Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
25. 11. 2019,
20.20

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,99

4

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Saša Dončić Vlade Divac Sacramento Kings Dallas Mavericks

Ponedeljek, 25. 11. 2019, 20.20

4 leta, 4 mesece

LUKA DONČIĆ ZAHODNI IGRALEC TEDNA

Saša Dončić: Z Divcem se skupaj smejiva veliki neumnosti

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,99

4

Luka in Saša Dončić | Foto Sportida

Foto: Sportida

Spencer Dinwiddie in Luka Dončič sta bila izbrana za igralca petega tedna nove sezone lige NBA. Saša Dončić se medtem ne želi spuščati v razprave o tem, da naj bi bil posredni "krivec" za odločitev Vlada Divca o tem, da se Sacramento na naboru leta 2018 ni odločil za Luko. Govorice, ki jih je sprožil novinar Tim MacMahon, pa so že naletele na prve ostre kritike v Kaliforniji.

Nacionalni inštitut za javno zdravje je Slovence danes pozval k vseslovenski akciji dan brez telefona. Saša Dončić se ji ni pridružil. Že tretji dan mu namreč stalno zvoni telefon. Pa ne zaradi izjemnih predstav, pod katere se v ligi NBA podpisuje njegov sin Luka Dončić, ki je medtem postal igralec tedna v zahodni konkurenci, temveč zaradi ameriških govoric, v katere je bil vključen.

Snežno kepo je v ESPN-ovem podcastu Woj Pod sprožil novinar Tim MacMahon, ki je med drugim razmišljal tudi o tem, zakaj je po Phoenixu na naboru leta 2018 Dončića preskočil tudi Sacramento. Spomnimo, v Arizoni je pristal DeAndre Ayton, v Kaliforniji pa Marvin Bagley, medtem ko pa je slovenskega zvezdnika po kupčijo z Atlanto prevzel Dallas.

MacMahon se je obregnil ob dejstvo, da je bil trener Phoenixa tedaj Igor Kokoškov, ki je Realovega ''nabornika'' dobro poznal iz slovenske reprezentance, za Sacramento pa predvideva, da naj bi imel glavno besedo športni direktor kluba Vlade Divac. Nekdanji srbski košarkar naj bi imel pred tudi starejšega Dončića. "Kot bi si mislil, kakršen oče, takšen sin. No, Vlade, tukaj si ga polomil," je dejal MacMahon in sprožil niz spletnih novic v ZDA in Evropi z naslovi: Divac se ni odločil za Dončića, ker ne mara njegovega očeta.

Vlade Divac bo verjetno z vsako vrhunsko predstavo Luke Dončića poslušal vprašanja o tem, zakaj se na naboru leta 2018 ni odločil zanj. | Foto: Getty Images Vlade Divac bo verjetno z vsako vrhunsko predstavo Luke Dončića poslušal vprašanja o tem, zakaj se na naboru leta 2018 ni odločil zanj. Foto: Getty Images

Dončić odgovarja

''Ko so te besede prevzeli tudi mediji z območja nekdanje Jugoslavije in jih malce prilagodili, mi je začel zvoniti telefon,'' pravi stranski igralec v tej zgodbi Saša Dončić. ''Čudi me neprofesionalnost medijev in nagibanje k rumenemu tisku. Celo pri ESPN, ki je resna športna medijska hiša, bi pričakoval drugačno ravnanje. Neodgovorno je, da novinar takšne medijske hiše, ki je zelo spoštovana, tako hitro podleže prišepetovalcem,'' pripoveduje starejši Dončić.

Nekdanji slovenski reprezentant pravi, da je že ob koncu tedna o tej temi govoril tudi z Divcem. ''Pravi, da se sladko smeji takšnim zgodbam. Smejala sva se oba. Jaz tudi temu, da imam po takšnih interpretacijah tako močan vpliv,'' dodaja 45-letni košarkarski trener, medtem ko pa naj bi bil Divac v ZDA, kar zadeva to temo, nedosegljiv.

Se je pa zato iz Sacramenta oglasil dolgoletni novinar Grant Napear. Prek omrežja Twitter je govorice označil za popolnoma neresnične in zatrdil, da je bil ob Divcu, ko je ta govoril s Sašo Dončićem. ''Smejala sta se in govorila, kako neumno je vse skupaj,'' je ''čivknil'' Napear.

Luka Dončić
Sportal Komaj se je začelo in že prva nagrada za Luko Dončića? #video

Tudi Jordan je bil tretji izbor

Ameriški mediji so sicer v zadnjih mesecih večkrat Dončićeve predstave postavili v kontekst odločitev Phoenixa in Sacramenta na Draftu 2018. Ob tem pa se v spomin marsikomu prikrade nabor iz leta 1984. Takrat je prvi izbiral Houston in se odločil za Akeema Olajuwona. Sam Bowie je kot številka dve pristal v Portalndu. Veliki zmagovalec nabora pa je postal Chicago, ki je izbral Michaela Jordana. Se zgodovina (zapravljenih priložnosti) 35 let pozneje ponavlja? 
Radislav Čurčić
Sportal Zmajček, svetovni prvak in Dončićev teksaški predhodnik
Luka Dončić
Sportal Fenomenalni Dončić znova v družbi največjih imen #video
Vlado Ilievski in Anja Vilfan
Sportal Makedonski Ljubljančan na novi poti
Ne spreglejte