SiolNET. Sportal Košarka
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger
žreb kvalifikacijskih skupin za nastop na evropskem prvenstvu 2025

Slovenke na tekmice čakajo v tretjem bobnu

0,05

termometer

slovenska ženska košarkarska reprezentanca Slovenija : Francija | Slovenke bodo žeb pričakale v tretjem bobnu. | Foto: Siniša Kanižaj/Sportida
Slovenke bodo žeb pričakale v tretjem bobnu. Foto: Siniša Kanižaj/Sportida

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca bo žreb kvalifikacijskih skupin za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji, Italiji in Grčiji ter na Češkem 2025, ki bo 19. septembra v Miesu ob 14. uri, pričakala v tretjem jakostnem bobnu. V njem so poleg Slovenije še Črna gora, Švedska in Slovaška.

slovenska ženska košarkarska reprezentanca Slovenija : Francija Sportal Nekdanji selektor jasen: To je bila največja napaka

Možne kvalifikacijske tekmice Slovenije prihajajo iz drugega, šestega in sedmega bobna. V drugem so Turčija, BiH, Madžarska in Velika Britanija, v šestem Romunija, Danska, Bolgarija in Švica, v sedmem pa Islandija, Finska, Luksemburg in Estonija.

Reprezentance iz prvega bobna (Španija, Belgija, Francija in Belgija) se bodo v kvalifikacijah pomerile z izbranimi vrstami iz četrtega (Latvija, Ukrajina, Hrvaška in Poljska), petega (Litva, Portugalska, Izrael in Nizozemska) in osmega bobna (Severna Makedonija, Irska, Avstrija in Azerbajdžan).

Eva Lisec Sportal Po razočaranju jasno sporočilo "kavčarjem" in vodstvu KZS

Zmagovalke vseh osmih kvalifikacijskih skupin in štiri najboljše drugouvrščene reprezentance bodo - poleg vseh štirih gostiteljic - nastopile na evropskem prvenstvu med 19. in 29. junijem 2025.

Prvi cikel kvalifikacij bo med 9. in 12. novembrom 2023, drugi med 7. in 10. novembrom 2024, tretji pa med 6. in 9. februarja 2025, je zapisala Mednarodna košarkarska zveza.

slovenska košarkarska reprezentanca do 20 let Sportal Ženska košarkarska reprezentanca do 20 let prva v Romuniji slovenska ženska košarkarska reprezentanca Ajša Sivka Sportal Slovenka, ki ji v Evropi ni para Slovenska ženska košarkarska reprezentanca U18 Sportal Mlade Slovenke na evropskem prestolu! Katarina Ristić Brown Sportal Žogo zamenjala za fotoaparat, a se odlično znajde tudi pred objektivom
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin