Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 5. 2022,
6.42

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

1

Natisni članek

Joel Embiid Giannis Antetokounmpo Jayson Tatum Golden State Warriors Memphis Grizzlies Milwaukee Bucks Boston Celtics Liga NBA

Ponedeljek, 2. 5. 2022, 6.42

1 leto, 11 mesecev

Končnica lige NBA, 2. krog (1. maj)

Giannis s trojnim dvojčkom in podajo samemu sebi za zabijanje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

1

Milwaukee Boston Giannis Antetokounmpo | Giannisu Antetokounmpu je kljub težavam z osebnimi napakami dosegel trojnega dvojčka. | Foto Reuters

Giannisu Antetokounmpu je kljub težavam z osebnimi napakami dosegel trojnega dvojčka.

Foto: Reuters

Začel se je drugi krog končnice lige NBA. Milwaukee Bucks so s 101:89 premagali Boston Celtics, ki niti za trenutek niso imeli možnosti za zmago, Golden State Warriors pa so v tesnem obračunu s 117:116 ugnali Memphis Grizzlies. Luka Dončić svoj prvi konferenčni polfinale lige NBA začenja v noči na torek.

Luka Dončić
Sportal Dončić tekmovalen že na treningu: "Mi smo že zmagali."

Milwaukee je na gostovanju v Bostonu vodil večji del tekme. Prednost so brez težav zadržali tudi v tretji četrtini, ko je bil Giannis Antetokounmpo na klopi zaradi štirih osebnih napak. Grški orjak je bil kljub težavam z osebnimi izjemen, v nadaljevanju tekme ni naredil nobene več. Dal je 24 točk in imel še 13 skokov, 12 asistenc in dve blokadi. Prvi strelec Milwaukeeja za zmago s 101:89 je bil sicer Jrue Holiday, ki je dal 25 točk.

Giannis je podelil tudi dve blokadi. | Foto: Reuters Giannis je podelil tudi dve blokadi. Foto: Reuters Če je Boston veljal za odlično ekipo v obrambi, je tokrat trdno obrambo prikazal Milwaukee. In zato domači v TD Gardnu niso imeli prave ideje v napadu. Tako so se zanašali na met za tri točke. Izza črte so vrgli kar 50-krat in zadeli 18 trojk. Za dve točki pa so iz igre metali samo 34-odstotno. Tekma je bila pravzaprav odločena že na začetku zadnje četrtine, ko so gostje povedli s 87:72.

Milwaukee je tako v Bostonu povedel z 1:0 v zmagah. Tu bo tudi druga tekma.

Embiid bo izpustil vsaj dve tekmi
Joel Embiid bo moral zaradi zloma desne arkade izpustiti najmanj prvi dve tekmi v drugem krogu. Center Philadelphie 76ers ni odpotoval na Florido, kjer se bo Philadelphia pomerila z Miami Heat. Embiid si je zlomil desno arkado štiri minute pred koncem šeste tekme proti Toronto Raptors v prvem krogu. Eden glavnih kandidatov za najkoristnejšega igralca rednega dela je tudi še v protokolu lige za pretres možganov.
Memphis Grizzlies, Dillon Brooks, Ja Morant
Sportal Znan še zadnji konferenčni polfinalist, hud udarec za zvezdnika lige

Golden State do tesne zmage v Memphisu

Na drugem obračunu večera so košarkarji Golden State Warriors po dramatičnem zaključku premagali Memphis Grizzlies. Slavili so s 117:116 in tako povedli z 1:0 v seriji na štiri zmage. V končnici tekme polfinala zahodne konference je bil v ospredju gostujoči košarkar Klay Thompson, ki je 39,7 sekunde pred koncem izboril "mrtvo žogo", potem pa 36,6 sekunde do konca zadel trojko, s katero je, kot se je izkazalo, postavil končni izid.

Ja Morant je za Grizlije dosegel 34 točk.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ja Morant je za Grizlije dosegel 34 točk. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Gosti so v naslednjem napadu ustavili prodor Jaja Moranta, ki ga je blokiral Stephen Curry, 6,7 sekunde pred koncem pa je Thompson imel na voljo dva prosta meta, a oba zgrešil. Nato so žogo dobili domači in po minuti odmora imeli 3,6 sekunde za zadnjo akcijo. To pa je neuspešno končal Morant, kar je pomenilo zmago gostov iz Kalifornije.

Grizzlies so bili sicer boljša ekipe v prvih dveh četrtinah in pol, ob koncu tretje in na začetku zadnje četrtine pa so imeli padec v igri, kar so gosti unovčili za delni izid 9:0 ter 8:25 minute pred koncem prvič in edinkrat na tekmi povedli za dvoštevilčno prednost (103:93). Pozneje je z enako serijo odgovoril Memphis, ki je v zadnjih dveh minutah in pol trikrat prišel do vodstva, a so Warriors vedno odgovorili.

Pri Bojevnikih se je izkazal Jordan Poole z 31 točkami, devetimi podajami in osmimi skoki. Curry je dosegel 24 točk, pri čemer je zadel pet od 12 metov za tri točke, zadnje tri je zgrešil. Andrew Wiggins je dodal 17 točk, Thompson pa 15. Velja pa poudariti, da so gosti cel drugi polčas igrali brez Draymonda Greena, ki je bil izključen 78 sekund pred koncem druge četrtine. Pri domačih je Morant tekmo končal s 34 točkami, 10 podajami in devetimi skoki. Najboljšo karierno tekmo v NBA je odigral Jaren Jackson Jr., ki je vpisal 33 točk (trojke 6:9) in deset skokov.

Končnica lige NBA, 2. krog (1. maj):

Vzhod:

Boston Celtics : Milwaukee Bucks 89:101  /0:1/
Tatum 21, Horford 12, 10 sk.; Holiday 25, 10 sk., Antetokounmpo 24, 13 sk., 12 as., Portis 15, 11 sk.

Zahod:
Memphis Grizzlies : Golden State Warriors 116:117 /0:1/
Morant 34, 10 as., Jackson Jr. 33 (met za tri 6/9), 10 sk., Melton 14; Curry 24, Wiggins 17

/ / Izid v zmagah. Igrajo na štiri.
Goran Dragić eurobasket
Sportal Dragić se smeje. Navijači Toronta ogorčeni.
Ne spreglejte