Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 10. 2022,
22.55

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Natisni članek

Chelsea Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Manchester United Manchester City Arsenal Premier League angleško prvenstvo

Ponedeljek, 24. 10. 2022, 22.55

1 leto, 6 mesecev

Angleško prvenstvo, 13. krog

Haaland zadel dvakrat, Casemiro rešil United, le točka za vodilni Arsenal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50
Manchester City Erling Haaland | Norvežan Erling Haaland je proti Brightonu dosegel dva zadetka. | Foto Reuters

Norvežan Erling Haaland je proti Brightonu dosegel dva zadetka.

Foto: Reuters

Vodilna ekipa angleške premier lige Arsenal je v 13. krogu Southamptonu igrala 1:1, njihov prvi zasledovalec Manchester City je v soboto na krilih dvakratnega strelca Erlinga Haalanda premagal Brighton. Chelsea in Manchester United sta se v razburljivem derbiju kroga razšla brez zmagovalca, rdeči vragi so zaigrali brez suspendiranega Cristiana Ronalda. Liverpool si je privoščil nov spodrsljaj. V Nottinghamu je izgubil proti ekipi z repa razpredelnice.

Cristiano Ronaldo
Sportal Ni le pobegnil domov, Ronaldo ni želel vstopiti v igro

Na Otoku močno odmeva nov strelski podvig Erlinga Haalanda. Mladi norveški ''stroj'' nadaljuje z izjemno strelsko formo, katero je nedavno na kratko prekinil na derbiju v Liverpoolu (0:1), v soboto pa je mrežo Brightona, nekdanjega kluba Jana Mlakarja, zatresel dvakrat in še povišal prednost na lestvici najboljših strelcev premier lige V tej sezoni je že pri 17 zadetkih. Toliko jih je v celotni prejšnji sezoni dosegel strelski kralj Tottenhama Harry Kane, 22-letni Skandinavec pa jih je toliko dal v zgolj 11 nastopih!

Medtem je Arsenal na svoji 11. tekmi prvič igral neodločeno (ima še devet zmag in en poraz). Tako se je končal niz osmih zaporednih zmag topničarjev v vseh tekmovanjih. V 11. minuti so sicer povedli, v polno je zadel Granit Xhaka. Ta je imel nato še nekaj priložnosti za povišanje vodstva. Navijače Londončanov je v 65. minuti razžalostil Stuart Armstrong. Arsenal je nato dosegel še en gol, ki pa so ga sodniki razveljavili, saj je žoga pri predložku letela izven igrišča.

Liverpool izgubil proti zadnjeuvrščenemu

Liverpoolu v tej sezoni ne gre vse po načrtih. | Foto: Reuters Liverpoolu v tej sezoni ne gre vse po načrtih. Foto: Reuters Četa Jürgena Kloppa je v soboto doživela šok na gostovanju pri Nottingham Forestu (0:1). Ta je zabeležil šele drugo zmago v elitni angleški ligi v zadnjih 23 letih in vsaj začasno zadnje mesto na prvenstveni razpredelnici oddal Leicester Cityju.

Liverpoolčani so morali še tretjič v tej sezoni igrišče zapustiti sklonjenih glav, čeprav so imeli na tekmi 70-odstotno posest žoge in tudi nekaj lepih priložnosti, a je za veselje domačih navijačev v 55. minuti poskrbel Taiwo Awoniyi. Ta je bil kar šest let igralec Liverpoola, a priložnosti za igro ni nikoli dobil. Klub ga je ves čas posojal drugim.

Dramatične zadnje minute derbija v Londonu

Veselje Casemira in navijačev Man Utd po zadetku Brazilca v Londonu v četrti minuti sodnikovega podaljška. | Foto: Reuters Veselje Casemira in navijačev Man Utd po zadetku Brazilca v Londonu v četrti minuti sodnikovega podaljška. Foto: Reuters Največ pozornosti je bilo ta konec tedna na angleških zelenicah usmerjenih na Stamford Bridge, kjer je pri Chelseaju gostoval Manchester United. V London ni pripotoval Cristiano Ronaldo, saj ga je klub suspendiral, ker je na sredini tekmi zavrnil vstop v igro s klopi in nato še pred koncem tekme zapustil stadion.

Dolgo časa je kazalo, da se bo obračun razpletel brez zadetkov, nato pa so modri v 87. minuti prek Jorginha, ki je zadel z bele točke, povedli z 1:0. Prekršek za najstrožjo kazen dosegel Scott McTominay, ki je nepravilno zaustavil Armanda Brojo. 

Rdeči vragi so se rešili poraza globoko v sodnikovem podaljšku, ko je na 1:1 izenačil Casemiro. Brazilec je bil najvišji v skoku. Vratar gostiteljev Kepa Arrizabalaga je strel ob vratnici sicer ubranil, a je žoga prečkala golovo črto, tako da so sodniki priznali zadetek. To je bil strelski prvenec nekdanjega asa Reala za rdeče vrage.

Manchester United Cristiano Ronaldo
Sportal Ronaldo suspendiran, ker je odvihral domov pred koncem tekme

Angleško prvenstvo, 13. krog:

Sobota, 22. oktober:
Nottingham : Liverpool 1:0 (0:0)
Everton : Crystal Palace 3:0 (1:0)
Manchester City : Brighton 3:1 (2:0)
Chelsea : Manchester United 1:1 (0:0)

Nedelja, 23. oktober:
Aston Villa : Brentford 4:0 (3:0)
Leeds : Fulham 2:3 (1:1)
Southampton : Arsenal 1:1 (0:1)
Wolverhampton : Leicester 0:4 (0:2)
Tottenham : Newcastle 1:2 (0:2)

Ponedeljek, 24. oktober:

West Ham : Bournemouth 2:0 (1:0)

Najboljši strelci:

17 - Haaland (Man City),
10 - Kane (Tottenham),
- Mitrović (Fulham), 
- Toney (Brentford), 
6 - Firmino (Liverpool), Foden (Man City), Almiron (Newcastle), Maddison (Leicester), Trossard (Brighton),
5 - Jesus (Arsenal), Zaha (Crystal Palace), Rodrigo (Leeds)

Manchester United
Sportal Derbi v Londonu prestavljen, Man United boljši od Tottenhama
Ne spreglejte