Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 1. 2013,
21.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Beno Udrih Goran Dragić Goran Dragić

Sreda, 9. 1. 2013, 21.17

8 let

Udrih in Dragić 22 točk, Lakers tonejo vse nižje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V noči na četrtek sta bila v ligi NBA na delu tudi oba Slovenca. Zmage se je z Milwaukee Bucks veselil Beno Udrih, Goran Dragić pa je s Phoenix Suns izgubil v Bostonu. Skupaj sta dosegla 22 točk.

Milwaukee je "vetrovno mesto" osvojil na krilih Brandona Jenningsa, s 35 točkami najboljšega strelca tekme. Kar dvajset jih je dosegel v tretji četrtini, Bucks pa so zmagali še drugič zapored in polepšali dan "nadomestnemu" trenerju Jimu Boylanu. Milwaukee se je izkazal z natančnostjo metov za tri točke, saj jih je od 22 zadel deset. Beno Udrih v 16 minutah, kolikor jih je prebil na parketu, resda ni niti enkrat sprožil za trti točke, je bil pa zelo suveren v metih za dve točke. Od osmih žog je cilj našlo pet, slovenski branilec pa je dvoboj zaključil z desetimi točkami in bil peti strelec svoje ekipe.

Boston je izkoristil prednost domačega parketa in ugnal eno najslabših ekip v ligi NBA v tej sezoni, Phoenix Suns. Skupaj je bilo doseženih le 166 točk, dvanajst izmed teh je za goste dosegel Goran Dragić. Kelti so bili boljši tekmec, čeprav v svojih vrstah niso imeli pretirano razpoloženih strelcev. Največ točk sta dosegla "rezervista" Jeff Green in Jason Terry, izkazal se je tudi novinec Jared Sullinger, ki je ob 12 točkah zbral tudi 16 skokov. To je bil element, v katerem so gostitelji povsem zasenčili goste iz Arizone. Zbrali so jih 47, Dragić in druščina pa le skromnih 16. Rajon Rondo je pri domačih prispeval osem točk in podaj. Phoenix je pokazal zobe le v tretji tretjini, ko je nadoknadil zaostanek 12 točk in celo za kratek čas povedel. Nato pa se je Boston hitro pobral in vknjižil četrto zaporedno zmago.

San Antonio, "novi" delodajalec Avstralca Arona Baynesa, ki je znal navduševati navijače Uniona Olimpije, se je moral potruditi, da je doma strl odpor v tej sezoni vse prej kot prepričljivih Jezernikov. Razglašeno moštvo iz Los Angelesa je izgubilo še petič zapored, kar je eno najbolj črnih poglavij v moderni zgodovini trofejnega moštva iz Kalifornije. Nazadnje so pet zaporednih porazov izkusili aprila 2011. Pomagal ni niti konkreten prispevek treh igralcev, ki so presegli mejo 20 točk. Kobeju Bryantu (27) sta družbo delala še Metta World Peace (23) in Earl Clark (22). Kobe je v izdihljajih srečanja zgrešil trojko, ki bi prinesla podaljšek.

Ne spreglejte