Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
15. 11. 2016,
19.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

nogomet kvalifikacije za SP 2018 Radamel Falcao James Rodriguez Lionel Messi Lionel Messi

Torek, 15. 11. 2016, 19.00

6 let, 7 mesecev

Pred nami je nov derbi južnoameriškega nogometa

Argentina trepeta, a vsi govorijo le o Messijevi pogodbi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Lionel Messi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Argentinsko nogometno reprezentanco čaka pomembna tekma kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018, v katerih Lionelu Messiju in druščini ne kaže najbolje, a pred obračunom s Kolumbijo je bolj kot o tekmi govora o pogodbi najboljšega strelca Argentine z Barcelono.

Argentina – Kolumbija

Južnoameriške kvalifikacije za SP 2018, 12. krog. Sreda ob 0.30.

Verjetni začetni enajsterici:

Argentina
: Romero; Mas, Funes Mori, Otamendi, Zabaleta; Di Maria, Biglia, Mascherano, Perez; Messi, Agüero. Selektor: Edgardo Bauza.

Kolumbija: Ospina; Diaz, Murillo, Mina, Arias; Sanchez, Aguilar; Cardona, Rodriguez, Muriel; Falcao. Selektor: Jose Pekerman.

Argentina je po 11. od 18 krogov kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu šele na šestem mestu, ki ob koncu ne prinaša niti dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Argentinci, ki so bili na zadnjem svetovnem prvenstvu v finalu, so v skrbeh, da bodo prvič po letu 1970 ostali brez nastopa na največjem nogometnem tekmovanju.

Imajo zelo nadarjen rod nogometašev, morda celo najbolj nadarjenega od vseh do zdaj, a tega na igrišču ne potrjujejo. V zadnjem času prej nasprotno. V kvalifikacijah niso zmagali že štiri tekme zapored. Resda so pred tem igrali brez Lionela Messija, s katerim so bili sicer stoodstotni, a v petek so računali tudi nanj, pa so prepričljivo izgubili na derbiju proti Braziliji. V Belo Horizonteju so klonili z 0:3 in doživeli drugi zaporedni poraz. Pred tem so dvakrat remizirali.

Argentinci trepetajo pred zvezdnikoma Kolumbije

Argentinci se bojijo Jamesa Rodrigueza. | Foto: Reuters Argentinci se bojijo Jamesa Rodrigueza. Foto: Reuters Zdaj se bodo reševali, a je pred njimi vse prej kot lahka naloga. V goste, tekma bo v San Juanu, prihaja zvezdniška Kolumbija na čelu z nogometašem madridskega Reala Jamesom Rodriguezom in zvezdniškim napadalcem Radamelom Falcaom, ki je v zadnjem času v vse boljši formi in počasi začenja spominjati na tistega smrtonosnega napadalca, ki smo ga gledali v dresu madridskega Atletica.

Za nameček Kolumbijce, ki so trenutno na tretjem mestu, s klopi vodi Argentinec Jose Pekerman, ki svoje rojake seveda zelo dobro pozna.

Vreden je 90 milijonov evrov, a bo sedel na klopi

Pred selektorjem Edgardom Bauzo je težka naloga. Tokrat naj bi priložnost v napadu od prve minute ponudil Sergiu Agüeru ali morda celo napadalcu brazilskega Atletica Mineira Lucasu Prattu, ki je do zdaj za Argentino, čeprav je star 28 let, nastopil le dvakrat.

Gonzalo Higuain bo tekmo proti Kolumbiji začel na klopi. | Foto: Reuters Gonzalo Higuain bo tekmo proti Kolumbiji začel na klopi. Foto: Reuters

Gonzalo Higuain, napadalec, za katerega je torinski Juventus poleti odštel kar 90 milijonov evrov, bo danes tekmo začel na klopi.

Argentina je v kočljivem položaju, saj mora zmagati, a bolj kot o njej in njeni igri je v zadnjih dneh govora o njenem najboljšem nogometašu in ob Cristianu Ronaldu že vrsto let največjemu zvezdniku svetovnega nogometa Messiju.

Eni pravijo, da bo podaljšal, drugi, da ne bo. Kaj je res?

29-letnik, ki je na tekmi proti Braziliji razočaral, je dvignil prah s tem, ker naj ne bi želel podaljšati pogodbe z Barcelono. No, pravzaprav ga ni dvignil on, ampak madridski športni dnevnik Marca, ki je pisal o tem. Messi, ki je član Barcelone že od majhnih nog, ima pogodbo s Katalonci do leta 2018.

Neymar je že podpisal novo pogodbo, Messi in Luis Suarez je še nista. Kdaj bosta? | Foto: Reuters Neymar je že podpisal novo pogodbo, Messi in Luis Suarez je še nista. Kdaj bosta? Foto: Reuters

Govoric o tem, da želi zapustiti Barcelono, ni komentiral, a so zato v bran Argentinca stopili pri katalonskem športnem časniku Sportu. Pri tem trdijo, da bo najboljši strelec v zgodovini Barcelone (v njenem dresu je dosegel kar 472 golov) zagotovo podaljšal sodelovanje s Katalonci.

Tega še ni storil predvsem zato, ker želi podaljšati sodelovanje kot zadnji izmed vseh nogometašev Barcelone, ki so to storili oziroma še bodo. Med njimi je tudi Brazilec Neymar, ki je novo, petletno pogodbo z Barcelono podpisal oktobra. Eden izmed zvezdnikov, ki pogodbe še niso podaljšali, je Urugvajec Luis Suarez.

Ob zadnji zmagi je zadel prav on

Še pred tem Messija čaka zahtevna naloga v dresu Argentine, katere kapetan in najboljši strelec je. Do zdaj je v njenem dresu dosegel 56 golov. Če bo tokrat še vsaj enega, bodo Argentinci bližje prvi kvalifikacijski zmagi po 2. septembru, ko so prav z njegovim golom z 1:0 odpravili Urugvaj.

Ne spreglejte