Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 8. 2023,
20.40

Osveženo pred

9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,29

Natisni članek

Črna gora Slovenska košarkarska reprezentanca Luka Dončić Luka Dončić Mike Tobey Aleksander Sekulić

Torek, 8. 8. 2023, 20.40

9 mesecev

Slovenski selektor Aleksander Sekulić po zmagi nad Črno goro

"Kar dela Dončić na igrišču, ni normalno"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,29
Slovenija - Črna gora, prijateljska košarkarska tekma | Slovenska reprezentanca je navdušila občinstvo v Stožicah. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska reprezentanca je navdušila občinstvo v Stožicah.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić je po atraktivni prijateljski tekmi v Stožicah, na kateri sta obe ekipi dosegli trimestno število točk (104:100), polne tribune pa je najbolj navdušil kapetan Luka Dončić, žarel od zadovoljstva. Prepričan je, da je na pravi poti pri iskanju rešitev, kako zapolniti vrzel ob izgubi Vlatka Čančarja, ter izpostavil prijetne in manj prijetne ugotovitve o igri varovancev.

Slovenija - Črna gora, prijateljska košarkarska tekma
Sportal Fantastični Dončić navdušil Stožice, Slovenija ugnala Črno goro

Dvoboj je zaznamovala izjemna predstava Luke Dončića. Eden najboljših košarkarjev na svetu je povzročal ogromne preglavice Črnogorcem. Dosegel je 34 točk, tudi tiste v najbolj odločilnem delu srečanja, ko se je lomil rezultat, prispeval pa še kar 14 asistenc in 13 skokov! "Luka je imel spet triple-double. Če ga izpostavim po tekmi, deluje, kot da je to normalna stvar. A to ni normalno, kar on dela na igrišču. Čeprav si mislimo, da je pač Luka takšen, kot je. Kar počne, je res velika stvar. Mi smo vzeli to že za samoumevno, a ni. Ne samo zato, ker je to dosegel on, temveč ima ob sebi celotno ekipo, ki ga dela boljšega in obratno: on dela njih boljše," se je Aleksander Sekulić razgovoril o čarobnem nastopu kapetana, ki je požel največ aplavzov v skoraj razprodani dvorani Stožice.

Fotogalerija s tekme v Ljubljani, foto Matic Klanšek Velej/Sportida:

Fotogalerija
1 / 30

Selektor je poudaril borbenost vseh igralcev, ki je bila povsem drugačna kot na zadnji tekmi v Atenah: "Danes so se zelo borili. Čeprav smo v primerjavi s Črnogorci deficitarni pod koši, smo uspeli zlasti z borbenostjo vzpostaviti ravnotežje. Tako v napadu kot tudi obrambi," je dejal Sekulić.

slovenska košarkarska reprezentanca Aleksander Sekulić | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Poleg borbenosti je bil vesel tudi minut, v katerih je Slovenija igrala hitrejše. In pridobivala prednost. Denimo v tretji četrtini. "To je naša ideja. Želimo igrati hitreje. Imamo igralce, ki lahko hitro stečejo naprej. Če smo nižji, smo lahko tudi hitrejši. To je ena pozitivnih stvari, negativna pa je bila obrambna tranzicija, ki je bila na trenutke slaba. Branjenje protinapadov je bilo slabo, tu moramo narediti napredek. Nekateri igralci bodo morali stopiti v ospredje, stopiti skupaj kot ekipa, in najti način, kako nadoknaditi Čančarja. Danes je to s pridom izkoristil Bine Prepelič," je pohvalil mladega reprezentanta, ki se je znašel v začetni peterki, in se zahvalil Črnogorcem, da so se tako hitro odzvali in prišli v Ljubljano namesto Hrvatov.

Navdušena sta bila tudi Goran Dragić in ljubljanski župan Zoran Janković. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Navdušena sta bila tudi Goran Dragić in ljubljanski župan Zoran Janković. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Prvič v tem pripravljalnem obdobju je nastopil tudi Mike Tobey. Sekulić niti ni načrtoval, da bo igral, a je Američan po včerajšnjem prihodu s Kanarskih otokov izrazil željo. Tako je zaigral proti Črnogorcem in za začetek prispeval dve točki.

Zdaj odhaja Slovenija v Španijo, kjer bo igrala po mnenju Sekulića z morda dvema najmočnejšima reprezentancama na svetu. S Španijo in ZDA. "To bo velik izziv za nas, da vidimo, v kolikšni meri smo dobri v primerjavi z najboljšimi," se veseli turnirja v Malagi. Po zmagi nad Črno goro je svet spet lepši.

Zoran Dragić Luka Dončić
Sportal Prelepo. Dončić, Dragić in ekipa jutri tudi na spektaklu Olimpije.
slovenska košarkarska reprezentanca trening Aleksander Sekulić
Sportal Rešitev, ki se ponuja kar sama. Luka Dončić, privilegij Slovenije.
Luka Dončić
Sportal Prizadetim v poplavah obljubil pomoč tudi Luka Dončić
Mikal Bridges
Sportal Američani razbili Portoriko, kmalu tekma s Slovenijo
Ne spreglejte