Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 5. 2022,
16.33

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Košarkarska zveza Slovenije licenciranje državno prvenstvo

Ponedeljek, 30. 5. 2022, 16.33

1 leto, 10 mesecev

Liga NKBM

Za slovensko prvo košarkarsko ligo podelili licence 12 klubom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
pokal Spar, košarka splošna, košarkarska žoga | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Komisija Košarkarske zveze Slovenije za licenciranje je za sezono 2022/23 tekmovalne licence za prvo košarkarsko ligo, ligo NKBM, podelila 12 klubom, in sicer klubom Hopsi Polzela, Cedevita Olimpija, Domžale, Krka Telekom, Ilirija, Podčetrtek, Rogaška, Šenčur Gorenjska gradbena družba, Šentjur, Škofja Loka, Triglav in Zlatorog Laško.

Finale DP: Cedevita Olimpija - Helios Suns
Sportal Cedevita Olimpija še do druge zmage, a tokrat težko prigarane

Komisija KZS za licenciranje košarkarskih klubov je na svojih sejah maja obravnavala prejeto dokumentacijo klubov v postopku pridobivanja tekmovalnih licenc za sezono 2022/23. Vlogo za licenco je oddalo 47 klubov, ob nepopolni dokumentaciji pa dva izmed njih licence nista prejela.

Postopkov obveznega licenciranja niso dokončali prvaki 4. SKL iz Gorenje vasi ter se tako odpovedali nastopu v tretji ligi, brez tekmovalne licence za nastop v 3. SKL pa so ostali tudi v Pivki.

Oboji na izdano odločbo z novimi dokazili in v predpisanem roku lahko vložijo pritožbo na Pritožbeni senat za licenciranje, sicer pa imajo v tekmovalni sezoni 2022/23 možnost nastopa v 4. SKL.

V prvem delu licenciranja za tekmovalno sezono 2022/2023 so klubi sicer morali oddati dokumentacijo, ki izkazuje ustrezne športne in pravne kriterije ter finančne kriterije za koledarsko leto 2021. Tekmovalno licenco za 1. SKL (liga Nova KBM) je prejelo 12 klubov, za 2. SKL 13 klubov, za 3. SKL pa 20 klubov, medtem ko ženski klubi licenciranja ne opravljajo.

Klube 1. SKL, 2. SKL in 3. SKL septembra čaka še drugi del licenciranja, ko bodo tekmovalno licenco morali potrditi z ustreznimi kadrovskimi ter infrastrukturnimi in finančnimi kriteriji za prvo polovico koledarskega leta 2022.

Za 2. SKL je licenco prejelo 13 klubov: AKK Branik, KD Ježica, KD Nova Gorica mladi, KD Postojna, KD Slovan, KK Celje, KK Janče, KK Litija, KK Ljubljana, KK Medvode, KK Portorož, KK Sežana, KK Žoltasti Troti.

Sestava lig v tekmovalni sezoni 2022/23 bo znana po zaključku razpisa tekmovanja in izteku pritožbenega roka na odločbe za licenciranje, so zapisali pri krovni nacionalni zvezi.

Preberite še:

Goran Dragić Luka Dončić
Sportal Dončić? Vse v rokah vodilnih.
Ne spreglejte