Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 7. 2011,
9.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Union Olimpija

Petek, 15. 7. 2011, 9.03

8 let

Woodside bo organiziral igro pri Olimpiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pri košarkarskemu klubu Union Olimpija so le začeli z nakupi. V svoje vrste so zvabili ameriškega organizatorja igre Bena Woodsidea, ki je nazadnje uspešno igral v Franciji.

V minuli sezoni je 180 cm visoki košarkar igral v dresu Gravelinsa in v pokalu EuroChallenge, ki ga je osvojila Krka, v povprečju dosegal 18,5 točke ter 5,5 podaje na tekmo. Najboljši posameznik moštva je bil tudi v francoskem prvenstvu, v katerem je njegov klub izpadel v polfinalu. Njegova statistika se je zaustavila pri 13,7 točke, 5,7 podaje, 3,2 skoka in 1,5 ukradene žoge. Njegov prihod, s klubom je podpisal enoletno pogodbo, očitno pomeni, da v prihodnji sezoni ne bo pri Olimpiji več Vlada Ilievskega, saj se bo težko našel prostor za oba kakovostna organizatorja igre.

Ben Woodside je svojo košarkarsko pot začel na univerzi North Dakota State v ligi NCAA. V zadnjem letu študija je svojo ekipo popeljal do konferenčnega naslova Summit Lige in se tako prebil na zaključni turnir NCAA. V svoji zadnji sezoni na univerzi je dosegal v povprečju 23,2 točke, 3,2 skoka in 6,2 podaje na tekmo. Izbran je bil za najkoristnejšega igralca in tudi v prvo peterko svoje konference. 12. decembra 2008 se je v zgodovino lige NCAA vpisal med igralce, ki so dosegli 60 točk ali več na eni sami tekmi, tekma se je končala po treh podaljških. Na isti tekmi je presegel tudi rekord slovitega Peta Maravicha v zadetih prostih metih, saj je zadel 30 od svojih 35 prostih metov. Na naboru Lige NBA ni bil izbran, zato se je v sezoni 2009/2010 prvič odpravil v Evropo, natančneje v Francijo, kjer je zadnji dve sezoni nastopal za Gravelines Dunkerque. V svoji prvi evropski sezoni je v povprečju dosegal 12,5 točke, 2,8 skoka in 3,2 podaje na tekmo v EuroChallengu in 14,2 točke, 3,6 skoka in 4,5 podaje na tekmo v francoski prvi ligi. Nastopil je tudi na All-Star tekmi, igral je v finalu francoskega pokala in v polfinalu francoske lige. V pretekli sezoni 2010/2011 je Gravelines Dunkerque popeljal do četrtfinala EuroChallenga. Veselil se je naslova francoskega pokalnega zmagovalca, s svojo ekipo pa je v play-offu francoske lige izpadel v polfinalu.

Ne spreglejte