Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 5. 2021,
18.51

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

3

Natisni članek

FSA UEFA UEFA liga prvakov Kevin Miles Aleksander Čeferin

Četrtek, 13. 5. 2021, 18.51

1 leto

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin na sestanku v Angliji

Angleški navijači so se sestali s Čeferinom in kritizirali reformo lige prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

3

Aleksander Čeferin | Aleksander Čeferin poudarja, da je mnenje navijačev v nogometu zelo pomembno. | Foto Guliverimage

Aleksander Čeferin poudarja, da je mnenje navijačev v nogometu zelo pomembno.

Foto: Guliverimage

Predstavniki Združenja otoških nogometnih privržencev (FSA) so na sredinem sestanku s predsednikom Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksandrom Čeferinom kritizirali reformo lige prvakov, ki je napovedana v sezoni 2024/25, danes poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Dragao
Sportal Uefa prestavila finale lige prvakov v Porto

"Uefi in Aleksandru Čeferinu smo jasno predstavili svoje poglede. Po našem mnenju se lahko ekipe v evropska tekmovanja uvrstijo le na podlagi dosežkov v domačem tekmovanju, vse druge oblike, ki bi ekipam omogočale nastop na mednarodni ravni na podlagi prestiža ali zgodovinske uspešnosti, pa so po našem mnenju nesprejemljive. Ostro nasprotujemo širitvi lige prvakov," je po sredinem sestanku s Čeferinom med drugim zapisal prvi mož FSA Kevin Miles.

Navijači Chelseaja so proti superligi, a tudi proti reformam lige prvakov Uefe.  | Foto: Reuters Navijači Chelseaja so proti superligi, a tudi proti reformam lige prvakov Uefe. Foto: Reuters

Uefa je na svoji aprilski seji izvršnega odbora, ki je bila le nekaj dni po zdaj že "propadlem poskusu" ustanovitve superlige – trenutno to tekmovanje podpirajo le Real Madrid, Barcelona in Juventus, medtem ko so Arsenal, Liverpool, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Atletico Madrid, AC Milan in Inter Milano zelo hitro odstopili iz tega projekta – potrdila načrt za prenovo elitnega klubskega nogometnega tekmovanja na stari celini, ki se bo leta 2024 z 32 razširila na 36 klubov.

Aleksander Čeferin
Sportal Novost Uefe, ki bo še zelo odmevala v Sloveniji. Čeferin je optimist.

"Navijači so srce nogometa in njihovo mnenje je zelo pomembno," je po sredinem srečanju z najvišjimi predstavniki FSA med drugim dejal Aleksander Čeferin. Na tem sestanku so bili poleg predstavnikov navijaških skupin Arsenala, Liverpoola, Chelseaja, Manchester Cityja, Manchester Uniteda in Tottenhama tudi nekateri predstavniki navijaških klubov iz Španije.

Predsednik Reala in superlige Florentino Perez je prepričan, da Uefa krši 101. in 102. člen pogodbe o EU. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Predsednik Reala in superlige Florentino Perez je prepričan, da Uefa krši 101. in 102. člen pogodbe o EU. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ob tem je treba omeniti, da je špansko sodišče danes sodišče EU v Luksemburgu zaprosilo, da presodi, ali je Uefa zlorabila prevladujoči položaj pri zaustavitvi superlige. Po mnenju Reala, Barcelone in Juventusa Uefa krši 101. in 102. člen pogodbe o EU, ki prepoveduje monopolno delovanje.

UEFA superliga
Sportal Zdaj gre zares: Uefa sprožila disciplinski postopek proti Realu, Barceloni in Juventusu
Ne spreglejte