Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
10. 7. 2019,
15.40

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,83

1

Natisni članek

Liga NBA Goran Dragić Goran Dragić Russell Westbrook

Sreda, 10. 7. 2019, 15.40

4 leta, 9 mesecev

NBA

Zaradi Westbrooka je obrv dvignil tudi Dragić

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,83

1

Russel Westbrook | Lahko Russell Westbrook "izseli" Gorana Dragića iz Miamija? | Foto Getty Images

Lahko Russell Westbrook "izseli" Gorana Dragića iz Miamija?

Foto: Getty Images

Po kar enajstih zaporednih sezonah se zdi, da sta Russell Westbrook in Oklahoma City Thunder pripravljena na konec sodelovanja. Zaradi tega pa je manj stabilen status Gorana Dragića v Miamiju. Znova.

James Harden, Kevin Durant in Russell Westbrook. Pred leti so tvorili udaren tercet moštva Oklahoma City Thunder. Prvi se je že leta 2012 preselil v Houston. Drugi je štiri leta pozneje oblekel zvezdniški dres GS Warriors, pred dnevi pa je okrepil Brooklyn. Vse kaže, da bo Oklahomo zdaj zapustil še tretji član zvezdniške triperesne deteljice. Po odhodu omenjenih košarkarjev mu je sicer družbo v klubskem zvezdniškem dvojcu delal Paul George. Ta se je, podobno kot MVP finala Kawhi Leonard, v letošnjem vročem prestopnem juliju preselil k LA Clippers. Kaj pa Westbrook?

Le še vprašanje časa

Tako klub kot košarkar naj bi bila naklonjena koncu kar enajstletnega sodelovanja. Westbrook je na izhodnih vratih. Precej širši pa je nabor potencialnih novih okolij. Zanj naj bi vrata odprli pri kar petih klubih. To so New York Knicks, Houston Rockets, Charlotte Hornets, Detroit Pistons in Miami Heat. Zadnje je v tem prestopnem roku že okrepil Jimmy Butler. Prihod še enega velikega zvezdnika, za katerega bi bilo treba v prihodnji sezoni odšteti dobrih 38 milijonov ameriških dolarjev, v prihodnjih dveh letih pa še krepko več. To pomeni novo trgovanje in pripravo proračunskega prostora.

Russel Westbrook | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Dragić v čakalnici

Če bi Westrbook na koncu res pristal v Miamiju, bi s tem znova omajal status Gorana Dragića. Ta je izkoristil igralčevo možnost in izbral dodatno sezono veljavne pogodbe, kar bo Miami stalo dobrih 19 milijonov ameriških dolarjev, zato se je Ljubljančan v zadnjem obdobju večkrat znašel v kombinacijah za morebitno kupčijo in selitev v drugo okolje. Z eno nogo je bil že v Dallasu, povezovali pa so ga tudi z LA Lakers in Philadelphio. V čakalnici je tudi tokrat, pri čemer pa v primeru Westbrookovega prihoda še zdaleč ni nujno, da bi Gogi odšel v Oklahomo, saj je mogoč trikotniški posel treh klubov.

Sportal Spremenjeni Dragić: Še vedno sem Gogi iz Kosez, toda …

Gospod trojni dvojček

Russell Westbrook, ki je lani dopolnil 30 let, sicer velja za enega najbolj vsestranskih in koristnih košarkarjev v ligi. Leta 2017 je bil tudi MVP rednega dela lige, a bolj kot ta lovorika o njegovih vrlinah priča podatek, da je med aktivnimi košarkarji zbral z naskokom največ trojnih dvojčkov. Kar 138 tekem je končal z dvojnimi številkami v treh statističnih kategorijah. Za primerjavo, LeBron James je pri številki 81, Harden pa pri 42. V vsej zgodovini lige NBA se je pod "tripple-double" večkrat podpisal le še Oscar Robertson (181). Je pa zato Westbrook v zadnjih treh letih vknjižil sezonskega trojnega dvojčka. Konkretno: v zadnji sezoni je zbral v povprečju 22,9 točke, 11 skokov in 10,7 asistence.

Sportal Dončić o tandemu z Dragićem: Škoda, bilo bi super #video
Sixt Primorska
Sportal Prvaki so se že vrnili s tržnice
Ne spreglejte