Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 9. 2024,
8.05

Osveženo pred

1 ura, 50 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Natisni članek

Leicester City Aston Villa Tottenham Newcastle United Chelsea Arsenal Manchester United Manchester City Liverpool angleško prvenstvo Premier League

Sobota, 28. 9. 2024, 8.05

1 ura, 50 minut

Angleško prvenstvo, 6. krog

Že uvod bo pester

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Manchester City Haaland | Erling Haaland je v tej sezoni premier lige že pri desetih zadetkih. | Foto Reuters

Erling Haaland je v tej sezoni premier lige že pri desetih zadetkih.

Foto: Reuters

Za uvod v šesti krog angleškega prvenstva bo prvak Manchester City gostoval na St. James' Parku pri Newcastlu. Arsenal zatem čaka obračun z Leicesterjem, Chelsea se bo pomeril z Brightonom, za konec dneva pa bodo nogometaši Liverpoola na delu pri Wolvesih. V nedeljo se obeta derbi med Manchester Unitedom in Tottenhamom.

Rodri, Manchester City, poškodba
Sportal Rodri se bo v Manchester vrnil šele naslednjo sezono #video

Vodilni Manchester City bo v času sobotnega kosila na delu pri Newcastlu, ki po petih odigranih krogih za vodilno zasedbo Pepa Guardiole zaostaja tri točke. Ekipi se bosta srečali prvič po marcu, ko so si meščani v četrtfinalu pokala FA zagotovili domačo zmago z 2:0, zahvaljujoč dvema zadetkoma Bernarda Silve. Srake pred obračunom ne morejo biti pretirano optimistične, saj so na zadnjih 33 obračunih v premier ligi Manchester City premagale le enkrat, in sicer januarja leta 2019. Cityju tokratni tekmec zelo leži, saj je proti njemu zmagal na več tekmah premier lige (31), več tekmah v gosteh (12) in zabil več golov (101) kot kateremukoli drugemu nasprotniku v ligi. Zadeli so tudi na vsakem od zadnjih 31 medsebojnih ligaških srečanj, kar je najdaljši niz zadetkov, ki ga ima ena ekipa proti drugi v zgodovini.

Manchester United bo gostil Tottenham. | Foto: Reuters Manchester United bo gostil Tottenham. Foto: Reuters V nedeljo derbi ranjenih na Old Traffordu

Čeprav sta Manchester United in Tottenham daleč od zavidljive forme, ki ju je krasila pred časom, se v nedeljo na Old Traffordu obeta derbi. Rdeči vragi imajo sicer po petih krogih sedem točk in so šele na 11. mestu premier lige, le mesto pred njimi je z enakim izkupičkom, a boljšo gol razliko Tottenham. Pod velikim pritiskom bo strateg rdečih vragov Erik ten Hag, ki je med tednom s svojo zasedbo le remiziral v prvem krogu lige Europa proti Twenteju (1:1). 

Tottenham je zmagal le na dveh od zadnjih 12 tekem premier lige na gostovanjih, medtem ko je izgubil štiri od zadnjih šestih, v tem obdobju pa je premagal le izpadli Sheffield United. Vendar je nogometašem iz severnega Londona uspelo ukrasti točko Manchester Unitedu na Old Traffordu v trilerju lanske sezone z rezultatom 2:2, s čimer so svoj rekord neporaženosti proti Rdečim hudičem podaljšali na tri tekme.

Angleško prvenstvo, 6. krog:

Sobota, 28. september:

Nedelja, 29. september:

Ponedeljek, 30. september:

Lestvica:

Najboljši strelci:

10  Haaland (Man City)
5 – Diaz (Liverpool)
–Duran (Aston Villa), Jackson (Chelsea), Mbeumo (Brentford)
3 – Barnes (Newcastle), Madueke (Chelsea), Salah (Liverpool), Watkins (Aston Villa), Welbeck (Brighton), Wissa (Brentford), Wood (Nottingham)

 

Ne spreglejte