Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 3. 2024,
22.58

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Natisni članek

Jürgen Klopp Pep Guardiola Arsenal Manchester United Manchester City Liverpool angleško prvenstvo Premier League Erling Haaland Trent Alexander-Arnold

Ponedeljek, 11. 3. 2024, 22.58

1 mesec, 2 tedna

Angleško prvenstvo, 28. krog

Remi na derbiju za vrh, Chelsea dobil dvoboj dolžnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50
Liverpool - Manchester City | Na velikem derbiju na Anfieldu sta se v nedeljo pomerila Liverpool in Manchester City. | Foto Reuters

Na velikem derbiju na Anfieldu sta se v nedeljo pomerila Liverpool in Manchester City.

Foto: Reuters

V Angliji se je igral 28. krog premier lige. V derbiju kroga sta se pomerila  Liverpool in Manchester City, po hudi bitki pa se razšla z 1:1. Vrh lestvice so tako zasedli nogometaši Arsenala, ki so v soboto z 2:1 ugnali Brentford. V uvodnem dejanju je Manchester United z dvema zadetkoma z enajstih metrov ugnal Everton. Šestouvrščeni rdeči vragi so popravili bledi vtis po dveh zaporednih porazih. V nedeljo sta zmagala še Tottenham in Brighton, na ponedeljkovi tekmi pa je Chelsea s 3:2 premagal Newcastle, obe ekipi sta razočaranji sezone, samo na sredini razpredelnice.

Arsenal
Sportal Strelske vaje Arsenala, Foden junak derbija za Manchester

Nedeljski spored sta v boju za mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja, odprla Aston Villa in Tottenham. Londončani so zmagali s 4:0 in se Villi, četrti na lestvici, približali na dve točki zaostanka. Največ pozornosti pa je pritegnil veliki derbi na Anfieldu, kjer je Liverpool gostil Manchester City. 

City je na Anfieldu povedel v 23. minuti, ko je Kevin De Bruyne z imenitno podajo iz kota našel Johna Stonesa, ki je iz neposredne bližine matiral domačega vratarja Kelleherja. Do konca prvega polčasa se izid ni več spremenil, Liverpool je sicer iskal izenačenje, a bil neučinkovit v napadih. V peti minuti drugega polčasa pa se je odvila drama v kazenskem prostoru Cityja. Po napaki gostujočega branilca Manuela Akanjija je do žoge prišel David Nunez, s prekrškom pa ga je ustavil vratar gostov Ederson in se pri tem tudi poškodoval. Sodnik je zapisal najstrožjo kazen za domače, z bele točke jo je v izenačenje pretopil Alexis MacAllister. Kmalu zatem je moram Pep Guardiola menjati Edersona, med vratnici Cityja je stopil Stefan Ortega. Rdeči so močno pritisnili, v igro je vstopil tudi egiptovski superzvezdnik Mohamed Salah, a so gostje počasi le umirili igro. V 71. minuti se je po nevarnem strelu Nuneza izkazal tudi Ortega, na drugi strani je tri minute pozneje prečko po strelu z glavo zadel Phil Foden. V razburljivem drugem polčasu je bilo še nekaj lepih priložnosti na obeh straneh, a je ostalo pri 1:1.    

Ponedeljkov dvoboj dolžnikov sezone, Chelseaja in Tottenhama. Cole Palmer je zadel za 2:1. Na koncu zmaga modrih s 3:2. | Foto: Reuters Ponedeljkov dvoboj dolžnikov sezone, Chelseaja in Tottenhama. Cole Palmer je zadel za 2:1. Na koncu zmaga modrih s 3:2. Foto: Reuters

Arsenal nov vodilni

Arsenal je v zaključku srečanja prišel do polnega izkupička. | Foto: Reuters Arsenal je v zaključku srečanja prišel do polnega izkupička. Foto: Reuters Arsenal se je za razliko od prejšnjih krogov, ko je po vrsti rešetal mreže tekmecev, tokrat moral pošteno potruditi za nove tri točke. Topničarji so sicer povedli v 19. minuti, ko je po asistenci Bena Whita v polno meril Declan Rice. Še pred koncem prvega polčasa, že globoko v sodnikovem dodatku pa si je velikansko napako privoščil vratar Arsenala Aaron Ramsdale. Ta se je uštel pri izbijanju žoge, žogo pa je zatem v mrežo domačih poslal Yoane Wissa. A napaka čuvaja mreže na veselje Arsenalovih navijačev ni bila usodna, v končnici tekme je odpor gostov v 86. minuti z zadetkom z glavo strl Kai Havertz in zadel za končnih 2:1.

Na vrhu prvenstvene lestvice je zdaj prava gneča, Arsenal je vodilni, ima pa isto število točk (64) kot drugi Liverpool , Manchester City jima sledi z le točko zaostanka. 

Manchester United je proti Evertonu oba zadetka za zmago z 2:0 dosegel že v prvem polčasu. V 12. minuti je strel z bele pike z natančnim strelom izkoristil kapetan Bruno Fernandes, v 36. minuti pa je nalogo z istega položaja uspešno opravil Marcus Rashford.

Angleško prvenstvo, 28. krog:

Sobota, 9. marec:

Nedelja, 10. marec:

Ponedeljek, 11. marec:

Lestvica:

Najboljši strelci:

18 – Haaland (Man City)
16 – Watkins (Aston Villa)
15 – Salah (Liverpool)
14 – Bowen (West Ham), Solanke (Bournemouth), Heung-Min (Tottenham)
13 – Saka (Arsenal)
12 – Isak (Newcastle)
11 – Foden (Man City), Palmer (Chelsea)
10 – Hee-chan (Wolverhampton), Richarlison (Tottenham), Nuñez (Liverpool)
9 – Adebayo (Luton), Cunha (Wolverhampton), Gordon (Newcastle), Jota (Liverpool), Douglas Luiz (Aston Villa)
8 – Alvarez (Manchester City), Bailey (Aston Villa), Havertz (Arsenal), Jackson (Chelsea), Morris (Luton), Pedro (Brighton), Wood (Nottingham)

Liga Europa: Sparta - Liverpool
Sportal Liverpool napolnil mrežo Sparte, prvak Azerbajdžana neodločeno z Bayerjem
Benjamin Šeško Real Madrid : RB Leipzig
Sportal Real trpel, a izločil Leipzig, Man City ekspresno končal začeto
Ne spreglejte