 let

Bo Platinija krivde opral dokument francoskega časopisa?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Francoski časopis Journal du Dimanche v nedeljski izdaji piše, da ima kopijo zanimivega dokumenta, ki bi lahko Michela Platinija opral obtožb, ki ga bremenijo.

Francoski časopis piše, da ima kopijo dokumenta, iz katerega je razvidno, da je predsednik Mednarodne nogometne zveze Sepp Blatter leta 1998 Michelu Platiniju obljubil mesto športnega direktorja Fife in plačo v višini enega milijona švicarskih frankov. Dokument bi lahko Platinija opral obtožb, ki ga bremenijo.

Blatter je prvi predsedniški mandat dobil junija 1998, dokument pa nosi datum 12. november 1998. Iz njega je razvidno, da je Švicar Francozu obljubil mesto športnega direktorja Fife, s katerim bi se vključil v Fifin ustroj. Platini naj bi takrat izrazil željo, da dela iz Pariza, prejemal pa naj bi plačo v višini enega milijona frankov. To potrjuje Platinijeve trditve, da je od Fife dobival denar za vlogo svetovalca.

Šestdesetletnemu Platiniju očitajo, da je leta 2011 sprejel nelegalno plačilo v višini dveh milijonov dolarjev od 79-letnega predsednika Fife Seppa Blatterja; tudi slednji je bil za 90 dni suspendiran. Oba sta se prepričana, da so obtožbe nesmiselne in neutemeljene, kajti šlo naj bi za povsem legalno plačilo, čeprav zanj nista predložila nobene pisne pogodbe ali zagotovila. Za plačilo sta se dogovorila ustno, na podlagi gentlemanskega dogovora med obema, za delo opravljeno leta 2002, ko je bil Platini Blatterjev svetovalec.

Platinijev odvetnik Thibaud d'Ales meni, da bi omenjeni dokument lahko bil v pomoč Francozu, ki skuša dokazati svojo nedolžnost. "Dokument je pisni dokaz verbalnega dogovora. Dokument ne le potrjuje obstoj delovne pogodbe med Michelom Platinijem in Fifo iz leta 1998, ampak tudi znesek," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal D'Ales.

Ne spreglejte