Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 1. 2018,
16.15

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

1

Natisni članek

Josep Guardiola Jose Mourinho Manchester United Manchester City Alexis Sanchez

Nedelja, 14. 1. 2018, 16.15

6 let, 3 mesece

Alexis Sanchez v Manchester United in ne City?

Mourinho nagaja Guardioli, zgodil se je velik preobrat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

1

Alexis Sanchez | Foto Reuters

Foto: Reuters

Vse kaže, da bo čilski zvezdnik londonskega Arsenala Alexis Sanchez svojo pot nadaljeval v Manchester Unitedu in ne Manchester Cityju, kot se je zdelo še pred kratkim. Eden najboljših nogometašev angleške premier lige, ki ga ni bilo v ekipi Arsena Wengerja za današnjo tekmo z Bournemouthom, naj bi bil povsem blizu selitve k Joseju Mourinhu.

Že nekaj časa je jasno, da je Alexis Sanchez na izhodnih vratih Arsenala. Čilski zvezdnik ne bo podaljšal pogodbe z Londončani, kar je med drugim potrdil tudi Arsene Wenger. To pomeni, da se lahko že zdaj - pogodbo z Arsenalom ima do junija letos - dogovarja z novimi klubi. Ker želijo pri Arsenalu z njim nekaj zaslužiti, si želijo, da bi odšel že pozimi.

Zdelo se je, da bo nekdanji nogometaš Barcelone in Udineseja nogometno pot nadaljeval pri Manchester Cityju. Z njegovim trenerjem Josepom Guardiolo se Sanchez spogleduje že nekaj časa in naj bi po nekaterih informacijah s trenutno premočno vodilnim klubom v angleški premier ligi že dosegel dogovor (spomnimo, City si ga je za več kot 60 milijonov evrov želel pripeljati že poleti), a zdaj naj bi se zgodil velik preobrat.

Vse kaže, da je zadnjo tekmo v Londonu že odigral

V zapisniku zadnje tekme ga ni bilo. | Foto: Reuters V zapisniku zadnje tekme ga ni bilo. Foto: Reuters Že nekaj dni je od tega, ko so se angleški mediji razpisali o tem, da se je v igro za njegov podpis vmešal tudi Jose Mourinho z Manchester Unitedom, prav danes pa so te govorice postale najglasnejše. Nekateri najbolje informirani otoški mediji trdijo, da je njegov odhod na Old Trafford že končana zgodba.

Da bi to utegnilo biti res, potrjuje tudi dejstvo, da Sanchez, čeprav je zdrav in je v soboto normalno treniral, na današnji tekmi proti Bournemouthu ni igral. To naj bi bil znak, da 29-letni krilni napadalec odhaja drugam.

"Njegova situacija je nejasna. Ne vemo, kaj bo z njim. Lahko se zgodi eno ali drugo," je v kratkem intervjuju pred tekmo z Bournemouthom rekel Wenger, a naj bi bil posel z Manchester Unitedom praktično že sklenjen, pravijo otoški mediji.

Vse kaže, da je Jose Mourinho pretental Josepa Guardiolo in dobil bitko za Čilenca. | Foto: Reuters Vse kaže, da je Jose Mourinho pretental Josepa Guardiolo in dobil bitko za Čilenca. Foto: Reuters

Več kot 30 milijonov in še Armenec?

Manchester United naj bi za Sancheza odštel 34 milijonov evrov, zanj pa naj bi ponudil še katerega izmed svojih nogometašev, na katere ne računa najresneje. Najglasneje se omenja armenskega zvezdnika Henrikha Mkhitaryjana, ki v tej sezoni igra manj in slabše od pričakovanj.

Sanchez naj bi z Unitedom podpisal štiriletno pogodbo, po kateri naj bi na teden zaslužil 400 tisoč evrov, kar je Čilenca očitno prepričalo, da se namesto v nebeško modri del Manchestra raje napoti v rdečega.

Ne spreglejte