Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
20. 2. 2018,
17.06

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,61

2

Natisni članek

Petrol Olimpija Roman Lisac Zoran Martić Igor Mervič

Torek, 20. 2. 2018, 17.06

6 let, 2 meseca

Pri Olimpiji z razlogom vlada razočaranje, trener ima še zaupanje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,61

2

polfinale Pokala Spar Olimpija Sixt Primorska | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Potem ko je košarkarska Olimpija lani osvojila tako pokalno lovoriko kakor tudi naslov državnega prvaka, je letos pri prvem cilju pogorela. Razočaranje v klubu je veliko. Zoran Martić ostaja na čelu moštva do konca sezone, poudarja direktor Roman Lisac, ki je januarja odpustil Gašperja Okorna in na njegovo mesto pripeljal prav Martića. O njegovi prihodnosti dodaja: "Za naprej bo odvisno, ali bo ekipa vsaj en cilj izpolnila."

Petrol Olimpija je bila v polfinalu pokalnega tekmovanja le bleda senca tistega, kar mnogi pričakujejo. Igralci so bili zlasti v prvem polčasu brez prave energije, kar je nekoliko nenavadno, saj gre za pokalno lovoriko in bi morali vsi pokati od želje po kroni.

Zato pa je trener Sixt Primorske Jurica Golemac svoje košarkarje znal pripraviti do te mere, da so dobesedno leteli po parketu Hale Tivoli. V prvem polčasu so Primorci nadigrali Olimpijo, kazali ogromno željo in bili v tretji četrtini že pri 17 točkah razlike. Takrat so se Ljubljančani šele zbudili, a je bilo to premalo za uvrstitev finale. Primorci se pri velikem zmagoslavju ne mislijo ustaviti. Trdno so odločeni, da v Koper pripeljejo še pokal za naslov državnega prvaka.

"25 minut smo potrebovali, da smo se zbudili. Prvi polčas je bil katastrofa. Primorci so preveč izkušeni, da bi na tovrstni tekmi zapravili takšno prednost. Premehko smo igrali, prepočasi in premalo agresivno. Primorci so imeli več energije," je po tekmi govoril trener Olimpije Zoran Martić.

Martić ostaja do konca sezone

"Razočaran sem," je bil sprva kratek direktor kluba Roman Lisac in nato nadaljeval: "Nezadovoljen sem. Ni mi všeč. Videli smo, kaj se je v prvem polčasu dogajalo. Pristop je bil katastrofalen. Sledi analiza."

Ob ustoličenju Martića v začetku januarja je na novinarski konferenci izpostavil, da ima zdaj priložnost za dokazovanje, a pri prvem velikem cilju ni bil uspešen. "Do konca sezone bo tukaj, naprej bo odvisno, ali bo ekipa vsaj en cilj izpolnila. Ni mi všeč to. Razočaran sem," je še povedal Lisac.

Ali mislite, da bi Olimpija z Gašperjem Okornom, ki je moral oditi, osvojila pokalno lovoriko?

  • Da
    66,67 %
    164 glasov
  • Ne
    33,33 %
    82 glasov
Oddanih 246 glasov

Okorn je lani znal v pravem trenutku motivirati ekipo

Bilanca Martića je po porazu s Primorsko sedem zmag in deset porazov. Prejšnji trener Gašper Okorn je bil, preden so ga odžagali, pri 17 zmagah in 22 porazih. Večji del sezone je igral z okrnjeno zasedbo, saj so poškodbe klestile ekipo. Ob tem se poraja vprašanje, ali ga je vodstvo kluba prehitro odpustilo, in bi morda počakalo vsaj do prvega cilja sezone, ki je bilo pokalno tekmovanje.

Prav Okorn je lani znal v pravem trenutku motivirati košarkarje, da so osvojili tako pokalno lovoriko kakor tudi državno prvenstvo. Zato se sprašujejo, ali je moral januarja prehitro oditi.

Mervič: Mislim, da ni prav, da to komentiram

"Ne morem reči, da nisem zadovoljen z delom Martiča, ker zdaj drugače izgleda, kot je prej. Še naprej stojim za njim. Ampak celotna polfinalna zgodba mi ni všeč," je Lisac podprl Martića.

Predsednik in direktor kluba Tomaž Berločnik in Roman Lisac z zaključkom pokalnega tekmovanja nista bila zadovoljna. | Foto: Vid Ponikvar Predsednik in direktor kluba Tomaž Berločnik in Roman Lisac z zaključkom pokalnega tekmovanja nista bila zadovoljna. Foto: Vid Ponikvar

Na zaključku pokala Spar je bil kot osrednji pokrovitelj tega tekmovanja prisoten tudi Igor Mervič, direktor Spara Slovenija. Podjetje je hkrati tudi pokrovitelj Olimpije in zato tudi on ni mogel biti zadovoljen s tem, kar se je v polfinalu zgodilo: "Zelo sem nezadovoljen, ampak je treba pošteno priznati, da si je Sixt Primorska zaslužila zmago."

Na vprašanje, ali se je vodstvo prehitro odločilo za menjavo trenerja, je odgovoril: "Tega ne bom komentiral. To je stvar predsednika, sicer tudi upravnega odboja, a mislim, da ni prav, da to komentiram."

Ne spreglejte