Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
17. 12. 2020,
13.23

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić EuroBasket 2022 Matej Erjavec Aleksander Sekulić Košarkarska zveza Slovenije

Četrtek, 17. 12. 2020, 13.23

2 leti, 9 mesecev

Predsednik KZS o reprezentanci v letu 2021

Vršilec dolžnosti tudi trajna rešitev?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Aleksander Sekulić | Aleksander Sekulić bo slovensko košarkarsko reprezentanco vodil še na dveh tekmah, nato pa ... | Foto Vid Ponikvar

Aleksander Sekulić bo slovensko košarkarsko reprezentanco vodil še na dveh tekmah, nato pa ...

Foto: Vid Ponikvar

Čeprav ni skrival želje, da bi za olimpijske kvalifikacije v Slovenijo pripeljal Dimitriosa Itoudisa, pa predsednik KZS Matej Erjavec priznava, da je resen kandidat za dolgoročnejšo selektorsko rešitev tudi Aleksander Sekulić, ki je sprva sicer prejel mandat za štiri tekme. Osrednji izziv leta 2021 bodo seveda olimpijske kvalifikacije,  kjer pa se vprašaja pri Dončiću se še dolgo ne bodo znebili.

"Selektor nas je postavil v sladko grenek položaj. Njegov mandat je bil omejen na štiri tekme. No, če bo nadaljeval v tem slogu, nam bo zakuhal veliko težavo. Ali pa rešitev," se je nasmehnil predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec, zadovoljen, da mu februarja ne bo treba trepetati za uvrstitev evropskih prvakov na EuroBakset 2022. Slovenska reprezentanca je namreč z zmagama nad Avstrijo in Ukrajino vse dvome razblinila že novembra v Stožicah, ko je izbrano vrsto vodil Aleksander Sekulić. Z njim se je vodstvo zveze dogovorilo za sodelovanje v obeh kvalifikacijskih oknih, nato pa …

Matej Erjavec | Foto: Sportida Matej Erjavec Foto: Sportida "Sekulić ni bil zasilna, temveč v danih okoliščinah povsem premišljena rešitev. Z njim sem se pogovarjal tudi po novembrskem kvalifikacijskem oknu. Kako v prihodnje? Počakajmo. Sprva na konec kvalifikacij za EuroBasket 2022, nato tudi na to, kako bo urnik lige NBA vplival na olimpijske kvalifikacije. Vsekakor pa je Sekulić upravičil zaupanje. V dveh korakih nas je pripeljal tja, kamor smo želeli. Lahko pa rečem, da je Sekulić resen kandidat za selektorsko mesto tudi v prihodnje," pravi Erjavec, ki seveda ni mogel spregledati drugačnega pristopa sicer stalnih reprezentantov v ljubljanskem "mehurčku".

Med prvimi, ki so Erjavcu poslali sporočilo s čestitko za uvrstitev na EuroBasket 2022, je bil tudi grški strokovnjak z opravljeno zagrebško košarkarsko šolo in Obradovićevim "doktoratom" Dimitrios Itoudis. Trener, ki sicer na klubski ravni vodi CSKA, je bil javna želja vodstva KZS, predvsem ob pogledu proti kvalifikacijam za olimpijske igre. Tudi ta ideja še zdaleč ni povsem zamrla, a je, kot poudarja Erjavec, trenutno v svetovni košarki preveč odprtih vprašanj, da bi 50-letnemu Grku v Moskvo že lahko poslal uradno ponudbo. "Ponavljam, počakajmo do konca kvalifikacij in na temeljite analize," dodaja.

Luka Dončić | Foto: Reuters Foto: Reuters

Med neznankami, ki bodo verjetno razrešene v zadnjem trenutku, pa je tudi reprezentančni status Luke Dončića. Ta bi, vsaj na teoretični ravni, slovenski dres na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Kaunasu lahko oblekel, če bi Dallas sezono lige NBA zaključil pred konferenčnim finalom. "Težko je navijati za to, da se Dallas ne prebije visoko v ligi NBA. A če bo Luka na voljo, bo zanesljivo igral," pravi predsednik KZS in dodaja: "Je pa Luka vsekakor pokazal pravi odnos. Včasih smo mu to celo malce očitali. Zdaj pa je resnično naredil vse, da bi novembra igral za reprezentanco. Povezan je s fanti."

James Harden in Luka Dončić
Sportal Po Dončiću je zbadljivk deležen še Harden
košarkarska žoga
Sportal Razkrita imena selektorjev košarkarskih reprezentanc
Sportal Američani Dončića dvigujejo nad oblake
Aleksander Sekulić in Igor Kokoškov
Sportal Kokoškov II je moral počakati
Ne spreglejte