Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 6. 2020,
9.39

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Jan Špan Matic Rebec košarka Nemčija

Sreda, 3. 6. 2020, 9.39

3 leta, 10 mesecev

V Nemčiji bo po nogometni zaživela tudi košarkarska liga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Matic Rebec | V Nemčiji bodo po nogometnem pognali tudi košarkarsko dogajanje. Na turnirju bo nastopil tudi Matic Rebec (Rasta Vechta). | Foto Sportida

V Nemčiji bodo po nogometnem pognali tudi košarkarsko dogajanje. Na turnirju bo nastopil tudi Matic Rebec (Rasta Vechta).

Foto: Sportida

V Nemčiji so pred kratkim oživela nogometna igrišča, po več kot trimesečni prekinitvi po izbruhu epidemije novega koronavirusa pa se bo od sobote v tej državi nadaljevalo tudi košarkarsko prvenstvo. Na turnirju, ki bo med 6. in 28. junijem v Münchnu, bodo vse nastopajoče ekipe podvržene strogim higienskim in varnostnim pravilom.

V bavarski prestolnici bo nastopilo le deset od skupno 17 ekip v elitnem nemškem košarkarskem ligaškem tekmovanju, skupno bodo odigrali 35 tekem za zaprtimi vrati.

Vse ekipe bodo med turnirjem nastanjene v istem hotelu, vsi igralci pa bodo v času turnirja opravili vsaj dve testiranji na novi koronavirus.

Vse tekme bodo potekale v dvorani Audi Dome, kjer domuje Bayern iz Münchna, sicer moštvo 22-letnega slovenskega reprezentanta Žana Marka Šiška.

Na turnirju bosta nastopila tudi Matic Rebec (Rasta Vechta) in Jan Špan (Crailsheim Merlins), strateg Ulma pa je nekdanji slovenski reprezentant Jaka Lakovič.

V prvem delu tekmovanja bo deset ekip razvrščenih v dve skupini.

V skupini 1 bodo nastopili Gottingen, Crailsheim Merlins, Bayern, Ulm in Oldenburg, v skupini 2 pa Frankfurt, Alba Berlin, Rasta Vechta, Ludwigsburg in Bamberg.

Po medsebojnih odigranih tekmah v skupinskem delu se bodo po štiri najboljše ekipe uvrstile v končnico, nato pa nastopijo tekme na izpadanje (po dve tekmi v četrtfinalu, polfinalu in finalu). Po mnenju strokovnjakov imata največ možnosti za končno zmago gostitelj Bayern in Alba Berlin.

Preberite še:

Luka Dončić Lebron James
Sportal Liga NBA se vrača: 22 ekip v floridskem mehurčku, tudi Dončić, Dragić in Čančar
Ne spreglejte