Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 10. 2022,
21.00

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,41

7

Natisni članek

Tottenham Manchester United Erik Ten Hag Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Premier League angleško prvenstvo

Četrtek, 20. 10. 2022, 21.00

1 leto, 6 mesecev

"To je nesprejemljivo"

Ronaldo suspendiran, ker je odvihral domov pred koncem tekme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,41

7

Manchester United Cristiano Ronaldo | Cristiano Ronaldo med tekmo ob robu igrišča. | Foto Reuters

Cristiano Ronaldo med tekmo ob robu igrišča.

Foto: Reuters

Manchester United je na svoji 10. tekmi premier lige šestič zmagal. Bi mislili, da je v ekipi mirno in prešerno. A ni čisto tako. Strasti je razvnel Cristiano Ronaldo, ki je s klopi domov odvihral štiri minute pred koncem tekme. Ni namreč dobil priložnosti za igro. No, njegovi soigralci sploh niso opazili, da ga ni v slačilnici. Dan pozneje je klub ukrepal. Portugalski zvezdnik je za eno tekmo suspendiran.

Manchester United
Sportal Derbi v Londonu prestavljen, Man United boljši od Tottenhama

Manchester United se po slabšem začetku sezone dviga v formi in je po tretji zmagi na zadnjih petih tekmah že peti v domačem prvenstvu. Na tekmi 12. kroga premier ligi je z 2:0 premagal Tottenham, ki je pred njim samo še štiri točke, pri čemer imajo rdeči vragi eno odigrano tekmo manj. Imeli so kar deset strelov v okvir Tottenhamovega gola, pri čemer na zelenici ni bilo nekoč najboljšega nogometaša na svetu Cristiana Ronalda.

Ronalda ne bo v ekipi za tekmo s Chelseajem
Dan po tekmi se je Erik Ten Hag odločil za suspenz portugalskega zvezdnika. "Cristiano Ronaldo ne bo del moštva na sobotni tekmi. Preostali nogometaši so popolnoma osredotočeni na priprave na to tekmo," so v izjavi zapisali pri Unitedu, ki podpira odločitev trenerja. Vodstvo kluba naj bi celo tehtalo o Ronaldovi dolgoročni prihodnosti v klubu. Sam je v zadnjem prestopnem roku želel zapustiti klub, ker bi rad igral v ligi prvakov, kjer pa Uniteda letos ni. Težavo pa ima v višini odškodnine, toliko denarja, kot zahteva United, bo za veterana težko kdo plačal.

Ronaldo na ogrevanju. | Foto: Reuters Ronaldo na ogrevanju. Foto: Reuters Trener Erik Ten Hag nanj v začetni postavi le redko računa, tokrat pa ga ni poslal v igro niti kot menjavo. Na dozdajšnjih desetih tekmah premier lige je bil v prvi postavi le dvakrat, na šestih je vstopil s klopi. Zabil je en sam gol. Je bil pa v začetni enajsterici na vseh štirih tekmah evropske lige, ko so trikrat zmagali. Dal je en gol.

Zmaga z 2:0 v sredo zvečer Ronaldu očitno ni veliko pomenila. Ko je v 90. minuti videl, da ga nizozemski trener ne bo poslal v igro, je kljub štirim minutam sodnikovega dodatka odšel v slačilnico. Besno skozi tunel, poročajo angleški mediji. Pravzaprav je odvihral kar neposredno domov.

Veselje rdečih vragov, ki so osvojili še šesto premierligaško zmago v sezoni. | Foto: Reuters Veselje rdečih vragov, ki so osvojili še šesto premierligaško zmago v sezoni. Foto: Reuters Ten Hag o nešportni potezi Ronalda ni želel pretirano razpravljati. "Nisem še govoril z njim. S tem se bom ukvarjal jutri, zdaj je čas, da proslavimo zmago. Osredotočen sem na ekipo in na odlično igro, ki jo je prikazalo vseh 11 igralcev in menjave. To je bila prava moštvena zmaga," je dejal takoj po tekmi. Angleški mediji še pišejo, da njegovi soigralci sploh niso opazili, da Portugalca po tekmi ni bilo ne na zelenici ne v slačilnici, ko so se veselili zmage.

"Žal mi je, a to je nesprejemljivo," je Ronaldovo potezo ocenil nekdanji nogometaš, zdaj pa strokovni analitik na angleški televiziji Gary Lineker. "To je zelo slabo za nekoga, po katerem smo se vsi tako dolgo zgledovali, za enega najboljših vseh časov. Ekipa zmaguje, ti pa daš vedeti, da gre le zate. To je nesprejemljivo," je v oddaji Match of the Day dodal še en nekdanji nogometaš Micah Richards.

Ronaldo z opravičilom?
Ronaldo se je po suspenzu oglasil prek Instagram. Naj bi bilo to opravičilo? Te besede ni uporabil. Zapisal je, da je vedno igral z vsem spoštovanjem do kolegov in nasprotnikov. Da pa te včasih pač prevzamejo čustva. Zatrjuje, da bo trdo treniral, podpiral soigralce in bil pripravljen na naslednjo priložnost za igro. "Kmalu bomo spet skupaj."
 
Ne spreglejte