Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
2. 8. 2015,
11.44

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jose Mourinho Arsene Wenger Chelsea Arsenal angleški superpokal Petr Čech

Nedelja, 2. 8. 2015, 11.44

5 let, 9 mesecev

Arsenal osvojil superpokal, Wenger prvič premagal Mourinha

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Angleški pokalni zmagovalec Arsenal je na Wembleyju premagal prvaka Chelseaja in osvojil superpokalno lovoriko. Trener topničarjev Arsene Wenger je prvič v zgodovini premagal Joseja Mourinha.

Londonska nogometna poslastica je na polnem Wembleyju pripadla Arsenalu. Edini zadetek na srečanju je po mojstrskem strelu z desne strani kazenskega prostora v 24. minuti dosegel Alex Oxlade-Chamberlain. Arsenal je vzdržal do konca, njegov vratar Petr Čech je ostal nepremagan, tako da so topničarji v novo sezono vstopili z uvodno lovoriko. Chelseaju do preobrata ni pomagal niti vstop kolumbijskega novinca Radamela Falcaa, ki je bil v konici napada podobno "neviden" kot njegov predhodnik Francoz Loic Remy. Arsenal je premagal Chelsea prvič po slabih štirih letih.

Modri iz Londona so tako po vrnitvi iz Severne Amerike, kjer so sodelovali na zelo močnem pripravljalnem turnirju, doživeli poraz z neposrednim tekmecem za najvišja mesta v Angliji. Obračun za uvodno lovoriko v tekmovalni sezoni 2015/16 sta zaznamovala tako rivalstvo med osrednjima strategoma kot tudi krstni nastop dolgoletnega vratarja Chelseaja Čecha med vratnicama Arsenala, ki je ustavil vse strele donedavnih soigralcev.

Portugalski strokovnjak Jose Mourinho je pred srečanjem zbodel francoskega stanovskega kolega na klopi topničarjev. Odrezavi trener angleških prvakov je komentiral dejstvo, da ga Arsene Wenger ni premagal na zadnjih 13 medsebojnih srečanjih: "Če bi se to zgodilo meni, bi se vprašal, zakaj se mi to dogaja. Skušal bi najti razlog. Ne zaradi psihološke blokade, ampak zaradi tega, da bi moštvu pomagal do boljšega rezultata," je poudaril Mourinho, nato pa na Wembleyju prvič izgubil proti Wengerjevi ekipi.

Wengerja je prihod Čecha spomnil na zgodbo van der Sarja

Dolgoletni strateg topničarjev se ni pustil ujeti v psihološko igrico pred srečanjem. Izpostavil je, da ga je navdušil prihod 33-letnega češkega vratarja, ki je v Arsenal prišel iz tabora angleških prvakov.

"Ko stopi med vratnici, je gol zaradi njegove karizme takoj videti manjši," ga je opisal izkušeni Francoz in dodal, da ga prihod Čecha na štadion Emirates spominja na Edwina van der Sarja, ko je v poznih letih okrepil Manchester United in nato na Old Traffordu vrhunsko branil več kot pet sezon. "Ne vidim razloga, zakaj ne bi mogel Petr vrhunsko braniti vsaj še nekaj sezon," neizmerno zaupa novemu vratarju, ki je proti modrim ostal neporažen.

Chelsea in Arsenal sta se prvič za superpokalno lovoriko Community Shield pomerila pred desetimi leti. Modri so bili boljši z 2:1, oba zadetka za zmagovalce pa je dosegel Didier Drogba, ki se po novem dokazuje v ligi MLS. Tokrat so bili uspešnejši topničarji.

Angleško prvenstvo se bo z dvoboji prvega kroga začelo konec tedna.

Ne spreglejte