Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 9. 2024,
22.25

Osveženo pred

2 uri, 46 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

Natisni članek

Hala Tivoli Zvezdan Mitrović Bayern Basketball Panathinaikos Anadolu Efes Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Petek, 6. 9. 2024, 22.25

2 uri, 46 minut

Pripravljalni turnir

Cedevita Olimpija se je dobro kosala s Panathinaikosom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,44
Cedevita Olimpija Panathinaikos | Cedevita Olimpija je prvo četrtino dobila s 23:17. | Foto www.alesfevzer.com

Cedevita Olimpija je prvo četrtino dobila s 23:17.

Foto: www.alesfevzer.com

Košarkarska Evropa v petek in soboto spremlja močan mednarodni turnir, ki se odvija v Hali Tivoli. Cedevita Olimpija gosti Panathinaikos, Anadolu Efes in Bayern Basketball. Na prvi polfinalni tekmi se je Olimpija dobro kosala s prvakom evrolige Panathinaikosom in po tesni končnici izgubila s 76:81. Zvečer je Anadolu Efes z 82:77 premagal Bayern.

Aleksander Sekulić
Sportal Izpoved Aleksandra Sekulića, ki je obrnil nov list

Novi trener Cedevite Olimpije Zvezdan Mitrović | Foto: www.alesfevzer.com Novi trener Cedevite Olimpije Zvezdan Mitrović Foto: www.alesfevzer.com To je za košarkarje Cedevite Olimpije vrhunec priprav. Po petih zaporednih zmagah sta bili pred varovanci trenerja Zvezdana Mitrovića dve preizkušnji proti ekipam, ki jih lahko že vrsto let spremljamo v evroligi. V Ljubljano so pripotovali Panathinaikos, Anadolu Efes in Bayern Basketball, turnir v slovenski prestolnici, ki se odvija v okviru Ljubljanskega festivala športa, pa je najpomembnejši na stari celini to poletje.

"Iz dneva v dan rastemo. Dobro je, da smo se zbrali zgodaj, da se lahko igralci med seboj spoznamo in vidimo tudi, na kakšen način dela trener. Mislim, da smo na pravi poti. Znotraj ekipe vlada super vzdušje. Vsi fantje so pozitivni, radi trenirajo, kar je pomembno, zato lahko za zdaj vse res pohvalim," je pred začetkom turnirja v hramu slovenske košarke povedal kapetan zmajev Jaka Blažič.

Po prvi četrtini je ljubljanska ekipa vodila s 23:17, eden od številnih novincev v zeleno-oranžnem dresu Brynton Lemar pa je bil z devetimi točkami prvi strelec, potem ko je zadel tri trojke. Ob polčasu je bilo 44:43 za goste. Ob devetih točkah Lemarja je do devetih prišel še Devante Jones, po pet sta jih dala Aleksej Nikolić in Žiga Daneu. Panathinaikos ni bil v polni postavi, manjkala sta kapetan Kostas Sloukas in francoski olimpijec Mathias Lessort.

DJ Stewart je dal 14 točk. | Foto: www.alesfevzer.com DJ Stewart je dal 14 točk. Foto: www.alesfevzer.com Tudi pred zadnjo četrtino tekma še ni bila odločena, bilo je 65:67. DJ Stewart, eden od le štirih košarkarjev, ki so ostali v ekipi Olimpije iz lanske sezone, je bil že pri 13 točkah. Tekma je bila bolj borbena, kot bi si mislili glede na prijateljski značaj. V zadnjih minutah so oboji ob čvrsti obrambi zapravili več napadov, zato je bil na koncu nizek izid 76:81. Dobre pol minute pred koncem je s trojko zmagovalca odločil zvezdnik grške ekipe Lorenzo Brown, ki je dal 18 točk.

Prvi strelec Panathinaikosa je bil Konstantinos Mitoglou (19 točk). V dresu Cedevite Olimpije je Stewart končal s 14 točkami, po 11 pa so jih dali Nikolić, Lemar in Jones. Kapetan Jaka Blažič se v 18 minutah na parketu ni vpisal med strelce.

Brynton Lemar je tekmo odprl s tremi zaporednimi trojkami. | Foto: www.alesfevzer.com Brynton Lemar je tekmo odprl s tremi zaporednimi trojkami. Foto: www.alesfevzer.com

V soboto bosta na sporedu še obe tekmi za končno razvrstitev, ob 16. uri bosta za prvo mesto igrala Panathinaikos in Efes, saj se Turkom nato mudi na letalo, ob 18.30 pa se bodo za tretje mesto pomerili košarkarji iz Ljubljane in Bavarske.

Pripravljalni turnir, Hala Tivoli

Polfinale:
Petek, 6. september:

Cedevita Olimpija : Panathinaikos 76:81
Stewart 14, Nikolić, Lemar in Jones po 11, Robinson 7, Daneu in Ogbeide 5; Mitoglu 19, Brown 18, Hernangomez 13, Grant in Grigoris po 10

Anadolu EfesBayern Basketball 82:77
Nwora 21, Oturu in Thompson po 14; Booker 21, Obst 16, Edwards 12

Dražen Petrović tekma
Sportal V Zagrebu je bilo zelo čustveno, spregovoril tudi Luka Dončić
Cedevita Olimpija
Sportal Konec tedna v Tivoliju zvezdniki košarkarske evrolige
Vincent Collet Victor Wembanyama
Sportal Konec ere Vincenta Colleta na klopi Francije

 

Ne spreglejte