Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 1. 2022,
19.58

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

West Ham Chelsea Tottenham Arsenal Manchester United Manchester City Liverpool angleško prvenstvo

Nedelja, 23. 1. 2022, 19.58

2 leti, 3 mesece

Angleško prvenstvo, 23. krog

Chelseaju derbi kroga, Liverpool zdaj devet točk za vodilnim Cityjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Chelsea - Tottenham | Chelsea se je veselil zmage na derbiju kroga proti Tottenhamu in se vodilnemu Manchester Cityju približal na deset točk. | Foto Guliverimage

Chelsea se je veselil zmage na derbiju kroga proti Tottenhamu in se vodilnemu Manchester Cityju približal na deset točk.

Foto: Guliverimage

Vodilni Manchester City je v 23. krogu remiziral v Southamptonu in prekinil niz zaporednih 12 zmag v angleškem prvenstvu. Drugouvrščeni Liverpool je v nedeljo izkoristil priložnost in se z zmago v Londonu nad Crystal Palacom (3:1) približal Cityju (s tekmo manj) na -9. V nedeljski poslastici kroga je Chelsea z 2:0 premagal Tottenham. Manchester United je v soboto z zadetkom rezervista Marcusa Rashforda v sodnikovem podaljšku ugnal West Ham in se povzpel na četrto mesto.

Liverpool je v nedeljo s 3:1 porazil Crystal Palace, gole za rdeče so dosegli Virgil van Dijk, Alex Oxlade-Chamberlain in Fabinho. Četa Jurgena Kloppa zdaj za vodilnimi zaostaja za devet točk, ima pa tekmo manj. Tudi londonski Chelsea se je približal vodilnemu Cityju, ko je v nedeljo na derbiju kroga z 2:0 premagal mestnega tekmeca Tottenham. Zmago sta modrim pristreljala Maročan Hakim Ziyech in Brazilec Thiago Silva.

Vodilni Manchester City je prekinil zmagoviti niz. Po 12 zaporednih zmagah je na gostovanju pri Southamptonu osvojil točko (1:1). Izbranci Josepa Guardiola so se na stadionu St. Mary znašli v težavah že po sedmih minutah, ko je njihovo mrežo zatresel Kyle Walker-Peters.

Kyle Walker-Peters je zatresel mrežo Manchester Cityja v 7. minuti. | Foto: Reuters Kyle Walker-Peters je zatresel mrežo Manchester Cityja v 7. minuti. Foto: Reuters

Gostiteljem bi lahko na začetku drugega polčasa še podvojili prednost. Branilci naslova so imeli kar nekaj sreče, saj sta Albanec Armando Broja in Poljak Jan Bednarek zatresla okvir vrat. Branilec Cityja Aymeric Laporte je po natančnem strelu z glavo izenačil na 1:1, nato pa so branilci naslova prevladovali. Ni manjkalo veliko, pa bi prišli do popolnega preobrata. Zmanjkalo je le nekaj centimetrov, saj sta Kevin de Bruyne in Gabriesl Jesus zatresla okvir vrat. 

Rezervist Rashford dvignil Old Trafford na noge

Marcus Rashford je zagotovil zmago Manchester Unitedu z zadetkom v 93. minuti. | Foto: Reuters Marcus Rashford je zagotovil zmago Manchester Unitedu z zadetkom v 93. minuti. Foto: Reuters V zelo pomembnem srečanju za mesta, ki vodijo v ligo prvakov, sta se na Old Traffordu udarila Manchester United in West Ham. Angleški mediji vse bolj poročajo o nezadovoljstvu Cristiana Ronalda s trenutnimi zmožnostmi rdečih vragov, Portugalec pa se ubada z bolečinami v vratu. Zdravstvene težave vseeno niso tako hude, da bi CR7 počival. Proti West Hamu je odigral vso tekmo, dolgo časa pa je kljub premoči rdečih vragov (razmerje strelov na gol 16:5) kazalo, da se bo dvoboj končal brez zadetkov.

V tretji minuti sodnikovega podaljška je sledil delirij navdušenja na tribunah, saj je po podaji Edinsona Cavanija v polno zadel Marcus Rashford in odločil zmagovalca dvoboja. Rashford je v igro vstopil v 62. minuti, podajalec Cavani pa 20 minut pozneje.

Veselje nogometašev po zadetku Emiliana Boundie, ki je odločil zmagovalca na Goodison Parku. Aston Villa je tako poglobila krizo Evertona, ki išče novega trenerja. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Veselje nogometašev po zadetku Emiliana Boundie, ki je odločil zmagovalca na Goodison Parku. Aston Villa je tako poglobila krizo Evertona, ki išče novega trenerja. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Bogati Newcastle je v gosteh spravil v slabo voljo Leeds in se povzpel na 18. mesto, Aston Villa pa je poglobila krizo Evertona in pod vodstvom Stevena Gerrarda na Goodison Parku zmagala z 1:0.

Na Otoku sta se v boj za točke v 23. krogu že v petek spustili enajsterici Watforda in Norwicha, s 3:0 je zmagala slednja. Norwich tako ostaja na 17. mestu, ki še zagotavlja obstanek v premier ligi. 

Hugo Lloris
Sportal Tottenham in Lloris sta se dogovorila za podaljšenje pogodbe

Angleško prvenstvo, 23. krog:

Petek, 21. januar:
Watford : Norwich City 0:3 (0:0)
Sargent 51., 74., Kucka 90.+2/a.g.; R.K.: Dennis 78./Watford

Sobota, 22. januar:
Everton : Aston Villa 0:1 (0:1)
Buendia 45.+3

Brentford : Wolverhampton 1:2 (0:0)
Toney 71.; Moutinho 48., Neves 78.

Leeds : Newcastle 0:1 (0:0)
Shelvey 75.

Manchester United : West Ham 1:0 (0:0)
Rashford 90.+3

Southampton : Manchester City 1:1 (1:1)
Walker-Peters 7.; Laporte 65.

Nedelja, 23. januar:
Crystal Palace : Liverpool 1:3 (0:2)
Edouard 55.; van Dijk 8., Oxlade-Chamberlain 32., Fabinho 89./11-m

Arsenal : Burnley 0:0

Leicester City : Brighton 1:1 (0:0)
Daka 46.; Welbeck 82.

Chelsea : Tottenham 2:0 (0:0)
Ziyech 47., Silva 55.

Lestvica strelcev:

16  Salah (Liverpool), 
10 – Jota (Liverpool),
9 – Vardy (Leicester),
8 – Antonio (West Ham), Dennis (Watford), Mane (Liverpool), Raphinha (Leeds), Ronaldo (Manchester United), Smith-Rowe (Arsenal), Son (Tottenham), 
– Fernandes (Manchester United), Gallagher (Crystal Palace), Maupay (Brighton), Mount (Chelsea), Silva (Manchester City), Sterling (Manchester City)
... 

Ne spreglejte