Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 5. 2021,
12.58

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

finale nogomet liga prvakov liga prvakov

Četrtek, 13. 5. 2021, 12.58

2 leti, 11 mesecev

Liga prvakov

Uefa prestavila finale lige prvakov v Porto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Dragao | Stadion Dragão v Portu bo gostil letošnji finale lige prvakov. | Foto Guliverimage

Stadion Dragão v Portu bo gostil letošnji finale lige prvakov.

Foto: Guliverimage

Uefa je zaradi britanskih omejitev pri potovanjih v Turčijo sprejela odločitev, da se finale iz Istanbula prestavi na Portugalsko. Finalno srečanje med Manchester Cityjem in Chelseajem na stadionu Dragão v Portu bo na sporedu 29. maja ob 21. uri.

Finale letošnje izvedbe lige prvakov bi po prvotnem načrtu moral gostiti stadion Atatürk v Istanbulu, a se je, ker je Velika Britanija Turčijo uvrstila na rdeči seznam, Uefa odločila zamenjati gostitelja. V nasprotnem primeru si namreč navijači Chelseaja in Manchester Cityja ne bi mogli ogledati srečanja.

Vsakemu moštvu 6.000 kart

Najprej je bila na mizi možnost selitve finala v Anglijo, a dogovor zaradi strogih omejitev v državi na koncu ni bil sprejet. Vlogo gostiteljev bodo tako prevzeli Portugalci, ki bodo zadnje dejanje letošnje lige prvakov gostili na stadionu Dragão v Portu, kjer domuje tudi istoimenski klub. Uefa je potrdila tudi, da bo za navijače vsakega izmed moštev v finalu ponujenih 6.000 vstopnic, toliko, kot je bilo načrtovano tudi za prvotno izvedbo v Turčiji.

Predsednik Uefe pozdravlja vrnitev navijačev na stadione. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Predsednik Uefe pozdravlja vrnitev navijačev na stadione. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Čeferin vesel kompromisa in vrnitve navijačev na tribune

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je ob tem dejal: "Mislim, da vsi upamo, da se ne bo ponovilo leto, ki smo ga doživeli. Navijači so bili brez možnosti spremljanja ekip v živo kar 12 mesecev, finale lige prvakov pa je vrhunec sezone za klube. Ni prišlo v poštev, da navijači tega dogodka ne bi mogli spremljati v živo. Vesel sem, da nam je uspelo doseči kompromis."

Dodal je, da po letu brez tekem v živo ne bi bilo pošteno do navijačev, če največjih tekem sezone ne bi mogli pospremiti s tribun, zato se zahvaljuje portugalski vladi in nogometni zvezi, ki sta vse skupaj omogočili v tako kratkem času. Poleg tega se je zahvalil turškim oblastem za razumevanje in dodal, da upa, da bosta Uefa in Turčija v prihodnosti ponovno sodelovali pri organizaciji velikih nogometnih dogodkov.

Preberite še:

Aleksander Čeferin
Sportal Večje od Aleksandra Čeferina
Liga prvakov - žoga
Sportal Bo Istanbul ostal brez finala lige prvakov?
Boris Johnson
Sportal Boris Johnson bi finale lige prvakov prestavil v Anglijo
Ne spreglejte