SiolNET. Sportal Naj planinska koča
0,57

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Izbor naj planinska koča 2019

Katera je vaša najljubša planinska koča? Glasovanje se počasi izteka ...

0,57

termometer

Češka koča
Ste že glasovali za najljubšo planinsko postojanko? Prvi krog glasovanje se bo iztekel v ponedeljek, 12. avgusta, dan pozneje bomo objavili seznam desetih finalistk. Foto: Klemen Korenjak

Izbor Naj planinska koča se počasi preveša v drugo polovico. Samo še do ponedeljka, 12. avgusta 2019 do 12. ure, boste glas za svojo najljubšo planinsko postojanko lahko podelili eni izmed 157 planinskih koč v Sloveniji in tako izbrali deset finalistk – pet planinskih koč v visokogorju in pet na nižjih legah.

Že peto poletje zapored vas vabimo, da nam pomagate izbrati tisto planinsko kočo, v kateri se počutite najbolje. Bodisi zaradi gostoljubja oskrbniške ekipe, bogate kulinarične ponudbe, izjemne lege ali česarkoli drugega.

Dom na Kofcah Sportal Izbor za naj planinsko kočo 2019 je končan, zmagovalki sta ...

V izboru, ki ga na Siol.net skupaj s Planinsko zvezo Slovenije pripravljamo že petič, letos sodeluje 157 koč, od tega je 29 visokogorskih, ki smo jim že lani namenili samostojno kategorijo, saj verjamemo, da si zaradi oteženega dostopa in težjih razmer za delo to zaslužijo.

Češka koča Foto: Klemen Korenjak

Prvi krog glasovanja še do 12. avgusta

Prvi krog glasovanja se počasi izteka, svoje glasove lahko oddate še do ponedeljka, 12. avgusta, medtem ko se bo finalni del glasovanja začel v torek, 13. 8. 2019, in bo trajal do 11. 9. 2019.

10 finalistk

V finale se bo uvrstilo 10 finalistk, ki bodo v prvem krogu prejele največ vaših glasov – 5 koč iz kategorije naj planinska koča in 5 koč iz kategorije naj visokogorska planinska koča. Zmagali bosta koči, ki bosta v svoji kategoriji dobili največ vaših glasov.

Češka koča Foto: Klemen Korenjak

Od Kuma do Valvasorja in Klemenče jame

Lani ste za zmagovalki okronali Valvasorjev dom pod Stolom (v naši akciji je slavil že drugič, 2016 in 2018) in Kočo na Klemenči jami pod Ojstrico. Obe postojanki zaradi pravil našega izbora letos počivata in zanju ne morete glasovati, se je pa na seznam vrnil Roblekov dom na Begunjščici, po vašem izboru naj planinska koča leta 2017. V prvem izboru Naj planinska koča na Siol.net ste za naj planinsko kočo izbrali Planinski dom na Kumu.

Izbor Naj planinska koča

2018: Valvasorjev dom pod Stolom in Klemenča jama pod Ojstrico (naj visokogorska koča)
2017: Roblekov dom na Begunjščici

2016: Valvasorjev dom pod Stolom
2015: Planinski dom na Kumu

V času izbora ob sredah potekajo tedenska žrebanja, v katerih med nagrajence razdeljujemo praktične nagrade, ob izteku izbora pa bomo izžrebali glavnega nagrajenca, ki bo osvojil glavno nagrado, turo z gorskim vodnikom na Triglav oz. vrh po izbiri nagrajenca

Preberite:

Sportal Zasavski mojster slaščic, ki si bo leto 2015 zapomnil zaradi vaše podpore (foto) Roblekov dom Sportal Legendarni Roblekov dom ste izbrali za Naj planinsko kočo 2017 #foto #video Klemenca jama Sportal Že v tujini se je naučil, česa si gost želi in česa ne mara
Valvasorjev dom pod Stolom 2018 Sportal Na današnji dan pred šestimi leti je prevzel ključe novega življenjskega poglavja

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin