Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 1. 2019,
19.20

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

1

Natisni članek

Jaka Ihbeisheh Srečko Katanec azijsko prvenstvo 2019

Četrtek, 17. 1. 2019, 19.20

5 let, 3 mesece

Azijsko prvenstvo 2019 (skupinski del)

Katančevi za četrtfinale proti Katarju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

1

Irak Iran | Irak in Iran sta v boju za prvo mesto remizirala, na vrhu so končali Iranci, Iračani so drugi. | Foto Reuters

Irak in Iran sta v boju za prvo mesto remizirala, na vrhu so končali Iranci, Iračani so drugi.

Foto: Reuters

Irak Srečka Katanca, ki si je napredovanje zagotovil že pred zadnjim krogom, se je na zadnji tekmi skupinskega dela za prvo mesto udaril z Iranom, remiziral z 0:0 in zasedel drugo mesto skupine D. V osmini finala se bo za napredovanje med osem najboljših na azijskem pokalu udaril s Katarjem, ki je v četrtek z 2:0 premagal Savdsko Arabijo. Obračun bo 22. januarja.

Katančeva četa je v izločilne boje napredovala brez poraza. Irak je v skupini D najprej premagal Vietnam s 3:2, potem ko je do zmage v prvem krogu prišel z golom v zadnji minuti. V drugem krogu je bil precej bolj prepričljiv in je s 3:0 odpravil Jemen. Na zadnji tekmi skupinskega dela, ki so jo zaznamovale sumljive sodniške odločitve, so se Iračani in trikratni azijski prvaki iz Irana razšli brez zadetka in brez zmagovalca. Iran je zaradi boljše gol razlike zmagovalec skupine, Irak je napredoval kot drugi.

Srečko Katanec
Sportal Katancu je vseeno, navijači Iraka evforični

Pari osmine finala so Tajska - Kitajska, Iran - Oman, Jordanija - Vietnam, Japonska - Savdska Arabija, Južna Koreja - Bahrajn, Katar - Irak, ZAE - Kirgizistan in Avstralija - Uzbekistan. Naslov prvaka brani Avstralija, ki je bila v skupini B druga za Jordanijo.

Srečko Katanec
Sportal Največji izpit Srečka Katanca v zadnjih osmih letih

Kateri evropski klubi pogrešajo azijske zvezdnike?

Tottenham, ki v angleškem prvenstvu zaseda visoko tretje mesto, od 13. januarja ne bo mogel računati na pomoč Son Heung Mina. | Foto: Reuters Tottenham, ki v angleškem prvenstvu zaseda visoko tretje mesto, od 13. januarja ne bo mogel računati na pomoč Son Heung Mina. Foto: Reuters Zaradi azijskega prvenstva je oslabljeno kar nekaj močnih evropskih klubov. Tottenham bo od 13. januarja, takšen je dogovor med londonskim klubom in vodstvom reprezentance, pogrešal južnokorejskega zvezdnika Son Heung Mina, Atalanta iz Bergama je brez iraškega branilca Alija Adnana, Marseille brez Japonca Hirokija Sakaija, berlinska Hertha brez Avstralca Mathewa Leckieja, Augsburg pogreša dva Južna Korejca (Ji Dong Won in Koo Ja Cheol), seviljski Betis Japonca Takashija Inuija, Newcastle Južnega Korejca Ki Sung Yuenga in Japonca Yoshinorija Mutoja, Werder Japonca Yuya Osaka, Southampton Japonca Mayo Yoshido, Celtic Avstralca Toma Rogica, Getafe Japonca Gakuja Shibasakija, Brighton & Hove Albion avstralskega vratarja Mathewa Ryana

 

Avstralija, azijski pokal
Sportal Azijsko prvenstvo tudi v luči vrste političnih problemov
Skupina A:
Lestvica skupine A:
Skupina B:
Lestvica skupine B:
Skupina C:
Lestvica skupine C:
Skupina D:
Lestvica skupine D:
Skupina E:
Lestvica skupine E:
Skupina F:
Lestvica skupine F:
Ne spreglejte