Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 4. 2022,
6.15

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25

Natisni članek

končnica Minnesota Timberwolves Memphis Grizzlies Liga NBA

Sobota, 30. 4. 2022, 6.15

1 leto, 11 mesecev

Končnica lige NBA, 1. krog (29. april)

Znan še zadnji konferenčni polfinalist, hud udarec za zvezdnika lige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25
Memphis Grizzlies, Dillon Brooks, Ja Morant | Memphis se je prebil med najboljše štiri ekipe zahoda. | Foto Reuters

Memphis se je prebil med najboljše štiri ekipe zahoda.

Foto: Reuters

V ligi NBA je v noči na soboto postal znan še zadnji konferenčni polfinalist. Na zahodu so košarkarji Memphis Grizzlies proti Minnesoti Timberwolves s 114:106 dobili še šesto tekmo in se s skupnim izidom 4:2 v zmagah zavihteli med najboljše štiri ekipe zahodne konference. 

Luka Dončić
Sportal Dončiću se je za hip zaustavilo srce, sledil je val navdušenja
Liga NBA, pari 2. kroga končnice:

Vzhod: 

Miami Heat – Philadelphia 76ers
Milwaukee Bucks – Boston Celtics

Zahod:
Phoenix Suns – Dallas Mavericks
Golden State Warriors – Memphis Grizzlies

Košarkarji Memphis Grizzlies so v ligi NBA proti Minnesoti Timberwolves dobili še drugo zaporedno tekmo in se s skupnim izidom 4:2 v zmagah prebili v polfinale zahodne konference. Odločila je zadnja četrtina srečanja, ki so jo gostje dobili z izidom 40:22. Minnesota je pred zadnjimi 12 minutami še vodila s 84:74, nato pa so se Grizzlies počasi, a vztrajno bližali. Šest minut pred koncem so izid poravnali na 94:94, nato pa so v zaključku tekme ohranili mirno roko pri izvajanju prostih metov in tehtnico prevesili na svojo stran. Košarkarji Memphisa so tako še na tretji tekmi v končnici poskrbeli za preobrat. Na koncu so gostje slavili s 114:106, v polfinalu pa jih zdaj čaka serija proti razigranim Golden State Warriors. 

Vrhunci tekme:

Prva strelca Memphisa sta bila tokrat Desmond Bane in Dillon Brooks s po 23 doseženimi točkami. Pri Minnesoti, ki je končala sezono, pa je Anthony Edwards dosegel 30 točk.

"To je res velika zmaga za nas. Opravili smo posel. Ni bilo lepo, ampak borili smo se in se vrnili v tekmo ter si zagotovili četrto zmago. V naslednjem krogu bomo morali biti boljši," je po tekmi povedal Ja Morant, ki je tekmo končal pri 17 točkah in 11 asistencah. Tudi Bane je po tekmi dejal, da si ekipa proti Golden Statu ne bo mogla privoščiti zaostankov v zadnji četrtini, kot je to počela proti Minnesoti. "Nočem več biti v takšni luknji. Če nam uspe zmagati, potem ni nič narobe, ampak moramo bolje začenjati tekme."

Od slovenskih predstavnikov bo v polfinalu konferenc nastopil le Luka Dončić z Dallas Mavericks, saj sta se Goran Dragić z Brooklynom in Vlatko Čančar z Denverjem poslovila že v prvem krogu. Dallas bo prvo tekmo v polfinalu zahoda proti Phoenix Suns odigral v noči na torek (4.00) v Arizoni.

Hud udarec za Philadelphio

Philadelphia, ki bo tako kot Dallas igrala v noči na torek, je v pretekli noči prejela velik udarec za svoje možnosti v nadaljevanju končnice, potem ko so zdravniki ugotovili, da je poškodba prvega zvezdnika ekipe Joela Embiida resnejša od prvih predvidevanj. Eden od glavnih kandidatov za naslov najkoristnejšega igralca rednega dela ima zaradi udarca v obraz s komolcem pretres možganov, ugotovljen pa je bil tudi zlom obrazne kosti okoli desnega očesa.

Embiid je utrpel pretres možganov, ugotovljen pa je bil tudi zlom kosti okoli desnega očesa. | Foto: Reuters Embiid je utrpel pretres možganov, ugotovljen pa je bil tudi zlom kosti okoli desnega očesa. Foto: Reuters

Moštvo se še ni odzvalo na novico, a športni portal The Athletic je poročal, da bo Embiid zagotovo izpustil prvo tekmo serije z Miamijem, odsoten pa bi lahko bil precej dlje. Leta 2018 je zaradi podobne poškodbe okoli levega očesa potreboval operacijo, okrevanje pa je trajalo tri tedne.

Nemška tiskovna agencija dpa je medtem sporočila, da je Embiid za nedoločen čas na bolniški odsotnosti. Ekipa naj bi se zaenkrat še posvetovala z zdravniki o tem, ali mora zvezdniški center pred vrnitvijo na igrišče na operacijo.

Končnica lige NBA, 1. krog (29. april):

Zahod:
Minnesota Timberwolves : Memphis Grizzlies 106:114   /2:4/
Edwards 30, McDaniels 24, Towns 18 (10 sk.); Bane (7 sk.) in Brooks 23, Jackson 18 (14 sk.)  

// Skupen rezultat v zmagah, igra se na štiri dobljene tekme.

Luka Dončić
Sportal Zgodovinski dan za Luko Dončića!
Giannis Antetokounmpo MIlwaukee
Sportal Giannis brez prvega pomočnika zrežiral pot v drugi krog
Ne spreglejte