Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 6. 2020,
6.56

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

1

Natisni članek

Nikola Jokić Novak Đoković NBA

Sreda, 24. 6. 2020, 6.56

3 leta, 10 mesecev

Koronavirus v ligi NBA

Panika v ligi NBA: po Đokoviću okužen še košarkarski zvezdnik Jokić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

1

Nikola Jokić | Nikola Jokić je prav tako okužen z novim koronavirusom. | Foto Getty Images

Nikola Jokić je prav tako okužen z novim koronavirusom.

Foto: Getty Images

Viri blizu priznanega ameriškega športnega medija ESPN so sporočili neprijetno novico, da je zvezdnik lige NBA Nikola Jokić pozitiven na covid-19. Srbski košarkar, ki se je družil tudi z Novakom Đokovićem, bo v domovini ostal še dodaten teden. Dva pozitivna primera sta tudi v moštvu Phoenix Suns, vse več pa je tudi dvomov o pravilosti odločitve o nadaljevanju sezone v ligi NBA.

Priznana novinarja Adrian Wojnarowski in Brian Windhorst, ki delata za ESPN, sta prišla do informacije, da je Nikola Jokić okužen z novim koronavirusom.

Soigralec našega Vlatka Čančarja pri Denver Nuggets bi se moral v teh dneh ravno vrniti v ZDA, a bo moral povratek zdaj zamakniti. Ob prihodu v Denver bo moral opraviti test in če bo ta negativen, se bo lahko pridružil ekipnim treningom. Za takšen protokol se je namreč odločilo vodstvo lige NBA, ki želi sezono nadaljevati 30. julija.

Novak Đoković
Sportal Novak Đoković je pozitiven na koronavirus #video

Po nekaterih informacijah bi moral biti v Srbiji dvakrat negativen na novi koronavirus, nato bi mu šele prižgali zeleno luč za odhod onstran Atlantika.

Jokić, ki je v času epidemije novega koronavirusa dodobra shujšal, se je v zadnjem obdobju družil tudi s teniškim igralcem Novakom Đokovićem, ki je bil v torek pozitiven na covid-19 in tako po Grigoru Dimitrovu, Borni Ćoriću in Viktorju Troickemu postal četrti teniški igralec iz Adria Toura, ki je okužen z novim koronavirusom. Srbska športna zvezdnika sta se družila na nedavnem košarkarskem turnirju Dejana Milojevića v Beogradu.

Sicer pa Jokić ni prvi primer z okužbo pri Denver Nuggets, saj se je sovražnik naselil tudi v telo glavnega trenerja Michaela Malona.

Dva pozitivna primera pri Phoenix Suns

Po poročanju spletnega portala Arizona Republic sta za covid-19 zbolela tudi dva igralca moštva Phoenix Suns, a ne razkriva njunih imen. Klub se je na novico takoj odzval s prekinitvijo vseh trenažnih aktivnosti, ki so jih začeli kot pripravo na ponoven zagon sezone.

Košarkar LA Lakers Avery Bradley se je odločil, da sezone v ligi NBA ne bo nadaljeval. Razlog je skrb za zdravje družine.  | Foto: Getty Images Košarkar LA Lakers Avery Bradley se je odločil, da sezone v ligi NBA ne bo nadaljeval. Razlog je skrb za zdravje družine. Foto: Getty Images

Vse več dvomov o pravilnosti odločitve o nadaljevanju sezone

V ligi NBA je sicer vse več negodovanja ob ponovnem začetku sezone. Vse več igralcev, trenerjev in lastnikov klubov namreč dvomi o pravilnosti te odločitve.

Med najbolj glasnimi nasprotniki nadaljevanja tekmovanja pod koši je vodja Brooklyna Kyrie Irving, a iz drugačnih razlogov kot večina – ne zaradi strahu pred okužbo, ampak zato, ker se boji, da bi z igranjem košarke preusmerili pozornost z aktualnih družbeno-političnih tem v ZDA, predvsem prizadevanj za pravice temnopoltih.

Tudi branilec Los Angeles Lakers Avery Bradley se je po poročanju ESPN odločil, da ne bo nadaljeval sezone. Razlog je skrb za zdravje družine.

Bradleyjev najstarejši otrok, šestletni Liam, ima namreč težave z respiratornimi obolenji in najbrž ne bi dobil zelene luči zdravnikov, da bi se z družino preselil v Orlando, kjer za košarkarje lige NBA in njihove družine pripravljajo pravi "brezkoronski mehurček", v katerem naj bi bilo kar najbolje poskrbljeno za vse, ki poganjajo kolesje najmočnejše košarkarske lige na svetu.

Kot nadomestilo za Bradleyja pri ESPN omenjajo JR Smitha.

Že v ponedeljek sta svoj nastop v zaključku sezone uradno odpovedala košarkarja Portland Trail Blazersov Trevor Ariza in član Washington Wizardsov Davis Bertans.

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić je že pomahal Sloveniji
Dončić v Dysney
Sportal Novo domovanje Luke Dončića s strogim hišnim redom
Novak Đoković
Sportal V Zadru preplah, Novak Đoković že v Beogradu, okužen tudi njegov rojak #video
Ne spreglejte