Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
5. 9. 2022,
20.23

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

4

Natisni članek

Diego Simeone Antoine Griezmann špansko prvenstvo UEFA liga prvakov Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Ponedeljek, 5. 9. 2022, 20.23

12 mesecev

Poškodba slovenskega vratarja

Oblak prekinja petletni niz, v sredo na vratih Atletica Hrvat

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

4

Jan Oblak | V tej sezoni v skupinskem delu lige prvakov igrajo štirje Slovenci. To so Samir Handanović (Inter), Kevin Kampl (Leipzig), Benjamin Šeško (Salzburg) in Jan Oblak (Atletico), ki je na zadnji tekmi v San Sebastianu staknil poškodbo. | Foto Guliverimage

V tej sezoni v skupinskem delu lige prvakov igrajo štirje Slovenci. To so Samir Handanović (Inter), Kevin Kampl (Leipzig), Benjamin Šeško (Salzburg) in Jan Oblak (Atletico), ki je na zadnji tekmi v San Sebastianu staknil poškodbo.

Foto: Guliverimage

Slovenski vratar Jan Oblak v sredo ne bo branil na uvodni tekmi skupinskega dela lige prvakov proti Portu. S tem bo prekinil niz 46 zaporednih nastopov za Atletico v najmočnejšem evropskem tekmovanju, med vratnicama španskega velikana pa ga bo nadomestil Hrvat Ivo Grbić. Škofjeločan je v soboto na gostovanju v San Sebastianu prejel močan udarec v levo stegensko mišico, sreča v nesreči pa je, da poškodba ni hujše narave, tako da bi bil lahko Oblak morda že nared za ligaški izziv konec tedna, ko bo v Madridu gostovala Celta.

Rodrygo
Sportal Oblak se je poškodoval, Real ostaja stoodstoten

Kapetan slovenske reprezentance Jan Oblak je po prihodu iz Lizbone v Madrid postal stalnica lige prvakov. V najmočnejšem klubskem tekmovanju na svetu je vrata Atletica branil v zadnjih osmih sezonah, s čimer je poskrbel za slovenski rekord. Branil je že na 69 tekmah, prejel pa le 62 zadetkov. Izkušeni Škofjeločan vstopa v deveto zaporedno sezono v ligi prvakov, soigralcem pa v uvodnem dejanju ne bo mogel pomagati. V sredo ga ne bo med vratnicama Atletica, ko bo v Madridu gostoval Porto.

Oddahnil si je lahko tudi selektor Kek

Jan Oblak je kot prvi Slovenec zaigral v ligi prvakov osem sezon zapored. Rekord lahko v tej sezoni še izboljša. Naslednji na lestvici je Kevin Kampl, ki vstopa v svojo osmo sezono lige prvakov. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jan Oblak je kot prvi Slovenec zaigral v ligi prvakov osem sezon zapored. Rekord lahko v tej sezoni še izboljša. Naslednji na lestvici je Kevin Kampl, ki vstopa v svojo osmo sezono lige prvakov. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Nekdanji vratar Olimpije in Benfice si je na gostovanju v San Sebastianu po nesrečnem trku s soigralcem Reinildom Mandavo poškodoval leve stegensko mišico. Z igrišča je v bolečinah odšepal v 85. minuti, namesto njega pa je v igro vstopil Hrvat Ivo Grbić in dočakal krstni nastop na tekmi španskega prvenstva.

Po usodnem trku s soigralcem iz Mozambika je trener Diego Simeone upal, da poškodba ni hujše narave. Želja se mu je uresničila. Zdravniki so dejali, da je prejel le močnejši udarec, vseeno pa so možje v belem odsvetovali nastop slovenskemu čuvaju mreže v Portu. V Madridu se tako nagibajo k scenariju, da bi v sredo branil Grbić, Oblak, ki bi počival, pa bi se morda že lahko vrnil na igrišče v soboto, ko bo v španskem prvenstvu v Madridu gostovala Celta.

Tako Oblak ni staknil težje poškodbe, tako da so si lahko člani strokovnega vodstva kot tudi navijači Atletica pošteno oddahnili. Zadnjo večjo smolo z zdravjem je imel v sezoni 2016/17, ko je zaradi poškodbe rame preskočil kar 15 tekem. Manjkal je kar dva meseca in pol. Tokrat bo odsoten bistveno manj, kar je dobra novica tudi za selektorja slovenske reprezentance Matjaža Keka, saj ga konec meseca čakata zelo pomembni tekmi v ligi narodov, doma proti Norveški (24. september) in v gosteh proti Švedski (27. september).

Prvič po dobrih petih letih brez Oblaka

V soboto je po poškodbi Jana Oblaka prvič na tekmi španskega prvenstva dočakal priložnost Ivo Grbić. Zdaj bo debitiral med vratnicama Atletica še v ligi prvakov. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V soboto je po poškodbi Jana Oblaka prvič na tekmi španskega prvenstva dočakal priložnost Ivo Grbić. Zdaj bo debitiral med vratnicama Atletica še v ligi prvakov. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Oblak je v zadnji sezoni branil vse tekme za Atletico, rezervni čuvaj mreže Benjamin Lecomte (danes pri Espanyolu) ni branil niti minute. Škofjeločana ne bo med vratnicama rdeče-belih v sredo, tako da bo Grbić, nekdanji vratar splitskega Hajduka in zagrebške Lokomotive, debitiral v ligi prvakov še v dresu španskega velikana. V prejšnji sezoni je branil v ligi prvakov za francoski Lille, kamor ga je posodil madridski klub. V vratih Atletica je namreč vselej od prve do zadnje minute stal Oblak.

Oblak bo s tem prekinil niz zaporednih 46 nastopov na tekmah Atletica v ligi prvakov. Za rdeče-bele je branil neprekinjeno vse od 21. februarja 2017, ko je manjkal na prvi tekmi osmine finala proti Bayerju iz Leverkusna. Zanimivo je, da bo imel Atletico opravka s "farmacevti" tudi v tej sezoni, prva medsebojna tekma ga čaka že prihodnji torek v Nemčiji. Takrat bi lahko Oblak branil na prvi evropski tekmi v sezoni 2022/23.

Atletico je v uvodnih štirih nastopih v španskem prvenstvu osvojil sedem točk, tako da za vodilnim prvakom Realom zaostaja že pet točk. Oblak je vsega skupaj prejel tri zadetke, edini poraz pa doživel na domači zelenici proti v tej sezoni zelo močnem Villarrealu (0:2). To je bila tudi zadnja domača tekma Atletica v tej sezoni.

Kar nekaj težav s poškodbami

Atletico proti Portu ne bo mogel računati na najmočnejšo zasedbo. Poleg Oblaka so trenutno poškodovani tudi Thomas Lemar, Stefan Savić in zadnji poletni novinec Sergio Reguilon, Felipe Monteiro pa je kaznovan.

Zakaj Griezmanna ni v začetni enajsterici? Simeone pravi ...

Antoine Griezmann v tej sezoni nikoli ni začel dvoboja Atletica od prve minute. | Foto: Reuters Antoine Griezmann v tej sezoni nikoli ni začel dvoboja Atletica od prve minute. Foto: Reuters Na sredini tekmi med Atleticom in Portom gre verjeti tudi v možnost, da v začetni enajsterici znova ne bo Antoina Griezmanna. Francoz, ki brani barve Atletica kot posojeni napadalec Barcelone, je v tej sezoni prikovan na klop. Na vsaki tekmi španskega prvenstva je začel dvoboj na klopi, nato pa ga je Simeone pošiljal v igro v drugem polčasu. Griezmann se je kljub skromnejši minutaži izkazal in se dvakrat vpisal med strelce, navijačem pa je vse bolj jasno, zakaj je deležen takšnega tretmaja.

Glavni razlog se skriva v denarju. Ko je Barcelona Griezmanna posodila (vrnila) Atleticu, je bil namreč sklenjen dogovor, da bodo morali Madridčani po koncu dveletne posoje plačati Kataloncem 40 milijonov evrov in odkupiti njegovo pogodbo, če bo 31-letni Griezmann v tej sezoni vsaj odigral več kot 45 minut vsaj na polovici vseh tekem, za katere bo na voljo Simeoneju. Za zdaj ni niti na eni! Na vseh štirih ligaških tekmah je vstopil v igro sredi drugega polčasa. Proti Real Sociedadu, svojemu nekdanjemu klubu, je odigral 27 minut. V igro je vstopil v 63. minuti namesto Rodriga de Paula. Na prejšnji tekmah nove sezone je zaigral v 64., 62. in 75. minuti.

"Poznate me že deset let. Dobro veste, da sem v službi kluba. Vedno tudi bom," je pred dnevi pojasnil trener Atletica in s tem dal vedeti, kako namenoma pošilja Griezmanna v igro tako pozno, da klubu ne bi bilo treba po koncu sezone plačati Barceloni tako veliko denarja. V Kataloniji niso kaj prida navdušeni nad njegovo potezo …

UEFA liga prvakov, pokal
Sportal Žreb in pol! Lewandowski in Haaland se vračata, Šeško bo igral v ligi prvakov skoraj doma!
Ne spreglejte