Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
5. 7. 2018,
14.38

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Vlatko Čančar Vlatko Čančar Kitajska 2019

Četrtek, 5. 7. 2018, 14.38

5 let, 9 mesecev

VLATKO ČANČAR

Po reprezentančni klofuti bo povohal ligo NBA

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70
Vlatko Čančar | Foto Sportida

Foto: Sportida

Pred Vlatkom Čančarjem je poletna liga NBA, v kateri bo nosil dres Denverja. Še pred tem se je Primorec ozrl na zadnjo reprezentančno akcijo in bil v nasprotju s popustljivim in spravljivim selektorjem tudi kritičen.

"Kot evropski prvaki si ne smemo dovoliti, da se ne bi uvrstili na svetovno prvenstvo," po prvem delu kvalifikacij za SP 2019 razmišlja zlati reprezentant Vlatko Čančar, ki pa se vendarle zaveda neugodnega izhodišča, ki je posledica porazov proti Črni gori, Belorusiji in dvakrat Španiji. Skeli ga predvsem nedavna črnogorska zmaga v Stožicah, ki je s 15 točkami in osmimi skoki kot prvi strelec in skakalec ni mogel preprečiti. "S svojo neodločnostjo tako v obrambi kot tudi v napadu smo Črnogorcem ponudili priložnost za zmago. Proti takšnim ekipam zgolj dobri odseki tekem niso dovolj za končni uspeh. Na visoki ravni je treba odigrati vseh 40 minut," se nedeljske tekme spominja 21-letni Koprčan.

Lovljenje odhajajočega vlaka

"Če smo bili lahko na EuroBasketu neporaženi, bi podoben niz lahko dosegli tudi v kvalifikacijah," na preboj na SP še vedno upa krilni košarkar. Ob tem zagotavlja, da se reprezentančna kohezija še ni razblinila. "Še vedno smo motivirani in dobro razpoloženi. Vzdušje v garderobi ni slabo, pogrešam pa več požrtvovalnosti in odločnosti. Ne gre torej za taktične težave, bolj za individualni pristop," je z nekaj več ostrine kot selektor Rado Trifunović, ki je stopil v bran igralcem in razloge za poraze iskal predvsem v pomanjkanju višine, postregel Čančar. Dodaja, da njegovo sodelovanje v septembrskem delu kvalifikacij ni vprašljivo.

reuters slovenija srbija
Sportal Kam so poniknili evropski prvaki in narodni junaki?
Goran Dragić in Rado Trifunović
Sportal Kot klic iz obupa: Morda pa bo pomagal Goran Dragić

Skok v ZDA

Že kmalu po dveh domačih reprezentančnih klofutah je obetavnega slovenskega reprezentanta pot vodila v ZDA. Kot član Denverja se bo namreč udeležil poletne lige NBA. "Kaj pričakujem? Velik izziv. Soočil se bom s fanti, ki so lačni lige NBA," je z rameni skomignil Čančar, ki ne skriva severnoameriških ambicij. A njegova kratkoročna prihodnost je še naprej vezana na evropsko košarko. Tudi novo sezono bo namreč pričakal kot član španskega prvoligaša Burgosa, kamor se je letos preselil iz Mege.

Srečanje s selektorjem

Poleg Čančarja je med prijavljenimi košarkarji za poletno ligo NBA tudi Luka Dončić, ki pa bo zaradi predpisanega tekmovalnega počitka po dolgi sezoni večinoma zgolj opazovalec. Zdaj že trenira v Dallasu, a bo, kot pravi, morda zaigral le na eni tekmi. V ZDA sta odpotovala tudi selektor Trifunović in njegov pomočnik Jaka Lakovič. Oba bosta namreč del strokovnega štaba Minnesote. Ta se bo v soboto soočila prav s Čančarjevim Denverjem.

Luka Dončić, Dallas
Sportal Luka Dončić navdušuje tudi v Teksasu
Ne spreglejte