Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 10. 2022,
19.43

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

KZS Slovenska košarkarska reprezentanca kvalifikacije za svetovno prvenstvo

Nedelja, 2. 10. 2022, 19.43

1 leto, 6 mesecev

Sprememba v koledarju slovenskih košarkarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Slovenija : Belgija, slovenska košarkarska reprezentanca, EuroBasket 2022 | Slovence novembra čaka nadaljevanje kvalifikacij za SP, kjer pa zagotovo ne bo košarkarjev iz lige NBA. Kako bo z evroligo? | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Slovence novembra čaka nadaljevanje kvalifikacij za SP, kjer pa zagotovo ne bo košarkarjev iz lige NBA. Kako bo z evroligo?

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

V prvi polovici novembra se bodo nadaljevale košarkarske kvalifikacije za svetovno prvenstvo leta 2023. Pred evropskimi reprezentancami so tekme 3. in 4. kroga drugega dela. Tekme so bile sprva predvidene za 10. in 13. november (skupini I in J) ter za 11. in 14. november (skupini K in L). Fiba pa je konec tedna določila, da bo tekme v skupinah I in J zamaknila za en dan, tako da bodo vse tekme tega cikla na sporedu 11. in 14. novembra.

Slovenija se bo tako z Izraelom v gosteh pomerila v petek, 11. novembra, kot pa so sporočili s KZS, glede prizorišča in ure tekme še čakajo uradno informacijo Fibe), Nemčijo pa bodo Slovenci gostili v ponedeljek, 14. novembra. Tekma se bo v koprski Bonifiki začela ob 18. uri.

Kot so še sporočili s KZS, se je Fiba za prestavitev datumov tekem v skupinah I in J odločila zaradi tega, da se bo manj kvalifikacijskih tekem prekrivalo s tekmami Evrolige, ki se prav tako igrajo ob četrtkih in petkih. Tako naj bi bilo evroligaškim igralcem s tekmami v četrtek vsaj v teoriji omogočeno, da se priključijo izbranim vrstam. Prav to je namreč v zadnjih letih najbolj pereč problem reprezentančnih terminov kvalifikacij, saj reprezentance zaradi prekrivanja terminov ne morejo zaigrati z najboljšimi igralci. Kaj bo zamik termina novembrskih tekem dejansko prinesel v praksi, pa bomo videli prav kmalu.

Na lestvici slovenske skupine J imata Nemčija in Finska (slednja si je kot prva in za zdaj edina iz te skupine že zagotovila nastop na svetovnem prvenstvu) po sedem zmag in en poraz, Slovenija na tretjem mestu je zbrala pet zmag in tri poraze, Švedska in Izrael imata po tri zmage in pet porazov, Estonija pa je zabeležila dve zmagi in pet porazov. Na svetovno prvenstvo, ki ga bodo gostili Indonezija (Džakarta), Japonska (Okinava) in Filipini (Manila), se iz evropskega dela kvalifikacij uvrsti 12 reprezentanc − prvo-, drugo- in tretjeuvrščena ekipa iz vsake od štirih skupin drugega dela kvalifikacij (I, J, K in L).

Preberite še:

Aleksander Sekulić
Sportal Vodstvo KZS: V naših glavah ni bilo ideje o selektorski zamenjavi
Slovenija : Belgija, slovenska košarkarska reprezentanca, EuroBasket 2022
Sportal Slovenci nazadovali na sedmo mesto Fibine lestvice
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić se zabava in čez lužo že zmaguje #video
Ne spreglejte