Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 11. 2022,
18.19

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,04

5

Natisni članek

SP 2022 v nogometu Katar 2022 Argentina Slavko Vinčič

Nedelja, 20. 11. 2022, 18.19

1 leto, 7 mesecev

Slavko Vinčić

Argentinski mediji kopljejo po preteklosti slovenskega sodnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,04

5

Slavko Vinčič | Iz življenja slovenskega nogometnega sodnika Slavka Vinčića je Argentincem v oči padel predvsem neprijeten dogodek iz Republike Srbske leta 2020. | Foto Vid Ponikvar

Iz življenja slovenskega nogometnega sodnika Slavka Vinčića je Argentincem v oči padel predvsem neprijeten dogodek iz Republike Srbske leta 2020.

Foto: Vid Ponikvar

Argentinski mediji so se razpisali o slovenskem nogometnem sodniku Slavku Vinčiću, ki bo v torek sodil na prvi tekmi skupine C na svetovnem prvenstvu v Katarju. V tej se bodo Argentinci, eni najresnejših kandidatov za naslov prvaka, udarili z izbrano vrsto Savdske Arabije. Zapičili so se v afero s prostitutkami in drogami iz leta 2020.

Argentinski mediji so se pred uvodno tekmo svoje reprezentance razpisali o glavnem sodniku srečanja, Slovencu Slavku Vinčiću. Pišejo, da gre za izkušenega sodnika, ki na tekmah pod okriljem Fife sodi že desetletje, dober ugled pa ima tudi v Uefi, pri kateri je sodil 25 tekem lige prvakov, pa tudi številne v evropski ligi, med temi izstopa lanski finale med Eintrachtom in Rangers.

Vinčić tamb
Novice Vinčić povedal svojo plat: Bil sem ob nepravem času na nepravem mestu #video

A so odkrili tudi Vinčićevo vpletenost v balkansko afero iz leta 2020. Tedaj se je Slovenec znašel v policijski raciji v Republiki Srbski. V mestu Suvo polje so tamkajšnji policisti na zaslišanje privedli 35 oseb, 16 pa so jih zadržali. Med drugim so zasegli deset pištol, 14 zavitkov kokaina, medicinske droge ter več različnih valut denarja v vrednosti deset tisoč evrov. Na zabavi niso manjkale niti prostitutke. Orgijo naj bi organizirala dobro znana starleta Tijana Ajfon.

"Kategorično zavračam, da je šlo za zasebno zabavo, kjer da sem sodeloval v orgijah. Šlo je za nesrečen splet okoliščin. Bil sem ob nepravem času na nepravem mestu. Kdor me pozna, ve, da nimam ničesar s tem," je tedaj povedal Vinčić, ki ga tamkajšnje oblasti niso preganjale. Med sumljivimi liki se je znašel povsem po naključju. "Bil sem na napačnem mestu ob napačnem času," je povedal.

Afera je najbolj izstopajoč podatek o sodniku, "ki na naših zemljepisnih širinah ni prav znan", še pišejo in poudarjajo, da gre za izkušenega delivca pravice, ki je izkušnje nabiral tudi na Euru 2012 kot pomočnik Damirja Skomine.

Vinčićeva pomočnika na tekmi bosta tudi Slovenca Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, še poročajo argentinski mediji, vodja VAR pa bo Nizozemec Paulus Van Boekel.

Kdo bo v Katarju postal svetovni prvak v nogometu?

 • Argentina
  25,66 %
  1975 glasov
 • Brazilija
  14,94 %
  1150 glasov
 • Francija
  8,25 %
  635 glasov
 • Hrvaška
  8,56 %
  659 glasov
 • Nemčija
  17,65 %
  1358 glasov
 • Španija
  2,34 %
  180 glasov
 • Kdo drug ...
  22,60 %
  1739 glasov
Oddanih 7696 glasov
Katar : Ekvador, Enner Valencia
Sportal Začelo se je: za uvod zmaga in tudi nekaj skrbi za Ekvadorce!
Haaland Pivo
Sportal Ne le pivo, v Katarju bodo manjkali tudi številni zvezdniki!
Ne spreglejte