Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 6. 2024,
16.27

Osveženo pred

1 teden, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

Natisni članek

Luka Božić Josip Sesar hrvaška košarkarska reprezentanca Hrvaška

Petek, 7. 6. 2024, 16.27

1 teden, 6 dni

Širši seznam hrvaške košarkarske reprezentance

Seznam in košarica Hrvaški, ki močno zanima tudi Slovence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71
Luka Božić | Luka Božić je zavrnil igranje v reprezentanci. | Foto Guliverimage

Luka Božić je zavrnil igranje v reprezentanci.

Foto: Guliverimage

Po Aleksandru Sekuliću je karte pred kvalifikacijami za olimpijske igre razkril tudi selektor hrvaške izbrane vrste Josip Sesar. Hrvati bodo na kvalifikacijskem turnirju za Pariz, ki bo od 2. do 7. julija v Pireju, tekmeci Slovenije v skupini A. Na seznamu 17 košarkarjev v oči najbolj bode odsotnost dvakratnega MVP lige ABA Luke Božića. 

Slovenci se bodo s Hrvaško v Pireju pomerili 2. julija ob 21. uri. V skupini A bo tekmec obeh še Nova Zelandija, dve najboljši ekipi pa se bosta nato križali z najboljšima reprezentancama skupine B, v kateri bodo nastopale Grčija, Dominikanska republika in Egipt. V Pariz bo nato odpotovala le najboljša reprezentanca turnirja.

Širši seznam hrvaške izbrane vrste:

Goran Filipović, Borna Kapusta, Krešimir Radovčić, Jaleen Smith, Filip Krušlin, Toni Perković, Mario Hezonja, Mateo Drežnjak, Toni Nakić, Dario Šarić, Dario Drežnjak, Boris Tišma, Tomislav Buljan, Ivica Zubac, Danko Branković, Ivan Vraneš, Krešimir Ljubičić

Slovenski selektor Aleksander Sekulić je v sredo razkril širši seznam 16 košarkarjev, na katere bo računal na pripravah, njegovemu zgledu pa je sledil tudi hrvaški selektor Josip Sesar, ki je na svoj seznam uvrstil 17 košarkarjev. Z zakasnitvijo se bosta izbrani vrsti Hrvaške pridružila Dario Šarić in Ivica Zubac, ki se bosta treningom zaradi pravil lige NBA pridružila 17. junija. "Lahko rečem, da se s trenerskim štabom veselimo priprav, vsi igralci na seznamu so pripravljeni in komaj čakamo na začetek," je ob tem dejal Sesar.

Božić znova s košarico

Na seznamu sicer znova ni dvakratnega MVP-ja lige ABA in člana Zadra Luke Božića." Govoril sem z Luko, ki je izrazil željo, da bi te kvalifikacije izpustil. Rekel je, da je utrujen od dolge in naporne sezone in da se želi dobro spočiti," je o tej temi za hrvaški Index dejal Sesar.

Josip Sesar je obelodanil seznam 17 košarkarjev. | Foto: Guliverimage Josip Sesar je obelodanil seznam 17 košarkarjev. Foto: Guliverimage

Božić bo sicer izpustil še tretjo reprezentančno akcijo svoje izbrane vrste. Prvič je to bilo februarja lani, ko naj bi takratni selektor Hrvaške Aco Petrović poklical Božića in ga vprašal, ali je pripravljen igrati za reprezentanco. Božić se je strinjal, sprejel povabilo, a po desetih dneh njegovega imena ni bilo na seznamu. "Nič mu nisem zameril, a mislim, da me potem ne bi smel poklicati," je marca lani v intervjuju za Index dejal Božić. Od takrat ni več sodeloval v reprezentanci. Božiča ni bilo niti v Istanbulu, ko si je Hrvaška pod vodstvom Sesarja priborila dodatne kvalifikacije za olimpijske igre. 

Prav tako na Sesarjevem seznamu ni člana Utah Jazz Luke Šamanića in nekdanjega člana Cedevite Olimpije Karla Matkovića, ki igra za Birmingham Squadron, razvojno ekipo New Orleans Pelicans, ki so ga leta 2022 izbrali kot 52. na naboru lige NBA. Zaradi poškodbe na seznamu ni niti člana New York Knicks Bojana Bogdanovića. "Na seznamu so košarkarji, ki so v tem trenutku na voljo hrvaški reprezentanci in imajo veliko željo, da bi s svojim delom prispevali reprezentanci," je še dodal Sesar. 

Preberite še:

slovenska košarkarska reprezentanca Luka Dončić
Sportal Sekulić razkril karte: na seznamu tudi Dončić, a neznank je še veliko
Luka Dončić Daniel Gafford
Sportal Na koga bo stavila slovenska reprezentanca?
Saša Dončić
Sportal Saša Dončić po porazu Luke Dončića in Dallasa izpostavil, da je bil čuden dan
Ne spreglejte