Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 9. 2019,
9.55

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

KK Koper Primorska Hopsi superpokal Slovenije Slovenska košarkarska reprezentanca

Torek, 17. 9. 2019, 9.55

4 leta, 7 mesecev

Superpokal

Praznovanje reprezentančnega uspeha in lov za lovoriko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Slovenija EuroBasket | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Na današnji dan pred dvema letoma je slovenska košarkarska reprezentanca spisala posebno poglavje. Na evropskem prvenstvu je osvojila zlato medaljo. Prav danes pa bomo v Podčetrtku dobili tudi superpokalnega slovenskega prvaka. Za naslov se bosta udarila Koper Primorska in Hopsi.

Goran Dragić, Luka Dončić, Klemen Prepelič, Gašper Vidmar in preostali slovenski košarkarji so pred dvema letoma pod taktirko Igorja Kokoškova sprožili pravi val evforije. Z dobrimi igrami na evropskem prvenstvu so prišli do nagrade, o kateri se bo govorilo tudi v prihodnje.

Slovenija Prvak 2017 Istanbul
Sportal Oblecite košarkarski dres, danes praznik v Podčetrtku

Slovenija je namreč sredi Carigrada osvojila EuroBasket, potem ko je v finalu premagala Srbijo.

V sklopu zgodovinskega dneva bodo na Košarkarski zvezi Sloveniji organizirali prav poseben dan, ki bo v sklopu superpokalne tekme med KK Koper Primorsko in Hopsi. Navijači, ki bodo prišli na tekmo v košarkarskem dresu, bodo prejeli brezplačno vstopnico.

Drugič zapored po lovoriko

Jurica Golemac želi novo superpokalno lovoriko. | Foto: Vid Ponikvar Jurica Golemac želi novo superpokalno lovoriko. Foto: Vid Ponikvar Primorci so bili najboljši že lani in so tudi tokrat izraziti favoriti, česar se zavedajo. "Veselimo se naše prve uradne tekme v novi tekmovalni sezoni. Dobro treniramo in se pripravljamo na začetek tekmovanj, med drugim tudi za tekmo Superpokala proti Hopsom, na kateri si seveda želimo zmagati in lovoriko še drugo leto zapored prinesti v Koper," pravi trener Jurica Golemac, košarkar Alen Hodžić pa dodaja: "Veselimo se prve uradne tekme. Mi smo dobro pripravljeni in želimo zmagati."

Pri Hopsih, ki so si vstopnico za Superpokal prislužili kot pokalni podprvaki, se zavedajo, da nimajo takšnega igralskega kadra kot Koprčani, a verjamejo, da lahko ponagajajo aktualnim slovenskim prvakom.

Po presenečenje

Boštjan Kuhar izpostavlja moč Primorcev, a upa, da jim bodo lahko ponagajali. | Foto: Vid Ponikvar Boštjan Kuhar izpostavlja moč Primorcev, a upa, da jim bodo lahko ponagajali. Foto: Vid Ponikvar "Tekma Superpokala je za nas velika čast in mislim, da smo si jo z igrami v lanski sezoni tudi zaslužili. Treniramo dobro, vsi igralci so trenutno zdravi in brez poškodb. Lani je bila Primorska dobra, letos je to super Primorska, mi pa se kljub temu ne bomo predali in bomo poskušali biti dober nasprotnik ter mogoče tudi presenetiti," razmišlja trener Boštjan Kuhar.

Za Hopse bo to nasploh prvi nastop v Superpokalu, zato bo za Štajerce današnji dan poseben.

"Na Superpokalu se obeta zanimiv obračun, saj bo za obe ekipi to prva uradna tekma v novi tekmovalni sezoni. Mi se je že veselimo in upam, da nas bodo navijači podprli v čim večjem številu," pa pravi Miha Vašl.

Ne spreglejte