Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 6. 2022,
14.15

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

1

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić KZS Fiba Slovenska košarkarska reprezentanca Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 23. 6. 2022, 14.15

1 leto, 2 meseca

Luka Dončić bo v soboto igral v Trstu

Predčasno na parket: Dončić že v dresu Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

1

premiera 2017 | Slovenski ljubitelji košarke komaj čakajo, da 30. junija Dončića vidijo na tekmi v Stožicah. | Foto Grega Valančič/Sportida

Slovenski ljubitelji košarke komaj čakajo, da 30. junija Dončića vidijo na tekmi v Stožicah.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Zvezdniku lige NBA Luki Dončiću ne bo treba čakati do 27. junija, da znova obleče dres slovenske reprezentance. KZS je poskrbela za dodatno zavarovanje, FIBA je to odobrila in tako je prvič s soigralci treniral že ta četrtek popoldne, v soboto pa bo zaigral na prijateljski tekmi z Italijo v Trstu (20.30).

Z reprezentanco je na pripravah v Trstu tudi Goran Dragić, ki se bo v tem ciklu dokončno poslovil od dresa z državnim grbom. Ob njiju bodo za nastop proti Italiji kandidirali še Jaka Blažič, Jakob Čebašek, Žiga Dimec, Goran Dragić, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Jurij Macura, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Luka Rupnik in Mike Tobey.

Soigralci so Luko pred začetkom treninga pozdravili z aplavzom.

Generalko pred tekmama kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 s Hrvaško v Stožicah (30. 6.) in Švedsko v Stockholmu (3. 7.) bo imela Slovenija na dan državnosti v Trstu. Organizatorji so pred dnevi sporočili, da je v dvorani Allianz Dome na voljo še nekaj vstopnic v sektorju za slovenske gledalce. Selektor Aleksander Sekulić je povedal: ''Hvaležni smo Trstu, za katerega vemo, da je košarkarsko mesto, italijanski zvezi in predvsem društvu Jadran, ki so nam omogočili pomemben del priprav ter tekmo, za katero verjamem, da bo spektakel v polni dvorani. 

Zoran Dragić prvič z bratom in Dončićem

"To bo za nas pomembna tekma, da se uigramo. Vemo, da je italijanska reprezentanca zelo kakovostna. To bo velik spektakel za Trst. Poznam to okolje. Vem, da bo vzdušje zelo dobro. Po drugi strani pa moramo poskrbeti, da strnemo vrste. Ob zadnjem zboru smo si privoščili dva spodrsljaja. Zdaj moramo to popraviti. Prvič bom zaigral z Goranom in Luko hkrati, kar bo nova izkušnja. Vesel sem, da sem del te reprezentance. Užival bom v vsakem trenutku," je na četrtkovi novinarsko konferenci v Trstu povedal Zoran Dragić.

Naslednji četrtek doma s Hrvaško

Tekmi kvalifikacij bosta ključni za nadaljnji razplet kvalifikacij, saj si je Slovenija po uvodnih dveh zmagah novembra v Zagrebu in nad Švedsko februarja privoščila dva poraza proti Finski. V avgustovskem drugem delu kvalifikacij, v katerem se bodo upoštevale tudi točke iz prvega dela, Slovenijo čaka še šest tekem proti najboljšim trem ekipam iz skupine D (Izrael, Nemčija, Estonija, Poljska).

Svetovno prvenstvo bodo med 25. avgustom in 10. septembrom 2023 gostili Indonezija (Džakarta), Japonska (Okinava) in Filipini (Manila).

navijači Cedevita
Sportal Tudi Hrvati razgrabili vstopnice za košarkarski spektakel v Stožicah
trening košarkarska reprezentanca
Sportal Dragića ne bo silil, ima pa že dobro novico za eurobasket #video
trening košarkarska reprezentanca
Sportal "Prepričevanje Gorana Dragića za evropsko prvenstvo se je že začelo!" #video
Ne spreglejte