Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 8. 2024,
18.19

Osveženo pred

44 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,09
košarka Francija Vincent collet

Natisni članek

Sobota, 31. 8. 2024, 18.19

44 minut

Konec ere Vincenta Colleta na klopi Francije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,09
Vincent Collet | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Vincent Collet je po 15 letih odstopil z mesta glavnega trenerja francoske košarkarske reprezentance. Pod njegovim vodstvom je Francija dosegla številne uspehe, vključno z dvema srebrnima olimpijskima medaljama.

Glede na poročanje Gabriela Pantel-Jouveja iz BeBasketa in L'Equipe, 61-letni Collet ne bo več vodil francoske reprezentance. Njegov odhod pomeni konec obdobja za francosko košarko, ki je pod njegovim vodstvom dosegla velikanske uspehe.

V času Colletovega mandata je francoska reprezentanca dosegla vidne dosežke na mednarodnem prizorišču. Collet je Francijo popeljal do dveh srebrnih olimpijskih medalj (Tokio 2020 in Pariz 2024), dveh bronastih medalj s svetovnega prvenstva (Španija 2014 in Kitajska 2019) in štirih medalj na EuroBasketu, vključno z zlato medaljo v Sloveniji 2013.

V pogovoru z Victorjem Wembanyamo. | Foto: Guliverimage V pogovoru z Victorjem Wembanyamo. Foto: Guliverimage

Collet je po finalu v Parizu povedal, da je zadovoljen s svojo kariero in potrdil svojo odločitev, da odstopi. "Končal sem. Teh petnajst let je bilo zame velik privilegij, imel sem priložnost doživeti močna čustva, kot na primer ta večer, osvajal sem medalje s to francosko ekipo, bil sem evropski prvak leta 2013, dvakrat v olimpijskem finalu. Z vsem tem sem zadovoljen," je dejal košarkarski strokovnjak.

Kot glavna kandidata za vroči stolček olimpijskih podprvakov se zdaj omenjata 51-letni trener ekipe JL Bourg-en-Bresse Frederic Fauthoux, pa tudi Kenny Atkinson, trenutno glavni trener Cleveland Cavaliers in član francoskega trenerskega štaba na olimpijskih igrah.

Preberite še:

Golden State Stephen Curry
Sportal Curry podaljšal zvestobo Golden State Warriors
Leon Stergar
Sportal Leon Stergar se seli v Belgijo
Reggie Miller
Sportal Miller, Stojaković, Nakić-Bilić v košarkarski hiši slavnih
Ne spreglejte