Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
10. 4. 2013,
12.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Juventus Bayern Jupp Heynckes Antonio Conte

Sreda, 10. 4. 2013, 12.57

8 let

Bayern favorit, Juventus verjame v preobrat

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Bayern, ki je eden izmed glavnih favoritov za končni naslov, si je na prvi tekmi četrtfinala lige prvakov priigral lepo prednost (2:0). Juventus bo poskušal pred domačimi navijači priti do preobrata.

Na prvi tekmi je Bayern navdušil in zasluženo prišel do zmage, ki obeta veliko. Zabil je dva gola, prejel pa nobenega. Že pred prvim četrtfinalnim obračunom so bili Bavarci, ki so v zadnjih treh letih dvakrat igrali v finalu lige prvakov (in obakrat izgubili), favoriti, zdaj je ta vloga seveda še toliko bolj izrazita. Čeprav je Juventus spoštovanja vreden nasprotnik in kot takega ga seveda ne gre podcenjevati. Torinčani, ki so v domačem prvenstvu v izjemni formi, so prepričani, da jim lahko uspe. Bavarci, ki so se konec tedna rekordno zgodaj – šest krogov pred koncem prvenstva –, veselili naslova nemškega prvaka, so v izjemni formi v tej sezoni in lovijo kar štiri lovorike. Dve, prvenstveno in superpokalno, so že osvojili, pred njimi je borba za preostali dve. Za ligo prvakov in v pokalu, v katerem so se prebili do finala.

Juventusu ne bo lahko. Tudi zato, ker bo oslabljen. Na prvi tekmi v Münchnu sta kartona prejela Stephan Lichtsteiner in Arturo Vidal, ki tokrat ne bosta imela pravice nastopa. Napadalec Sebastian Giovinco bo prav tako manjkal, saj je poškodovan. Trenerja Torinčanov veseli, da je po poškodbi povsem okreval Mirko Vučinić, ki je v dobri strelski formi. Bavarci so na Apeninski polotok pripotovali brez Tonija Kroosa, ki se je poškodoval na prvi tekmi in že sklenil sezono, kar je velik udarec za Bayern, zato pa se v ekipo vrača Španec Javier Martinez, prav tako pa bo nared tudi Hrvat Mario Mandžukić, ki je konec tedna v prvenstvu počival.

Bayern je v odlični formi v letošnjem letu. Verjeli ali ne, od 15 tekem, ki jih je odigral v vseh tekmovanjih, ni zmagal niti enkrat, in sicer na povratni tekmi osmine finala pred domačimi navijači proti londonskemu Arsenalu, a kljub porazu z 1:3 napredoval med najboljših osem.

Juventus jih je odigral 19 in štirikrat izgubil, štirikrat remiziral, na preostalih tekmah pa zmagal. Ker Juventus ne sme in ne more igrati preračunljivo, si torej lahko obetamo zelo dobro tekmo.

"Imam dober občutek, a to seveda ne pomeni nič. Igramo proti odlični ekipi, ki je svojo kakovost pokazala že na prvi tekmi. Upam, da bo tokrat drugače. Pričakujem, da bomo igrali bolje. Če bo tako in bomo imeli tudi nekaj sreče, si lahko obetamo napredovanje. Seveda pa ne bo lahko. Igramo proti morda najboljši ekipi na svetu. Vsaj v tej sezoni Bayern kaže, da je res vrhunski, pa tudi v zadnjih letih je tako. Ne nazadnje gre za ekipo, ki je v zadnjih treh letih kar dvakrat igrala v finalu tekmovanja, to pa seveda ni kar tako. Bayern je nebotičnik, ki je že zgrajen, če se izrazim nekoliko drugače. Mi pa smo še pri temeljih. Čaka nas še kar nekaj časa, da bomo zgradili takšno moštvo, kot ga imajo Münchenčani," je z zanimivo primerjavo pred tekmo postregel trener Juventusa Antonio Conte.

"Nič še ni odločenega. K tekmi bomo pristopili tako, kot smo prejšnji teden. Niti najmanjšega podcenjevanja si ne smemo privoščiti. Proti tako dobri ekipi, kot je Juventus, bi bilo to pogubno. Juventus je, to še vedno trdim, odlična ekipa, ki že nekaj let kroji vrh italijanskega nogometa, kar pove dovolj. Moramo se potruditi, da bomo Torinčanom preprečili igro, ki jo znajo igrati. Čaka nas težko delo, a verjamem v uspeh," pa pred tekmo pravi trener Bayerna Jupp Heynckes.

Ne spreglejte