Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 8. 2022,
19.20

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

1

Natisni članek

Valencia CF Edinson Cavani Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Antony Manchester United Ajax nogometna tržnica

Ponedeljek, 29. 8. 2022, 19.20

1 leto, 7 mesecev

Nogometna tržnica, 29. avgust

Antony že v Manchestru, zapravljajo tudi manjši angleški klubi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

1

Ajax Anthony | Anthony iz Ajaxa odhaja v Manchester United | Foto Guliver Image

Anthony iz Ajaxa odhaja v Manchester United

Foto: Guliver Image

Izteka se poletna nogometna tržnica. Prestopov ni manjkalo, še kar nekaj se jih bo zgodilo do srede. Najbolj odmeven je Brazilca Antonyja iz Ajaxa v Manchester United. Ta je v ponedeljek priletel v Manchester, kjer ga čaka zdravniški pregled.

Ajax Antony
Sportal United le dosegel svoje: Antony prihaja za sto milijonov

Antony, ki naj bi po pisanju angleških medijev in Fabrizia Romana, Manchester United stal kar 100 milijonov evrov, pa ne bo edina okrepitev rdečih vragov v zadnjih urah prestopnega roka. Na posojo iz Newcastla prihaja vratar Martin Dubravka.

Globoko bo v denarnico segel tudi Wolverhampton. S Stuttgartom so se dogovorili za prestop avstrijskega napadalca srbskih korenin Saše Kalajdžića. Zanj naj bi odšteli kar 18 milijonov evrov. Tudi on bo v Anglijo prišel že ta ponedeljek. Podpisal bo to leta 2027. Tudi West Ham zapravlja. Iz Lyona prihaja brazilski vezist Lucas Paqueta. Tudi on bo podpisal do poletja 2027. Lyon bo zanj dobil 43 milijonov evrov, z dodatki lahko do 60 milijonov.

Agent Ronalda ponuja "polovici" Evrope

Cristiano Ronaldo | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Cristiano Ronaldo Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Angleški The Independent medtem poroča, da agent Jorge Mendes še naprej išče nov klub za Cristiana Ronalda. Portugalski zvezdnik je od štirih tekem premier lige na začetku sezone le na eni igral od prve do zadnje minute. V ponedeljek dopoldne je Independent pisal, da Mendes Ronalda ponuja Chelseaju, popoldne pa piše, da ga kot posojenega igralca Manchestra ponuja Napoliju in Sportingu.

Še naprej pa ni razpleta pogajanj med Barcelono in Chelseajem za Pierra Aubameyanga. Barcelona ima še eno odprto vprašanje: Frankie de Jong. Nizozemec želi ostati, klub ga želi prodati ali pa mu dati nižjo pogodbo. Sam ne privoli v znižanje plače niti v prestop. Trener Xavi mu je dal nekaj prostih dni.

Prost igralec Cavani podpisal za Valencio

Zanimivo okrepitev je dobila Valencia. To je 35-letni Edinson Cavani. Pred leti je kot po tekočem traku zabijal za Palermo, Napoli in osem sezon tudi za PSG. V zadnjih dveh sezonah v dresu Manchestra Uniteda ni bil več v središču pozornosti nogometnega sveta. S španskim prvoligašem bo kot prost igralec podpisal dveletno pogodbo.

Novega soigralca bo dobil tudi Jan Oblak. Obrambo Atletica Madrida bo okrepil 25-letni Sergio Reguilon, ki je zadnji dve sezoni igral za Tottenham.

Rasmus Höjlund
Sportal Danski najstnik za rekordno vsoto iz Sturma v Atalanto
Ne spreglejte