Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
4. 12. 2012,
23.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Real Madrid Manchester City Roberto Mancini Luka Modrić Kaka Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Jose Mourinho

Torek, 4. 12. 2012, 23.22

8 let

Ajax izgubil in se veselil, City ostal praznih rok

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Manchester City je največje razočaranje te sezone lige prvakov. Ne le, da ni napredoval, ni si zagotovil niti lige Europa. Zasedel ja zadnje mesto v skupini D.

Borussia Dortmund : Manchester City 1:0 (0:0)

Manchester City ni pokazal preveč želje po zmagi, ki jo je potreboval za tretje mesto in nadaljevanje sezone v ligi Europa. ''To tekmovanje se igra ob četrtkih, kar je malce neugodno,'' je že pred tekmo povedal trener angleškega prvaka Roberto Mancini in dal vedeti, da se ne bo preveč ubadal s tem, če njegovi ekipi uspe. Kdo ve, morda pa si napredovanje v drugorazredno evropsko klubsko tekmovanje sploh ni želel. Vsaj po tem, kar so prikazali njegovi varovanci, se je zdelo, da je tako. Čeprav je Borussia nastopila z dokaj spremenjeno zasedbo, v kateri ni bilo vseh treh odličnih Poljakov, manjkal pa je tudi odlični Mario Götze, so nemški prvaki zmagali. V prvem polčasu so bili sicer nevarnejši gostje. Dvakrat je poizkusil Edin Džeko, a mu je obakrat zmanjkalo malce sreče. Ob polčasu je domači trener Jurgen Klopp v igro poslal Jakuba Blaszczykowskega, ki je dodobra poživil predstavo Borussie. Prav ta poljski reprezentant je v 57. Minuti sodeloval pri edinemu zadetku na tekmi, ko je prodrl po desni strani in poslal natančen predložek do Juliana Schieberja, ki je zabil žogo v mrežo nemočnega Joa Harta. Izid se do konca tekme ni spremenil in Borussia je z novo zmago le še potrdila prvo mesto v skupini smrti, medtem ko je City potrdil, da je največje razočaranje te sezone elitnega evropskega klubskega tekmovanja.

Real Madrid : Ajax 4:1 (2:0)

Ajax je v Madridu pričakovano izgubil, a si nizozemski prvaki s tem porazom verjetno ne bodo preveč belili glave. Kljub porazu so si namreč zagotovili tretje mesto v skupini D in bodo sezono nadaljevali v ligi Europa. Evropskih nastopov za Ajax torej še ni konec. Jose Mourinho na klopi domačega moštva je opravil nekaj menjav v domači postavi, med drugim je počitek namenil Ikerju Casillasu, Angelu Di Marii, Sergiu Ramosu in Xabiju Alonsu, kar pa Madridčanov ni ustavilo, da niso prišli do visoke zmage. Že po prvih 15 minutah je bilo jasno, da bo zmaga ostala doma. Najprej je že v sedmi minuti zadel Karim Benzema, a je sodnik gol zaradi prepovedanega položaja razveljavil. Štiri minute za tem je Fabio Coentrao zatresel prečko. V 13. minuti pa je Real le prišel do vodstva. Luka Modrić, ki je bil tokrat zelo razpoložen, je zaposlil Benzemaja, ta pa je podal do Cristiana Ronalda, ki je zabil nov gol v ligi prvakov. Po slabe pol ure igre je bilo 2:0, ko je zadel Jose Callejon. Podajalec je bil Modrić. V 49. minuti je Brazilec Kaka, ki je tokrat nosil kapetanski trak, razblinil še zadnje dvome o zmagovalcu, ko je zadel po lepem strelu z 20 metrov. V 59. minuti so gostje po napaki rezervnega vratarja Reala Antonia Adana sicer znižali izid – zadel je Derk Boerrigter -, v 88. minuti pa je Callejon z drugim golom na tekmi postavil končni izid.

Ne spreglejte