Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 11. 2012,
8.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Roman Abramovič Chelsea Rafael Benitez Manchester United

Petek, 23. 11. 2012, 8.26

7 let, 12 mesecev

Abramovič zamenjal že toliko trenerjev kot Man Utd v 75 letih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Roman Abramovič je razjezil navijače z odločitvijo, da bo novi trener Rafael Benitez. V nedeljo napovedujejo bojkot. Rus je v devetih letih zamenjal devet trenerjev. Toliko kot Man Utd od leta 1937.

Na štadionu Stamford Bridge navkljub zamenjavi trenerja ne vlada idila. Navijači Chelseaja so lastniku Romanu Abramoviču najbolj zamerili, da je zgolj po šestih mesecih zamenjal klubsko legendo, Roberta Di Mattea, ki je poskrbel za največjo lovoriko (evropski naslov). Da bi bilo razočaranje še večje, pa jih je odločitev, da se bo na izpraznjeno mesto podal Rafael Benitez, naravnost šokirala. Navijači ''modrih'' so prepričani, da je Španec slab trener, saj je čakal na novega delodajalca kar dve leti. S kritikami in pripombami so zasuli klubsko stran, kot tudi tiste na socialnih omrežjih. Benitezu najbolj zamerijo, da je pred petimi leti, ko je vodil Liverpool (z njim je postal tudi evropski prvak, na Otoku pa je imel manj uspeha), v enem izmed intervjujev odprl dušo in dejal, da nikoli ne bi mogel voditi londonski klub, ki ima ''umetne'' navijače s plastičnimi zastavicami. In to zaradi spoštovanja do Liverpoola. Takrat je Chelsea vpeljeval tradicijo, da so obiskovalci Stamford Bridgea ob vstopu na štadion prejeli manjšo zastavico, z njo pa pričarali vzdušje, ki je odstopalo od ostalih na otoških objektih.

Benitez je v četrtek vodil prvi trening, ozračje pa je bilo naelektreno, saj so jezni privrženci vhod v Cobham, kjer trenirajo zvezdniki Chelseaja, okrasili z mnogimi transparenti, v katerih ne skrivajo ogorčenja. Napovedali so celo bojkot obiska tekem, ki bi se lahko začel že v nedeljo, ko čaka ''modre'' super pomembna domača tekma z vodilnim Manchester Cityjem. Angleški mediji že namigujejo, da naj bi Benitez v zimskem prestopnem roku okrepil predvsem obrambo, najbolj pa naj bi si želel ''rdečega'' Slovaka Martina Škrtela, ki ga je vodil že v Liverpoolu. Govorice segajo tudi v to smer, da bi bil lahko nekdanji trener Valencie in Interja tisti, ki bi rojaka Fernanda Torresa vrnil v strelsko formo, s katero je navduševal na Anfieldu. Njegova desna roka bo nekdanji nizozemski reprezentant Boudewijn Zenden, ki je igral pri Chelseaju na začetku tega tisočletja.

Mourinho: To se lahko pripeti tudi meni

Špancu je srečo na klopi Chelseaja zaželel tudi Jose Mourinho, ki je v srcih navijačev londonskega kluba še vedno zapisan kot eden izmed večnih junakov. Ko je Portugalec v ligi prvakov vodil Chelseaja, je nekajkrat potegnil krajšo v obračunih z Benitezovim Liverpoolom. Prihajalo je tudi do verbalnih spopadov, tokrat pa je strateg Reala priznal, da zaradi ljubezni do Chelseaja podpira prav vsakega trenerja, ki sedi na njegovem stolčku. ''Nikoli nisem srečen, ko je kateri izmed trenerjev odpuščen, saj se zavedam, da se lahko to pripeti tudi meni,'' je še dodal nekdanji trener ''modrih'', s katerimi je osvajal angleške, ne pa tudi evropske lovorike.

Otoški mediji pa so izbrskali še eno zanimivost. Menjavanje trenerjev je preraslo v pogost Abramovičev konjiček. Odkar je kupil londonski klub, jih je v devetih letih zamenjal že devet. Toliko kot Manchester United, angleški klub z največjim številom državnim naslovom, v zadnjih 75 letih. Za to sta najbolj zaslužna škotska stratega Matt Busby in Alex Ferguson, ki sta dokazala, da se lahko ''rdeče vrage'' vodi zapored tudi več kot dvajset let.

Ne spreglejte