Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 6. 2017,
15.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Arminia Bielefeld Andraž Šporar

Torek, 27. 6. 2017, 15.42

6 let, 6 mesecev

Andraža Šporarja je na prvem treningu pozdravilo dva tisoč navijačev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Arminia Bielefeld, Andraž Šporar | Foto arminia-bielefeld.de

Foto: arminia-bielefeld.de

Novi član nemškega nogometnega drugoligaša Arminie Andraž Šporar je v ponedeljek opravil prvi trening z novimi soigralci v Bielefeldu, kjer ga je pozdravilo kar dva tisoč navijačev.

Arminia Bielefeld, ki na igranje v elitni nemški bundesligi čaka že od leta 2009, je v prejšnji sezoni komaj obstala med drugoligaši, saj je zasedla šele 15. mesto. Kljub temu ji podpore med navijači očitno ne manjka.

V ponedeljek – tik za tem, ko je podpisal enoletno pogodbo z Arminio, kamor ga je posodil švicarski prvak Basel – se je lahko Andraž Šporar na prvem treningu v Bielefeldu v to prepričal tudi sam.

Prvi trening Arminie si je ogledalo več kot dva tisoč gledalcev. | Foto: arminia-bielefeld.de Prvi trening Arminie si je ogledalo več kot dva tisoč gledalcev. Foto: arminia-bielefeld.de

Upa, da bo v novi sezoni boljše

Njega, še tri druge novince (vratarja Stefana Ortego in Marca Kostmanna ter branilca Patricka Weihraucha) in preostale nogometaše Arminie je na prvem treningu pozdravilo več kot dva tisoč navijačev. Nogometašem so najprej namenili aplavz, jih spremljali do konca treninga in po njem z navdušenjem nabirali podpise svojih ljubljencev, med katerimi je po novem tudi 24-letni slovenski napadalec.

"Dobro vem, kakšni so navijači Arminie, zato me to ne preseneča. Upam, da jim bomo v novi sezoni namenili malce boljše rezultate, kot smo jih dosegali v prejšnji. Z ekipo, ki jo imam na voljo, sem zelo zadovoljen," je po prvem treningu povedal trener Arminie Jeff Saibene.

Trener Jeff Saibene v družbi štirih novincev. | Foto: arminia-bielefeld.de Trener Jeff Saibene v družbi štirih novincev. Foto: arminia-bielefeld.de

Prodali so že 6.500 sezonskih vstopnic

Da si nogometaši Arminie, ki domače tekme igrajo na štadionu Bielefelder Arm za 26.515 gledalcev, lahko obetajo veliko podporo, potrjuje tudi podatek, da so v klubu do prejšnjega tedna prodali že kar 6.500 sezonskih vstopnic.

Arminia bo novo sezono v drugi nemški ligi začela v začetku avgusta (razporeda za zdaj še ni), že 11. istega meseca pa jo čaka tudi začetek pokalnega tekmovanja. Na domačem štadionu se bo udarila z drugoligašem Fortuno iz Düsseldorfa.

Ne spreglejte