Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 2. 2022,
22.52

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,62

1

Natisni članek

Chelsea Liverpool Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Manchester United Manchester City Premier League angleško prvenstvo

Četrtek, 10. 2. 2022, 22.52

2 leti, 2 meseca

Angleško prvenstvo, 24. krog

Liverpool se je približal Manchester Cityju, Arsenal skočil na peto mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,62

1

Cristiano Ronaldo | Portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo v dresu Man Utd ni zatresel mreže že na petih zaporednih tekmah. | Foto Reuters

Portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo v dresu Man Utd ni zatresel mreže že na petih zaporednih tekmah.

Foto: Reuters

Nogometaši Liverpoola so na krilih dvakratnega strelca Dioga Jote premagali Leicester City in znižali zaostanek za vodilnim Manchester Cityjem na 9 točk. Tottenham pa je presenetljivo ostal brez točk doma proti Southamptonu. Nov spodrsljaj si je privoščil tudi Manchester United. Po nepričakovanem izpadu iz pokala proti Šporarjevemu Middlesbroughu je remiziral pri zadnjeuvrščenem Burnleyju (1:1), Cristiano Ronaldo, odigral je le 22 minut, pa ni zadel v polno že petič zapored.

Strelska neučinkovitost Cristiana Ronalda, ki v letu 2022 še ni zadel v polno, se nadaljuje. Sloviti Portugalec je zaigral prvič, odkar je v soboto praznoval 37. rojstni dan. V tej sezoni je za rdeče vrage na 26 tekmah dosegel 14 zadetkov, skoraj polovico v ligi prvakov, na zadnjih tekmah pa nikakor ne najde poti do tega, da bi zatresel mrežo tekmeca.

Trener Ralf Rangnick ga na gostovanju pri zadnjeuvrščenem Burnleyju sploh ni uvrstil v začetno enajsterico. Na zahtevnem igrišču je v deževnem vremenu dobil prednost Edinson Cavani. Ko je bil po 68 minutah rezultat 1:1, je Urugvajec zapustil zelenico, v igro pa je prišel še kako motivirani Ronaldo.

Zadnjeuvrščeni Burnley je izenačil prek Jayja Rodrigueza. | Foto: Reuters Zadnjeuvrščeni Burnley je izenačil prek Jayja Rodrigueza. Foto: Reuters

Čeprav sta se mu ponudili dve priložnosti, obe po strelu z glavo, je bil obakrat nenatančen. Dvoboj se je končal z rezultatom 1:1, po katerem so rdeči vragi (odigrali so tekmo manj od četrtouvrščenega West Hama) padli na pesto mesto, Ronaldo pa podoživlja moro najhujše strelske suše v zadnjem desetletju. Zadetka ni dosegel že pet tekem zapored, kar se mu ni pripetilo vse od leta 2010, ko v dresu Reala ni zadel v polno na tekmah proti Malagi, Mallorci, Osasuni, Ajaxu in Real Sociedadu. Na zadnji tekmi, ki jo je začel od prve minute, je prejšnji petek izpadel v pokalu FA proti Šporarjevemu Middlesbroughu in bil eden izmed osmoljencev srečanja, saj je v prvem polčasu zapravil strel z bele točke.

Manchester City je poglobil rezultatsko krizo Brentforda. | Foto: Reuters Manchester City je poglobil rezultatsko krizo Brentforda. Foto: Reuters

Vodilni Manchester City je v sredo na Etihadu premagal Brentford z 2:0, Alžirec Riyad Mahrez in Belgijec Kevin de Bruyne pa sta dosegla sedmi zadetek v tej sezoni. Brentford, za katerega Danec Christian Eriksen še ni kandidiral za dvoboj, je izgubil že šestič zapored v tej sezoni.

Za presenečenje dneva je v Londonu poskrbel Southampton. V gosteh je premagal Tottenham (3:2), ki je na dvoboju dvakrat vodil, a na koncu ostal brez točk. Steven Bergwijn je v sodniškem dodatku sicer dosegel tretji gol za Tottenham, vendar ga je sodnik po posredovanju VAR zaradi nedovoljenega položaja razveljavil.

Portugalec Diogo Jota je zadel dvakrat v polno proti lisicam. | Foto: Reuters Portugalec Diogo Jota je zadel dvakrat v polno proti lisicam. Foto: Reuters

V četrtek je Liverpool, ki je lahko v nedeljo spremljal medsebojni spopad afriških zvezdnikov, v katerem je Sadio Mane s Senegalom po strelih z 11-metrovko spravil v solze Mohameda Salaha in njegove soigralce pri Egiptu, na Anfieldu premagal Leicester City z 2:0. Oba zadetka je prispeval Portugalec Diogo Jota in se na lestvici najboljših strelcev tekmovanja približal vodilnemu soigralcu Salahu na štiri gole zaostanka. Arsenal se je z zmago na gostovanju pri Wolverhamptonu povzpel na peto mesto.

Senegal Egipt
Sportal Najlepši dan v zgodovini senegalskega nogometa

Evropski prvak Chelsea, ki je v sredo premagal Al Hilal in se uvrstil v finale svetovnega klubskega prvenstva, je svoje obveze v 24. krogu opravil že prejšnji mesec, ko je remiziral z Brightonom.

Angleško prvenstvo, 24. krog:

Torek, 18. januar:
Brighton & Hove Albion : Chelsea 1:1 (0:1)
Webster 60.; Ziyech 28.

Torek, 8. februar:
Newcastle : Everton 3:1 (1:1)
Holgate 37./ag., Fraser 56., Trippier 80.; Lascelles 36./ag.

West Ham : Watford 1:0 (0:0)
Bowen 68.

Burnley : Manchester United 1:1 (0:1)
Rodriguez 47.; Pogba 18.

Sreda, 9. februar:
Manchester City : Brentford 2:0 (1:0)
Mahrez 40./11-m, De Bruyne 69.

Norwich City : Crystal Palace 1:1 (1:0)
Pukki 1.; Zaha 60.
Zaha je v 63. minuti zapravil 11-m.

Tottenham : Southampton 2:3 (1:1)
Bednarek 18./ag., Son 70.; Broja 23., Elyounoussi 79., Adams 82.

Aston Villa : Leeds United 3:3 (3:2)
Coutinho 30., Ramsey 38., 43.; James 9., 45.+2, Llorente 63.; R.K.: Konsa 87./Aston Villa

Četrtek, 10. februar:
Liverpool : Leicester City 2:0 (1:0)
Jota 34., 87.

Wolverhampton : Arsenal 0:1 (0:1)
Gabriel 25.; R.K.: Martinelli 70./Arsenal

Lestvica strelcev:

16  Salah (Liverpool), 
12 – Jota (Liverpool),
9 – Son (Tottenham), Vardy (Leicester),
8 – Antonio (West Ham), Dennis (Watford), Mane (Liverpool), Raphinha (Leeds), Ronaldo (Manchester United), Smith-Rowe (Arsenal), 
– Bowen (West Ham), de Bruyne (Manchester City), Fernandes (Manchester United), Gallagher (Crystal Palace), Mahrez (Manchester City), Maupay (Brighton), Mount (Chelsea), Silva (Manchester City), Sterling (Manchester City)
... 

Ne spreglejte